Śliwka 21.01.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam, czy ktos buduje dom w akebiach z Archonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 28.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Znalazłem ten projekt i muszę przyznać że jest na jednym z czołowych miejsc w rankingu "do budowy". Dla moich potrzeb wymagane jedynie niewielkie zmiany (łazienki - wejścia, likwidacja małego WC). Szkoda że nie ma więcej okien w salonie, ciemno w hollu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 29.01.2010 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Dom w akebiach bardzo długo był naszym faworytem. Tydzień temu nawet już zamówiłam projekt, ale po godzinie anulowałam zamówienie. W domku odpowiadał nam układ pomieszczeń, ale niestety był trochę za mały. Chcieliśmy go powiększyć od stony wejścia i tarasu, ale wiązałoby sie to z przeprojektowaniem dachu=koszty. Wpadł mi w ręce projekt Frida z Archipelagu i tak chyba juz zostanie, choć może jest ciut za duży. Ostateczna decyzja zapadnie do końca stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 02.02.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam ponownie, Też się zastanawiam nad przeprojektowaniem ale tylko kuchni - przesunięcie wejścia ok 0,4 - 0,9m w lewo i poszerzenie kuchni (w tym likwidacja małego WC i przeprojektowanie dachu). Czy szacowałaś koszty Twojego przeprojektowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 08.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam serdecznie, Proszę o ocenę projektu dom w Akebiach z Archonu: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-akebiach/m4a07ca25cf321 Zmiany które widzę w tym momencie to:1. Likwidacja toalety nr 11 - na razi nie wiem jak sensownie wykorzystać tę przestrzeń2. Poszerzenie kuchni o 0,4 m - przesunięcie wykuszu (bez zmiany konstrukcji dachu) – przesunięcie drzwi o 0,4 m.3. Likwidacja garażu. Od strony gdzie był garaż nie wstawiamy okien4. Łazienka nr 4 – wejścia z pokoi zlikwidowane, centralne wejście z korytarza 5. Poddasze – adaptacja dla zrobienia toalety i jednego pokoju + okna dachowe6. Do rozważenia: wydłużenie pokoju nr 5 i 8 o ok. 0,5 m (zmniejszenie różnicy na wykuszu salonu) - powiększy to pokoje. Z góry dziekuję za wszelkie sugestie i uwagi. Ps. Muszę zrezygnować z Andromedy I (Dobre Domy) i szukam parterówki juz od dłuższego czasu. A "w Akebiach" jest niemal idealny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 19.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Może jednak ktoś się skusi na wypowiedzenie swojego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 20.02.2010 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie piszesz jaką dużą masz rodzinę i jakie jej potrzeby.Domek z zewnątrz bardzo mi się podoba - to moje klimaty.Kuchnia jest dość duża, nie widzę potrzeby jej powiększenia.Kwestia toalety i łazienki 4 wg Twojego uznania.Gdyby nie było garażu, w łazience 4 zrobiłabym okno a w pomieszczeniu gospodarczym byłaby pralka i suszenie prania.Gdybym w budynku parterowym chciała dorobić poddasze, to wolałabym poszukać innego projektu- z piętrem.W żadnym wypadku nie polecam wydłużenia pokoi 5 i 8 - zdeformujesz budynek!Trochę nie podoba mi się wymieszanie części dziennej z nocną.Osobiście wolę taras zadaszony.Może ta ocena na coś Ci się przyda, na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 23.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dzięki Ciotka Klotka Rodzina 2+1 + 1 w planach. Kuchni się przyjrzałem dokładniej, polatałem z miarką po mieszkaniu i faktycznie powinno wystarczyć Okno w w łazience nr 4 - dobra uwaga Piętro odpada - kupiliśmy już projekt domku z pełnym poddaszem uzytkowym ale w miedzyczasie miałem małe przejścia zdrowotne w trakcie których schody nie wchodziły w grę - dlatego zmiana na parterówkę. Pokój na poddaszu na "wszelki wypadek". Wymieszanie części nocnej z dzienną - wiatrołap będzie mniejszy, ścianka wydłużona - co moim zdaniem mocno oddzieli sypialanię rodziców od części dziennej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 23.02.2010 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Wjazd od północnego-wschodu, ogród od południowego-zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaskaMan 07.03.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 No do gry włączył się projekt IRYS (wersja bez garażu) z pracowni Domy na Horyzoncie: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=164&a=396&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=150&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=110&wymiar_dzialki_x_min=0&typ_budynku_in=P Który wg Was jest ciekawszym projektem pod względem użytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaly 08.06.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 witam. a ja właśnie zakupiłem ten projekt i zmiana dotyczy zasadniczo jedxnej rzeczy - poszerzenie garażu o 2,5 metra do 6 materów dla dwustanowiskowego. Koszt tej zminy nie jest duży, gdyż nie trzeba przeprojektowywać całecgo dachu, a jedynie dołożyć kilka "deseczek" . Dodatkowo nie bedzie wejścia pomiędzy wiatrołapem a kuchnią, a zamiast tego pomiędzy tymi pomieszczeniami zrobi się małą spiżarnię z wejsciem zarówno do wiatrołapu jak i kuchni. Domek jest przepiękny - idealny dla rodziców z dwójką dzieciaków, którzy mają swoją strefę, a łaznieka jak w BeveryHills 90210 z wejściem od dwóch pokoi - ach te młodziencze czasy. A i jeszcze jedno - domek buduje w technologii cieżkich prefabrykatów drewnianych. Zapraszam do rozmów na temat projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 25.10.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 kto kupił dom w akebiach 2 ,chciałem podzielić się uwagami 606281698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts