Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego ksiądz nie zdejmuje butów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zdecydowanie było by lepiej ... dzięki :)

Wrzuciłam "byłoby" do portalu gazety - wyskoczyło przeszło 15 stron artykułów

z taką niepoprawną wersją.. :roll:

Partykułę -by z trzeba i można piszemy rozdzielnie, ale z czasownikami wyłącznie łącznie - a więc byłaby , byłby, byłoby

:) :) :)

Pieknie watek meandruje - od ksiedza w butach, przez ateiste po partykule - by

I jak tu nie wierzyc, ze macza w tym palce wspomniany tu takze 667 :) Nawet w ulepszonej wersji dziala 8)

Dzien dobry wszystkim poza tym :)

eeee, no co Ty , znam jednego ateistę, który o swojej zonei mawia" bóstwo moje " :lol: :lol:

To nie byl w takim razie ateista tylko zakochany :) :)

DPSiu - co tam Pani w polityce?

:o

Kurczę, no u mnie całkiem jak u Zosi!!!

ja całe długie życie pisałam "byłoby lepiej "...

to wstydzić się i poprawiać czy nie ?

:oops: :roll:

Dzień doberek, w kapciach, a jakże. :D :lol:

ekhm...AnSi no :)

ja całe długie życie pisałam "byłoby lepiej "...

to wstydzić się i poprawiać czy nie ? :roll:

No to wlasnie bardzo dobrze pisalas i byloby dobrze, gdybys nie poprawiala starych dobrych nawykow :)

ps. mam kolędę w przyszłym tygodniu.

Jak będzie błoto to poproszę księdza, żeby od razu wszedł na kolanach ;)

A gazety rozlozysz? :)

DPSiu - co tam Pani w polityce?

:o

..

No co sie dziwi, ja w kwestii gazet, co to wczoraj rozkladala pani byla :) :). Ja nie czytalam, bo -Burek lape rozcial i bylismy na cerowaniu. Wczoraj. :) Dzisiaj juz po fakcie 8)

Kurczę, kurczę - AnSi, pewnie biedakowi gazet nie rozłożyłaś i na coś wlazł, bidulek. :(

Mam nadzieję, że rana nie jest jakaś bardzo wielka i że futrzaczka nie boli jakoś bardzo... :roll:

Proszę pogłaskać od ciotki, uprzednio jednak koniecznie gazety rozłożywszy! :D

Iza - no i czy ja nie mówiłam, że Zosia to poczucie humoru i intelekt ma nietuzinkowe mocno?

AnSi - to ja cieszę się bardzo, że dobrze byłoby tak pisać, jak zawsze. :D

DPSiu -Burek moj jak cos robi - to z wielkim zawsze zaangazowaniem :) Lape tez byl sobie rozcial tak, ze cerowany byl dwuwarstwowo - dwa razy po cztery szwy :) Teraz na spacerki chadza w gustownej fioletowej skarpecie mojej i w foliowym worku :) W domu laskawie worek mu zdejmuje :)

DPSiu -Burek moj jak cos robi - to z wielkim zawsze zaangazowaniem :) Lape tez byl sobie rozcial tak, ze cerowany byl dwuwarstwowo - dwa razy po cztery szwy :) Teraz na spacerki chadza w gustownej fioletowej skarpecie mojej i w foliowym worku :) W domu laskawie worek mu zdejmuje :)

Czyli jednak zmuszasz do zdejmowania butów :wink: Przepraszam,musiałam :oops: Żal mi Twojego psiaka,ale samo mi się wymskło :oops:

(wcale nie jestem taka zła jak to wychodzi w postach) :D

Czyli jednak zmuszasz do zdejmowania butów :wink: Przepraszam,musiałam :oops: Żal mi Twojego psiaka,ale samo mi się wymskło :oops:

(wcale nie jestem taka zła jak to wychodzi w postach) :D

Jędza i burak... :lol: :lol: :lol: