Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego ksiądz nie zdejmuje butów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kwestia przyzwyczajenia :D :D :D :

Nie no, kochana? Kochany? - lapa w worku foliowym to jednak nie to samo co w miekkim kapciu :-? :D Grzybicy sie mozna nabawic duszno, mokro...co to za komfort w worze maszerowac po chalupie :roll:

Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, by prosić księdza i ministrantów o zdjęcie butów. Zresztą nigdy też nie każę, podobnie jak niektórzy poprzednicy, zdejmować butów moim gościom. Jeśli jestem u kogoś, zdejmuję buty, ale nigdy nie korzystam z kapci (deptanych pewnie przez różnych ludzi- a raczej ich przepocone nogi). Wydaje mi się to niehigieniczne.

A wracając do księdza- przecież nie chodzi po całym domu, a krótką ścieżkę po nim w minutę można umyć mopem. Spróbuj wyobrazić sobie, że masz do odwiedzenia np. 20 domów jednego dnia. W każdym zdejmujesz i zakładasz buty- sznurowane do tego :roll: :roll: Biorąc pod uwagę tegoroczne mrozy, na pewno mają na sobie tony ubrania. Nie jest to na pewno łatwe- zakładać i zdejmować buty w kilku warstwach ubrania i sutannie.

Dla mnie to absurd.

W wymianie doświadczeń założyłam wątek o tym jak to wielgachne rachunki za prąd do mnie przychodzą :evil: Piszę o tym, bo chcę nadmienić,że z tego powodu był u nas wczoraj elektryk.On po wejściu do wiatrołapu(chłopak ok.25 lat), zaczął mocować się ze swoimi butami w celu zdjęcia ich :o Czyli jednak można :wink: Na nasze"mowy nie ma!",powiedział,że z jego strony też"mowy nie ma"i...zdjął.Pisalam już tu wcześniej,że nie byłoby mowy nawet o zdejmowaniu butów przez mojego księdza,gdyby on choć przez chwilę się zawahał,widząc stan swoich buciorów :evil:

Chcę też nadmienić,że my również nie jesteśmy zatwardziałymi "Bukietami",ale czasami ,chyba z przekory,zachowujemy się w ten sposób.Szlag mnie trafia po prostu gdy widzę brak wyczucia u innych 8) :D

Są tu poruszane bardzo ważne sprawy ,dotyczące doczesności ,z perspektywy:

-pani domu,czyt.Hiacynta Bukiet

-pan domu,czyt.hrabia bez służby

-filozofów wydaniu amatorskim

-wsioków i miastowych

-luzaków,czyt.artystycznych dusz

:wink: :lol:

Więcej się nie dopatrzyłam,poproszę o pomoc :wink: :D

ja księdzu butów zdejmować nie chciałam, ale razem z ministrantami naświnili jak niebosikie stworzenia

zima i błoto robią swoje

małż 10 minut przed ich przyjściem skończył pucować podłogę

jak poszli od nowa mop i sruuu

ale ja mam płytki to nie problem

jak idę do kogoś to buty ściągam bo lubie

a do mnie jak ktoś przychodzi mówię ze nie trzeba jak chce to sam ściąga

:D

Są tu poruszane bardzo ważne sprawy ,dotyczące doczesności ,z perspektywy:

-pani domu,czyt.Hiacynta Bukiet

-pan domu,czyt.hrabia bez służby

-filozofów wydaniu amatorskim

-wsioków i miastowych

-luzaków,czyt.artystycznych dusz

:wink: :lol:

Więcej się nie dopatrzyłam,poproszę o pomoc :wink: :D

jeszcze ateiści i szataniści i inni iści się przewijają ze swoimi bluźnierczymi ideami :lol: :lol: