Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego ksiądz nie zdejmuje butów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oorbus - wyczyny artystyczne dzieciaków w wannie - cudne! :lol:

Wanna, choć i droga, ma to do siebie, że w 10 minut przywraca się ją do stanu lśniącego i nie ponosi żadnego uszczerbku.

Z dywanem sprawa ma się zupełnie inaczej.

A widzisz? Gazety rozkładałeś! :lol:

Bo szkoda Ci było wykładziny.

Przecież kominiarz czy strażak nie lezą na dywan, a nam o dywan idzie. :wink:

Zosiu - pozostaję w niezmiennym ......poważnie!!! :D :D :D

Depsiu - no ładnie :lol:

to , rozumiem, w odwecie za ten piec Brazowy , co cichaczem Ci go chciałam sprzątnąć :wink:

Dziękuję Ci bardzo , ale teraz to ja już się słowem nie odezwę :lol: :wink:

Zosieńka, kochana - ja NAPRAWDĘ!!!! NAPRAWDĘ!!!

Jaki odwet, co Ty gadasz, kobieto... :p :lol:

Proszę Cię, no ja niezmiennie i zawsze pozostaję wielbicielką i MASZ SIĘ ODZYWAĆ, bo będę płakać!!! :wink:

Jak kominiarz przyszedł na inspekcje komina i musiał wchodzić na "prywatne" piętro gdzie mamy wykładziny, po prostu rozlożyłem mu gazety. Na krzesło też, aby mógł spisać normalnie przy stole protokół. nie kazałem mu ściągać brudnych przeca portek :lol:

Czy odwiedzający Was służbowo policjant/strażak/agent ubezpieczeniowy/etc też wyskakuje z butów?

Płaczę ze śmiechu bo wyobraziłam sobie mojego księdza stojącego w pozie modlitewnej na kawałku gazety :lol: :lol:

policjant -jeśli nie przyszedł mnie aresztować-może zdjąć buty lub postać sobie w przedpokoju :wink:

strażak-jesli do pożaru-zdecydowanie w butach wygodniej 8)

agent ubezp.-może zdjąć buty(a jak fajny,to nie tylko buty nawet) :oops:

Fajny ten wątek,jak babcię kocham.Dziękuję Wam wszystkim.Dyskusje z Wami to jak wisienka na torcie :D

...

ps - ciekawe skąd się wzięło powiedzenie "hrabia zasrany" :lol: :oops: :wink:

Ty z hrabią nie zadzieraj, bo się narazisz... 8) :D

... siem nie bojem ... mam juz to przetrenowane :lol: ... moja "herbowa" małżka, mezalians była uprzejma popełnić :lol: ... więc mnie "ćwiczy" czasami :lol: :wink: ... niechybnie poleciała na przepiękny porcelanowy serwis do kawy który odziedziczyłem po Prababce :roll: :wink: ... (trzymam to cudo zamknięte w szafie i nie używam z obawy by uszka nie naderwać) :lol: :wink:

Jak kominiarz przyszedł na inspekcje komina i musiał wchodzić na "prywatne" piętro gdzie mamy wykładziny, po prostu rozlożyłem mu gazety. Na krzesło też, aby mógł spisać normalnie przy stole protokół. nie kazałem mu ściągać brudnych przeca portek :lol:

Czy odwiedzający Was służbowo policjant/strażak/agent ubezpieczeniowy/etc też wyskakuje z butów?

Płaczę ze śmiechu bo wyobraziłam sobie mojego księdza stojącego w pozie modlitewnej na kawałku gazety :lol: :lol:

policjant -jeśli nie przyszedł mnie aresztować-może zdjąć buty lub postać sobie w przedpokoju :wink:

strażak-jesli do pożaru-zdecydowanie w butach wygodniej 8)

agent ubezp.-może zdjąć buty(a jak fajny,to nie tylko buty nawet) :oops:

Fajny ten wątek,jak babcię kocham.Dziękuję Wam wszystkim.Dyskusje z Wami to jak wisienka na torcie :D

Schiza ??? 8)

...

... siem nie bojem ... mam juz to przetrenowane :lol: ... moja "herbowa" małżka, mezalians była uprzejma popełnić :lol: ... więc mnie "ćwiczy" czasami :lol: :wink: ... niechybnie poleciała na przepiękny porcelanowy serwis do kawy który odziedziczyłem po Prababce :roll: :wink: ... (trzymam to cudo zamknięte w szafie i nie używam z obawy by uszka nie naderwać) :lol: :wink:

Ha, ani chybi, że na ten serwis! :lol:

No i co - nie pijasz kawy w serwisie rodowym? :o

A feeee, pewnie sam w kubasie wielkim, a gościom w szklankach... :lol:

Kurczę, padłam z tego księdza na gazecie. :D :D :D :D

Normalnie się oplułam. :o :lol:

...

Ha, ani chybi, że na ten serwis! :lol:

No i co - nie pijasz kawy w serwisie rodowym? :o

A feeee, pewnie sam w kubasie wielkim, a gościom w szklankach... :lol:

...

... tak sądziłem z tym serwisem :lol: :wink:

... "kubeczek" jest półlitrowy i pamiatkowy, Goście piją w filiżankach (mam również szklane filiżanki) ... szklany są do wódy (choć sam preferuję "musztardówki" ale ostatnia się stłukła) :lol: :wink:

buziaczki

Powoli zaczyna mnie męczyć to,że niektórzy tak szybko chcą coś napisać,że gubią sens i wplatają wyssane z własnego palca fakty w wypowiedzi innych :-?.Nieładnie.Tak postępują tylko źli lub zgryźliwi politycy,którzy muszą coś powiedzieć a nie bardzo wiedzą co. :lol:

wydaje mi sie, ze masz Izo zly dzien i rozumiesz to, co chcesz zrozumiec, O pokrowcach sama z wasnej nieprzymuszonej woli zaczelas :) Ale nie martw sie, jutro zawsze moze byc...gorzej :) :)

... tak sądziłem z tym serwisem :lol: :wink:

... "kubeczek" jest półlitrowy i pamiatkowy, Goście piją w filiżankach (mam również szklane filiżanki) ... szklany są do wódy (choć sam preferuję "musztardówki" ale ostatnia się stłukła) :lol: :wink:

buziaczki

A skądeś Ty musztardówki wziął w USA? :o

Chyba import jakiś zrobiłes, albo to po Nutelli są, a nie musztardówki. 8) :lol:

Mój pradziad-hrabia w salonie reprezentacyjnym też meble zakrywał (nie plastikiem,bo takowego nie znał ale materiami różnemi).I pewnie z tego też powodu podziwiać dziś możemy antyki wszelakie.Możemy,bo za czasów swego użytkowania,użytkowane były z głową. :lol:

Ten sam pradziad chadzał wtedy w wyglancowanych na błysk oficerkach lub lakierkach (nie mniej czystych).

Kawę w szklance pijamy bo i różne odmiany jej serwowania znamy.

Dziwactw mój pradziad jak na tamte czasy też miał sporo-ale to dzisiaj nazywamy często spuścizną kulturową. :wink:

anSi- szkoda słów.Wczytaj się raz jeszcze :roll:

I dla odmiany,życzę Ci aby jutro było Ci lepiej :lol:

A teraz zapodam małe extremum.

Moje dzieci ( na fotce tylko Qlka) spełniają się artystycznie raz poraz w naszej "drogiej" wannie akrylowej:

....

mamy później trochę sprzątania... ale co tam.

:lol: :lol: :lol:

Swietne zdjecie :)

...

Gratuluję znajomości tematu :D Mam dziwne wrażenie,że to nie tylko wiedza teoretyczna,podpatrzona od innych. :wink: :D

Uff, jak to dobrze, ze to tylko wrazenie :)

A teraz zapodam małe extremum.

Moje dzieci ( na fotce tylko Qlka) spełniają się artystycznie raz poraz w naszej "drogiej" wannie akrylowej:

....

mamy później trochę sprzątania... ale co tam.

:lol: :lol: :lol:

Swietne zdjecie :)

I świetni rodzice, a radość dziecka -bezcenna :D