Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego ksiądz nie zdejmuje butów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To rozpoczynamy dalszą dyskusję bo widzę że niektórych ateistów spotkała kara -liczniki prądu kręca im sie w szleńczy sposób. Pozdrawiam.

przecież jak do tyłu, to nagroda a nie kara, coś Ci się popieprzyło...

A ja ciebie Aga rozumiem w 100%. Sama jak do kogoś idę to ściągam buty - szczególnie w zimie, chyba że ktos wyraznie daje znac ze nie jest to konieczne. Mam duze opory przed wchodzeniem w budach do czyjegoś czyściutkiego domu i chyba prędzej spaliłabym się ze wstydu niż mialabym zostawiac za soba błotne ślady na wypolerowanych plytkach. Oczywiscie w lecie jest trochę inaczej, nie ma czym brudzic więc myślę ze można wchodzić w butach. Piszecie o zapachach....wydaje mi się że jezeli ktoś codziennie się myje i odpowiednio o siebie dba..to takich zapachów być nie powinno....

.... Mam duze opory przed wchodzeniem w budach do czyjegoś czyściutkiego domu i chyba prędzej spaliłabym się ze wstydu ...

Nie no, kochana - w budach to juz przegiecie by bylo. Wystarczy - po ludzku -w butach :) :)

• 2 months później...
  • 1 month później...
To moze trochę z innej beczki.Jakiś czas temu bylismy zaproszeni na spędzenie sylwestra organizowanego przez znajomych.Imprezka "kameralna"jakieś 30 osób.Wszystko byłoby ok gdyby nie prośba-zaraz po wejściu-gospodarzy o zdjęcie butów.Dla wszystkich gosci przygotowane były nawet "papcie o rozmiarze uniwersalnym".Tamtego widoku nie zapomnę do końca zycia:garnitury i sukienki wieczorowe a do tego te papcie-widok i samopoczucie gosci "super".

Bo gospodarze dbali o bezpieczeństwo gości - taki damski bucik z solidnym obcasem to może być całkiem groźna broń w rękach rozsierdzonej właścicielki. Może towarzystwo było niedobrane... Tylko czemu rozbuli też panów? Ich powinni raczej poprosić o zawieszenie kabur z zawartością w szafie...