miksell 21.01.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam. Ile może kosztować nadbudowa istniejącego domu? Nadbudować chcę 2 piętra (piętro + poddasze) Powierzchnia jednego piętra to ok 44m2, w sumie powstanie ok 88m2. (wymiar ok 6 x 7)- Stropy chcę wykonać jako gęstożebrowe, - ściany z pustaka U220 + 15 cm styropian. - ścianki działowe wykonane będą z gipskartonu. - Dach dwuspadowy chcę pokryć blachodachówką (ścianka kolankowa H=1.2m, drgka ok 2.2m). - Do tego chcę wylać 2 balkony płytowe o wym ok 3 x 1m. - Instalacja - kocioł C.O. już jest.- Zdemontować trzeba jeszcze istniejący dach z pow 44m2. - Drewno nadaje się do wykorzystania w ok 30% Jako Etap I- Chcę osiągnąć stan surowy zamknęty tj: Wykonanie ścian, dachu, stropów, wykonanie instalacji Wod, kan, gaz, Co + el, wstawienie okien. Etap II będzie kontynuacją wykończeniem w późniejszyym terminie. Taka rozbudowa będzie kontynuacją dzieła mojego ojca. - Do istniejącego domu dostawiono dom. Obecnie chcę nadbudować starą część. I wydzielić. niezależne mieszkania. - Klatka schodowa już jest wykonana. Inwestycja na terenie małopolski okolice Krakowa. Kiedyś szacowano wykonanie 1m2 domu w granicach ok 1700 - 2200 zł. Jednak taka cena uwzględnia fundamenty, przyłącza, itp. Jaka cena może wynieść wykonanie etapu I?? Pozdrawiam, Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts