gregson 18.01.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Witam wszystkich! Planujem z Żoną wzięcie kredytu 130 tyś i zbudowanie naszego wymarzonego domku. projekt juz się robi, działka jest kupiona, mamy zamiar zacząć w marcu i wprowadzić się na gwazdkę. jakie mamy szanse? Może kotś zrobił coś podobnego?Piszcie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.01.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Ja też planuję zacząć w marcu a na gwiazdkę się wprowadzić. NA PEWNO SIĘ UDA !!! Można o tym poczytać tutaj tutaj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 18.01.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Życzę powodzenia lecz przed podjęciem nieodwracalnych decyzji radzę poczytać forum, dzienniki budowy itp. Ręczę Ci że tam przeprowadzone koszty są prowadzone skrupulatnie a budowy metodami oszczędnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.01.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Nie wiem gdzie budujesz, ceny materiałów są w Polsce zbliżone, jednak usługi nie. Jeśli lubisz majsterkować i możesz zamieszkać w małym domku (wybierz raczej projekt gotowy) to są duże szanse, jednak warto śledzić forum muratora i unikać nieprzemyślanych decyzji. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 A ile kasy planujesz przeznaczyc na budowe i jaki dom chcesz budować? Ja tak jak pisałem wcześniej, ale cholernie się boję. Pozdrowionka Ja też planuję zacząć w marcu a na gwiazdkę się wprowadzić. NA PEWNO SIĘ UDA !!! Można o tym poczytać tutaj tutaj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 A gdzie można znależć taki dziennik budowy? Możesz mi pomóc? Pozdrawiam Życzę powodzenia lecz przed podjęciem nieodwracalnych decyzji radzę poczytać forum, dzienniki budowy itp. Ręczę Ci że tam przeprowadzone koszty są prowadzone skrupulatnie a budowy metodami oszczędnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 jeżeli będzie to mały parterowy bez udziwnień to jest szansa że w systemie gospodarczym wystawisz, ale o wprowadzeniu na święta hmmm nie mniej życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 18.01.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Ja planuję zakończyć budowę w kwocie 120tys. zł. Jednak prawie wszystko robię sam z bardzo wielką pomocą rodziny. Wynajmując fachowców czy ekipę do wszystkiego może być problem. Robiąc samemu to musi trwać. Czy masz uzbrojoną działkę? To też jest duży koszt:( Ale budując mały domek, mając uzbrojoną działką, nawet wynajmując ekipę powinno starczyć, ja bym budował Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 18.01.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 To zależy co się od domu oczekuje. Dom domowi nie równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 18.01.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 A gdzie można znależć taki dziennik budowy? Możesz mi pomóc? Pozdrawiam Życzę powodzenia lecz przed podjęciem nieodwracalnych decyzji radzę poczytać forum, dzienniki budowy itp. Ręczę Ci że tam przeprowadzone koszty są prowadzone skrupulatnie a budowy metodami oszczędnymi. "dziennik budowy" to jeden z działów na tym forum. Poszukaj w spisie treści na głównej stronie, jest dużo niżej niż "wymiana doświadczeń". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 18.01.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Ja mieszkam 3 miesiąc w domu za 130 tysięcy ok 90 m2 fajny jest. Dobrze że nie kupujecie z tego kredytu kawalerki w bloku. Pozdrawiam. Uwaga na partaczy: na dobrą ekipę czeka się parę miesięcy i nie płaci się mało za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 18.01.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Rozumiem,że skoro planujecie kredyt 130 tyś., to macie jeszcze tzw."wkład własny",czyli dom nie będzie kosztował 130 tys., lecz więcej.Jeśli bank da Wam ten kredyt, to chyba przedsięwzięcie jest realne............bank nie pożycza straceńcom i ocenia szanse inwestycji surowiej niż inwestorzy.W każdym razie POWODZENIA!Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 19.01.2004 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Jeśli macie tylko te 130.000 to radzę sprawę jeszcze raz przemyśleć.W czasie budowy koszta rosną nieproporcjonalnie do oczekiwań.No, ale jeżeli to naprawdę mały domek to może Wam udać się.Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Jesli pełny wkład pracy będzie własny i będzie to mały domek, to może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 19.01.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Co to jest skończony dom?Z łazienką czy łazienkami? Z kuchnią - umeblowaną na wymiar, Z kominkiem?To nie są retoryczne pytania.Samą chałupę można postawić i wykończyć na min za 1200zł za m2.Bez szaleństw, ale bez dziadostwa. 130tyś to jakieś 100m2. Ale budujcie!!!!!!!!!!Warto Nie polecam budowy w jeden sezon. To się nie opłaca - zdrowotnie dla ludzi i domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 19.01.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Mały dom, dobry projekt, dach i bryła nieskomplikowana, działka uzbrojona, dobre rozeznanie rynku materiałow i wykonawcow. Polecam budowe w jeden sezon. Budujcie sprawnie, bez zbednych przerw, ale i bez pospiechu. Zabezpieczcie finansowanie na cały okres budowy, az do wprowadzenia sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 20.01.2004 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 KrzysiekS Nie kumam dlaczego preferujesz budowę w jeden sezon. Ciekawy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 20.01.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Moje odczucie jest takie, że jest sie caly czas aktywnym, budowa przebiega sprawnie z poszczegolnymi ekipami bez zbednych przerw, ktore powstają, gdy dobra ekipa otrzymala inne zlecenie, nie ma kradziezy, gdyz cały czas cos sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 20.01.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Witam wszystkich! .... wzięcie kredytu 130 tyś i zbudowanie naszego wymarzonego domku. projekt juz się robi, ..... Pozdrawiamy Napisz nam coś dokładniej o projekcie, wymiary, rodzaj ścian itp. czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 20.01.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Nie podzielam poglądów Krzysia. Wszystko można, no ale. Budowa wymaga czsu technologicznego. Wylewki, posadzki, tynki to wszystko schnie i to nie tydzień. Budynek pracuje, układa się. Moja sprawdzona metoda to przezimowany stan surowy i dopiero wykończenia. Łatwiej i zdrowiej. Tydzień temu byłem w domu postawionym w jeden sezon. W 2002r. I to czuć i widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts