Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykończyć "Kowalika" :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich, którzy budują lub już zdudowali "kowalika". My jesteśmy właśnie wtrakcie czekania na uzyskanie pozwolenia na budowę naszego "kowalika". Bardzo się cieszymy, że w końcu trafiliśmy na formu, gdzie tematem jest :"kowalik". Mał-Gosiu super wygląda wasz dom , a w środku - bajka. Mamy nadzieję, że pod konoiec 2011 r wy też będziemy mogli się cieszyć naszym "kowalikiem". Tym bardziej się cieszę, że jesteś z oklic Lublina. My też ! Proszę odezwij się dokłanie gdzie stoi Twój domek bo bardzo chcielibyśmy zobaczyć go na żywo. Z góry bardzo dziękujemy i pozdarwawiamy !

Witam , jak tylko zaczniecie budowe...czekamy na zdjecia :) czy zmienialiscie troche projekt?

Pozdrawiam

Edytowane przez Ala80

Witam;

Już się nie możemy doczekać wiosny kiedy wreszcie będziemy mogli ruszyć z budową. Jak tylko coś powstanie to umieścimy zdjęcia

W projekcie jedynie połączyliśmy kotłownie z pomieszczeniem gospodarczym aby powiększyć kotłownię.

My wiosna dopiero kupujemy dzialke jak wszystko dobrze pojdzie, kwestia zalatwienia papierow przez wlasciciela do sprzedazy...dzialka jest dosc waska dlatego ten projekt wybralismy ale mi sie naprawde bardzo podoba ...domek jest przesliczny :yes: wiekszego nawet bym nie chciala...kto by taki duzy dom sprzatal :D

My myslelismy o tym aby piwnice dodac i troche salon powiekszyc , reszta nam pasuje...

Edytowane przez Ala80

My wiosna dopiero kupujemy dzialke jak wszystko dobrze pojdzie, kwestia zalatwienia papierow przez wlasciciela do sprzedazy...dzialka jest dosc waska dlatego ten projekt wybralismy ale mi sie naprawde bardzo podoba ...domek jest przesliczny :yes: wiekszego nawet bym nie chciala...kto by taki duzy dom sprzatal :D

My myslelismy o tym aby piwnice dodac i troche salon powiekszyc , reszta nam pasuje...

A nie braliście pod uwagę wersji drugiej ? Wstępnie się z żoną napaliliśmy na Kowalika II, czekamy na warunki zabudowy. Do wersji drugie przekonało nas wykorzystane pomieszczenie nad garażem. Troche mnie zastanawia, dlaczego tak mało jest wpisów osób, które budowały Kowalika I czy II.

A nie braliście pod uwagę wersji drugiej ? Wstępnie się z żoną napaliliśmy na Kowalika II, czekamy na warunki zabudowy. Do wersji drugie przekonało nas wykorzystane pomieszczenie nad garażem. Troche mnie zastanawia, dlaczego tak mało jest wpisów osób, które budowały Kowalika I czy II.

Niestety mamy zbyt wąską dzialke i na styk sie miescimy z Kowalikiem I...takze duzego wyboru nie mamy. Piwnica nam bardziej odpowiada niz pomieszczenie nad garazem....mialam na mysli powiekszyc salon ale wzdluz ...tylko boje sie zeby dom nie wygladal jak "pociag" jak to Mal-gosia okreslila :D

Edytowane przez Ala80

Witaj ;

Czy mogli byśmy sie dowiedzieć w jakiej miejscowości mieszkacie bo z tego co piszesz jesteście sąsiadkami z Małgosią. Z chęcią zobaczylibyśmy jak wygląda dom Małgosi- my też ruszamy nawiosę z budową Kowalika i też pod Lublinem. Pytaliśmy o to Małgosi ale wogóle się nie pojawia na forum- rozumiemy napewno dopracowuje szczegóły "wykończenia kowalika ":) czekamy na jakieś wieści......

pozdrawiamy

Witam wszystkich budujących Kowalika

Zanim zdecydowałam się na dom moich marzeń obejrzałam setki projektów. Gdy zobaczyłam Kowalika od razu wiedziałam, że właśnie tak powinien wyglądać mój dom.

Projekt jest u architekta - nanieśliśmy trochę zmian. Czekamy na pozwolenie na budowę i kilka papierków.

Myślę, że uda się zacząć jeszcze w tym roku....

Pozdrawiam

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/widoki/kowalik_1491.jpg

Witam, jakie zmiany wprowadziliście do projektu?

Edytowane przez Ala80

• 2 months później...

witam

czy jest ktoś kto buduje w małopolsce. Proszę o kontakt. Chcielibyśby zobaczyc na żywo taki kowalik. Do Lublina to jednak troszke za daleko. My chcemy budować projekt z garażem. Też mamy wąska dzialkę.Spodobał mi sie pomysł dobudowania kotłowni. Ile kosztuja takie przeróbki na projekcie? czy jest to duży koszt, przeciez jest już ingerencja w dach? Proszę o informację. Dziękuję.

Niestety mamy zbyt wąską dzialke i na styk sie miescimy z Kowalikiem I...takze duzego wyboru nie mamy. Piwnica nam bardziej odpowiada niz pomieszczenie nad garazem....mialam na mysli powiekszyc salon ale wzdluz ...tylko boje sie zeby dom nie wygladal jak "pociag" jak to Mal-gosia okreslila :D

witam

mam pytanie, czy moge prosic zdjecia z piwnicami, rysunki lub cos podobnego , i na jaki wydatek trzeba sie przygotowac budujac je?

• 11 months później...
Witam wszystkich, czas chyba aby ten temat powrócił do "żywych" zwłaszcza że jest on jedynym który znalazłam na temat Kowalika. Razem z mężem jesteśmy zdecydowani na ten projekt w 98%:) zastanawiamy się tylko nad opcją kowalik czy kowalik 2. Chciałabym mieć pokój na dole, w razie konieczności przeznaczony dla rodziców jak będzie taka potrzeba wydaje mi sie więc że ten w kowaliku jest trochę za mały. Druga kwestia to kotłownia, która w naszym przypadku nie wchodzi w grę w takim miejscu bo musimy mieć ogrzewanie węglowe - czy ktoś z was rozwiązał kwesitę kotłowni inaczej?? no i może jest taka osoba która ma pokój na półpiętrze - mi się to strasznie podoba, ale boję się że przeróbka tego typu znacząco podwyższy koszt realizacji. Jeśli budujecie ten dom to proszę zamieszczajcie zdjęcia - te które już tu są zdecydowanie ułatwiły mi wybór :) a może jest tutaj osoba z województwa mazowieckiego która już taki domek posiada??? Pozdrawiam was serdecznie, mam nadzieję że otrzymam jakąś odpowiedź.