Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredkowa Osada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przeprowadzka za mną...ale jestem zła; w mieszkaniu miałam, wielki, jasny wygodny narożnik. Stylem nie pasowałby do salonu, ale miał stanąć na piętrze w pokoju, w którym miało być kino domowe i...nie zmieścił się przez futrynę do pokoju :-( jestem wściekła, bo funduszy na nowy brak, a ten wylądował w salonie i nijak tam nie pasuje - jest za duży, w zbyt klasycznym stylu i w dodatku ma plecy z czarnego materiału :-(

Chyba będę chciała go sprzedać, ale kto go kupi :-(

A tymczasem sobie pomarzę ... jakiego koloru hokery, krzesła i kanapy pasowałyby do kuchni i pokoju? ecru, ciemny brąz, a może czerwień :-o skóra, alkantra...co myślicie?

• 1 month później...

cana drzwi była bardzo atrakcyjna, ponieważ zapłacilam 1100zł za sztukę z montażem - niezaleznie czy drzwi były z szybką i tulejkami (łazienkowe) czy bez tych dodatków. Tylko te duże , całe oszklone były trochę droższe (około 2000zł z montażem). Ale wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. Zwazywszy na to, że jakość jest naprawdę super.

Jak się zmobilizować i wkleić nowe fotki? ;-)

Witaj pierwszy raz do Ciebie zajrzałam...

podoba mi sie u Ciebie...

ale prosze zmobilizuj sie i wklej nowe zdjecia... (z tym niepasujacym naroznikiem ;-) )

napisz tez jak kuchnia sie sprawuje? czy przeszkadza CI to ustawienei czy jesteś zadowolona...

podobaja mi się Twoje ciemne łaienki... ale ja bałabym się że będe miaął za ciemno, ze makijaż:rolleyes:

że sprzątanie i zacieki ...

zmieniłabyś coś?

pozdrawiam!

Kuchnia jest super i mimo, że po wpisach na forum obawiałam się, że mogą być problemy w związku ze zbytnim oddaleniem lodówki, ale nic a nic mi to nie przeszkadza. Najfajniejsza jest ta pseudo-wyspa, do której dokupiłam wysokie taboreciki i która rewelacyjnie sprawdza się na szybką kawkę czy kanapkę. A jak ktos do mnie wpadnie, jak tylko przyjdę z pracy, to popijamy herbatke przy wyspie, a drugą ręką mieszam gary, bo płyta gazowa tuż-tuż. Więc nie zaniedbuję ani gościa ani obiadu ;-)

Jeśli chodzi o ciemne łazienki, to w tej wyłaąznie z muszlą nie mam , niestety, jeszcze zamontowanej umywalki (czekałam długo na szafkę pod umywalkę), więc nie wiem jak z plamami z wody. Natomiast ta z woodentickiem i betonowymi płytkami - cóż, ten "beton" jest taki maziajowaty, że jakbym rok go nie myła, to wyglądałby ciągle tak samo. Poza tym w tym tygodniu zamontowali mi lustra - wreszcie! bo musiałam się malowac przy maleńkim lusterku, a to jest wyczynek nie lada ;-). Jeszcze tylko zafugować i łazienki będą kompletne.

Najwięcej problemu sprawiają mi panele, bo strasznie się kurzą - pewnie opada jeszcze pył budowalany, a po ich umyciu zostają smugi, co mnie do szału doprowadza, bo musze je froterować :-o

I jak na razie to uwag nie mam i bardzo lubie mój nowy domek :-)

http://lh3.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SWdq8VJI/AAAAAAAAAX8/ItWMf9-9iJ8/s800/c.jpg

http://lh4.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SXXVFHxI/AAAAAAAAAYA/uhRDH-g0LiE/s800/d.jpg

http://lh4.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SYfRV3FI/AAAAAAAAAYE/tQPvgRe24Ic/s800/e.jpg

jak widać narożnik nie pasuje zupełnie i stąd wyleci. Muszę kupić jakąs kanape i postawię ją chyba pod ścianą, co prawda będzie bokiem do tv, ale nic innego zrobic nie mogę :-(

Edytowane przez edak

http://lh6.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SUuZa9EI/AAAAAAAAAX0/Oi6mOyv_Xwk/s800/a.jpg

http://lh3.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SVSjEVTI/AAAAAAAAAX4/LJCVqqdLdV0/s800/b.jpg

umywalka w WC jeszcze nie zamocowana :-(

http://lh5.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S91SaD1vWoI/AAAAAAAAAYI/TCdpjhxJs3g/s800/i.jpg

doradżcie, co powiesić na okna? żaluzje, rolety? Chcę powiesić to samo w pokoju i w kuchni - najpierw myślałam o aluminiowych, bialych żaluzjach. Później o roletach w kolorze brudnej bieli na wszystkch oknach lub, ewentualnie, na oknie balkonowym panel track, a na pozostałych roleki?

Mam też problem wyborem oświetlenia nad wyspę w kuchni :-( może macie jakieś sugestie?

Edytowane przez edak

dziękuję za miłe słowa

w piątek wielka przeprowadzka - już na 100%

witam

gratuluje przeprowadzki

domku pieknego lazienki alabastrino-piekna jest

szczerze mowiacc mam tez lazniekzz tej plytki jestem bardzo zadowolona

mam do ciebie pytanie jakiej firmy sa panele kolorystyka bardo by mi odpowiadala tylko trocche sie zasmucilam wiadomoscia ze sa dosyc trudne w utzrymaniu

hmm ju mam ponad 50 m 2 gresu z polyskiem dosy trudny w utrymaniu zystosci i teraz jeszcze panele chce ciemne /obawiam sie smug o ktorych ty pisalas/

dlatego sie ciebie podpytuje jak z nimi jest

pozdrawiam cieplo

Panele są w kolorze merbau - te moje to konkretnie Quick Step seria Perspective z v-fugą. Są smugi, bo jeszcze się "pyli". Ale znalazłąm sposób - myję samą wodą, często płucząc szmatke mopa płaskiego i da się wytrzymać :-) bardzej wnerwiają mnie chyba smugi po umyciu gresu polerowanego. Chyba jakaś froterka by się przydała ;-)

Panele są w kolorze merbau - te moje to konkretnie Quick Step seria Perspective z v-fugą. Są smugi, bo jeszcze się "pyli". Ale znalazłąm sposób - myję samą wodą, często płucząc szmatke mopa płaskiego i da się wytrzymać :-) bardzej wnerwiają mnie chyba smugi po umyciu gresu polerowanego. Chyba jakaś froterka by się przydała ;-)

witaj z gresem mam to samo haha no tak wlasnie froterka zachcialo nam sie blyszczecych plytek ale efekt super dziewczyna pisala o jakims odkurzaczu pioracym /ze super nadaje sie wlansie do gresu ladnie myje i nie zostawia smug/ jak znajde nazwe to podesle sama mam zamiar kupic

do gresu czyszczenia uzywalam mopa parowego /yego zTV/osobiscie z niego nie jestem zadowolona wyrzycone pieniadze tego nie polecam

pozdrawiam