diabel200 20.01.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam.Jak w temacie, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów nie/przyjemność z tą firmą i jej właścicielem panem Tomaszem ?Link do strony firmy:http://www.toragates.pl/kontakt Chyba wtopiłem zaliczkę z tym panem:(.Już pisze w czym rzecz, otóż w listopadzie podpisałem umowę na bramę garażową wraz z napędem. Zanim ją podpisałem pan Tomasz wydawał się kompetentny i solidny. Dzwonił bardzo uprzejmie pytał czy czasem nie jestem zbyt zajęty, czy mam czas na rozmowe, czy nie przeszkadza itp.. Oferowane bramy też spełniały moje oczekiwania w stosunku cena=jakość.Po podpisaniu umowy, zapewnil mnie że za ok 3 dni poda dokładną datę montażu bramy! Jakże się ucieszyłem że znalzłem kogoś rzetelnego.Cóż, wpłaciłem umowną zaliczkę ok 500zika, i Pan Rawluk ucichł!!!! Pierwszy termin był ustalony na 22 grudnia, niestety nie udąło się Panu dojechać z bramą. Usiłowałem się dodzwonić ,bez skutku:(. Napisałem więc maila,w odpiwiedzi otrzymałem że koniec roku, wiecej pracy, nie daliśmy rady itp., kolejny ustalony przez pana termin to 10-15 stycznia tego roku. zgodziłem się nadmieniająć że jeżeli nie dotrzyma terminu styczniowego zrezygnuję z umowy. Czekałem na pana do 15 i nic! nie zjawił się, 17go napisałem maila że prosze o zwrot wpłaconej zaliczka i zgodnie z tym co sam mi napisał +25%rekompensaty za niedogodności powstałe z winy firmy TORA GATES.Pofatygowałem się nawet do siedziby firmy i pocałowałem kłódkę.Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi, telefon milczy i sam nie wiem co o ty mysleć. Mrozy i sniegi doskwierają, zamieszkać nie można, ogrzewam więc atmosferę, bo zamiast bramy mam blachę i trochę wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Może się przyciął swoją bramą? Firma ma przejściowe kłopoty. Takie niestety lubią sie przeciągać. Dobrze że napisałeś może ktoś dzięki temu nie straci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 20.01.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Kłopoty ma wielu, jednak od tego jest telefon, mail czy co tam jeszcze żeby może: Przeprosić? wytłumaczyć? co kolwiek, bo taka cisza jest irytująca. A na targach szczecińskiech Pan tomasz był taki sympatyczny! grrrrrrr. Mam taką nadzieję że ktoś może się uchroni przed czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 21.01.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Zdjęcia z tej strony, czyli niby ich realizacje to moim zdaniem lipa...zdjęcia pochodzą prawdopodobnie z innych stron i to pewnie bez wiedzy właścicieli.Jakość niektórych jest żenująca...tak to bywa przy kopiowaniu...Miałem prawdopodobnie styczność z tym panem na targach ale całość stoiska nie wzbudziła mojego zaufania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 23.01.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 W końcu udało MI się skontaktować z Panem Tomaszem, porozmawiałem i wytłumaczono mi całą sytuację. Nie wnikam w prawdziwość tych opowieści, nie jestem w stanie tego zweryfikować. Szkoda że kontakt nie nastąpił z drugiej strony, kiedy to już dużo wcześniej wiadomo było że brama nie może zostać zorganizowana i zamontowana. Mógłbym już wtedy poszukać kogoś innego, a tak ... No ale najważniejsze to to że firma okazała się na tyle uczciwa że zwróciła wpłaconą zaliczkę, i dodatkowo 25% wartości zaliczki rekompensaty, choć powiem szczerze że wolałbym mieć bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.01.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 W końcu udało MI się skontaktować z Panem Tomaszem, porozmawiałem i wytłumaczono mi całą sytuację. Nie wnikam w prawdziwość tych opowieści, nie jestem w stanie tego zweryfikować. Szkoda że kontakt nie nastąpił z drugiej strony, kiedy to już dużo wcześniej wiadomo było że brama nie może zostać zorganizowana i zamontowana. Mógłbym już wtedy poszukać kogoś innego, a tak ... No ale najważniejsze to to że firma okazała się na tyle uczciwa że zwróciła wpłaconą zaliczkę, i dodatkowo 25% wartości zaliczki rekompensaty, choć powiem szczerze że wolałbym mieć bramę. Czyli pana Tomasza jeszcze stać na uczciwość Kilku więcej niezadowolonych klientów i juz go nie bedzie stać. Mam nadzieję że się wyprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts