Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA - baterie kuchenne, baterie do kuchni - wątek zbiorczy

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 6 months później...
Jestem na etapie kupna baterii do kuchni. Podobają mi się wysokie baterie (ok. 30 cm) ale czy one nie chlapią na około i czy nie sa przez to głosne kiedy woda z wysokości uderza w zlew? Czy baterie ze spłaszczoną wylewką nie 'świszczą'?

Ja mam taka https://www.kitchkof.com/productDetails.asp?productID=3383&categoryID=1671 . To czy chlapie na okolo zalezy od tego np. w jakim miejscu trzymasz rece pod strumieniem wody, jesli wysoko ponad zlewem, to jasne, mozesz rozchlapac wode jak najbardziej. Osobiscie polecam taka baterie, dobrze sie z niej napuszcza wody do garnkow, myje wieksze rzeczy, ktore nie mozna wsadzic do zmywarki. Oczywiscie wyciagana wylewka i obracana na bloki jest super. Co do odglosow, to nie sa to jakies bardzo glosne uderzenia, wszystko zalezy jakim strumieniem wyplywa woda z wylewki i jaki ma sie zlew. Mam obie te baterie w dwoch roznych kuchniach/zlewach, zdecydowanie w zlewie ceramicznym mniej slychac niz w stalowym.

Mam deante cubic z płaską wylewką:

deante-cubic-bateria-zle_6885.jpg

Niestety, mimo że komorę zlewu mam dość głęboką, podczas mycia naczyń i przy bardziej rozkręconej wodzie rozchlapuje się :( Zlew mam pod oknem i tak mnie wkurzały kropki wody na szybie że musiałam na parapecie postawić jakieś gęste kwiaty :lol:

Nic w niej nie świszcze, słychać jedynie szum przepływającej wody. Woda też za głośno nie uderza o zlew. Jednak jeszcze jednym mankamentem tej baterii jest to, że wylewka zakończona jest dziurą bez jakiegokolwiek perlatora i po zakręceniu jeszcze przez kilka sekund wypływa z niej woda :roll:

Polecam wysoką - jest wygodniejsza właśnie do mycia czegoś większego.

Moja na około nie chlapie, a to czy woda hałasuje spadając do zlewu zależy chyba bardziej od zlewu :) na pewno nie myję w tym zlewie tak długo i często, zeby to mi specjalnie przeszkadzało :)

omnires, clip

http://img.nokaut.pl/p/f1/9c/f19c740448759b6671b3314a65768be4500x500.jpg

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001864&categoria=CA-0000009&idioma=pl&backto=Baterie%20kuchenne&nameProd=CUBUS%20SWING%20B&nameCat=Baterie%20kuchenne

ja jestem z tej baaaaardzo zadowolona i do tego jeszcze fajnie się prezentuje :) nie chlapie i nie jest głośna..jak widać koniec wylewki jest bardzo nisko nad komorą :) polecam!

Polecam wysoką - jest wygodniejsza właśnie do mycia czegoś większego.

Moja na około nie chlapie, a to czy woda hałasuje spadając do zlewu zależy chyba bardziej od zlewu :) na pewno nie myję w tym zlewie tak długo i często, zeby to mi specjalnie przeszkadzało :)

omnires, clip

Ooo, to moja bateria :-)

Ona ma wyciagana wylewke, mozna ja trochę obniżyc przy bardzo chlapiacych rzeczach.

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001864&categoria=CA-0000009&idioma=pl&backto=Baterie%20kuchenne&nameProd=CUBUS%20SWING%20B&nameCat=Baterie%20kuchenne

ja jestem z tej baaaaardzo zadowolona i do tego jeszcze fajnie się prezentuje :) nie chlapie i nie jest głośna..jak widać koniec wylewki jest bardzo nisko nad komorą :) polecam!

Mam dokładnie taką samą i polecam :lol:

• 3 months później...

Witam Was,

musze zakupic baterie do mojej kuchni, a ze zlew mam pod oknem zeby je otworzyc bateria powinna byc skladana. Baterie ktore ogladalam sa w kosmicznych cenach. JEdyna w przyzwoitej jaka znalazlam to loge novoterm, kosztuje ok 200 zl.

Ta novoterm loge wyglada tak:

http://a.swistak.pl/000/202/202494_1024.jpg

Moze macie jakies inne typy? Chcialabym taka w kolorze starego zlota..

dzieki :)

Moja bateria ma już 6 lat, nazwy nie pamiętam, a opakowanie dawno zostało wyrzucone. Kosztowała wtedy ok 300 zł i była jedną z tańszych podokiennych. W ogóle wtedy był niewielki wybór. Pamiętam, że inne podokienne kosztowały ponad 1000 zł (franke 1600). Zdjęcia wkleję później.

• 2 weeks później...