buber 23.04.2002 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 jak wiadomo zbrojenie z wszystkich stron powinno być oblane betonen aby ten warunek został spełniony od spodu zbrojenie musi na czymś leżeć oczywiście można podkładać wszystko ale według mnie najlepiej zbić z desek formę o wysokości takiej na jakiej od spodu ma byś zdrojenie w powietrzu o wymiarach metr na 20 centymetrów i wlać do niej beton. Jak zacznie zastygać to kielnią podzielić go na kwadraty 5x5 cm i w każdy taki kwadrat włożyć drut do wiązania zbrojenia. po całkowitym wyschnięciu betony wyjmujemy podstawki (z formy o podanych wymiarach jest ich 100) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.04.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Nie rozumiem po co sobie komplikowac zycie. Sa gotowe podkladki dystancowe z plastiku w ksztalcie kolka do nakladania na prety zbrojeniowe i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.04.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Ale komplikujesz, nie dość, ze musisz beton wcześniej rozrabiać, to jeszcze trzeba będzie potem zbrojenie wiązać drutem. Podkładki plastikowe kosztują grosze, a montuje się je szybko i są pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 24.04.2002 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 On 2002-04-24 10:44, pitbull wrote: Nie rozumiem po co sobie komplikowac zycie. Sa gotowe podkladki dystancowe z plastiku w ksztalcie kolka do nakladania na prety zbrojeniowe i gotowe u nas w "wiosce" znalezienie tego graniczy z cudem i ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.04.2002 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 U mnie problemem zaopatrzenia w podkładki zajmują się zbrojarze, wiedzą gdzie i za ile to kupić (postaram się dowiedzieć, ile to kosztuje); ja się tym tak dokładnie nie interesowałam, zbrojarz przytargał worek białych podkładek w kształcie gwiazdek, natomiast sam robił z pręta fi6 podkładki pod zbrojenie górne płyty. W miastach używa się tego powszechnie, może faktycznie w "wioskach" może być z tym problem. Może popytaj w okolicy na dużych budowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.04.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Bez przesady, kawalek plastiku, pare groszy, moze 20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 24.04.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Na wsi zapewne zlokalizujesz dawne dachówki betonowe.Jeśli czegoś nie ma w najbliższej okolicy, zwykle daję za wygraną i dorabiam erzac.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Buber szukasz jeszcze tych podkładek ,jeśli tak to daj znać a ja Ci podam adres gdzie można kupić w Lubuskiem bo chyba w tym województwie mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 U mnie zbrojenie postawili po prostu na starych cegłach i po sprawie. Inspektor był, odebrał i powiedział że można zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 10.09.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Z tego co wiem zwykła cegla nie nadaje sie na podkladki (ponoć się lasuje)najlepsza by była betonowa ew.silikat.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts