Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredkowa Osada

Recommended Posts

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

..no tak narożnik przesłania wszytsko...

szkoda ze Wam sie nie zmieścił do pokoju...

co do lamp nad wyspe nie pomogę.. ale nie wydaje Ci sie ze te ciemne sa zbyt ciemne???

a moze ja poprostu lubuje sie w jasnych pomieszczeniach...

a moze cos w stali?

o firanki rolety itp w okna miałąm właśne CIę pytać.

ja sama jestem zwolenniczką minimalizmu ale z drugiej strony jeśłi okno ma byc odsłoniete to chyba powinno byc czyste... a u mnie pewnie byłby z tym problem :D aby zachować okno w należytej czystosci i utzrymać systematycznosc w jego myciu...

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
myślę nad wymianą kanapy...chcę dużą około 260cm długości i będzie stała pod podświetlanymi półkami. TV (płaski) pójdzie na przeciwległą ścianą. Jak myślicie czy do tego wnętrza pasowałaby kanapa w kolorze bakłażanowym czy to przesada? Nie chcę już jasnej. Brąz...hmmm wolałabym chyba inny kolor, dużo mam tych brązów. A może grafitowa...pasowałaby do hokerów w kuchni, ale znowu...czy nie będzie za ciemno i czy ten grafit (ewentualnie czerń) nie będa za bardzo odcinały się na białej ścianie?

• 4 weeks później...

Piękne wnętrza! mnie najbardziej urzekają schody i drzwi wewnętrzne. Łazienka cudna - od początku chciałam zrobić alabastrino, ale mąż miał trochę inne zdanie... trochę mi żal, ale mam nadzieję że po zamontowaniu płytek wyjdzie równie pięknie z naszym Zebrano :)

Masz bardzo podobny układ salon - kuchnia do naszego. Kominek dokładnie w tym samym miejscu (ślicznie Wam wyszedł), kanapa też...

Powodzenia w dalszym meblowaniu ;)

dziękuję za pochwały :-)

WC na dole jest zrobione w płytkach Opocczno Metalic- pomieszłam dwie seriem bo są brązowe i gold z jednej serii oraz jasno szare i srebrne cygara z drugiej serii :-)

Wykańczanie idzie jak po grudzie i to niestety nie tyle z braku pomysłów, co najzwyczajniej w świecie z powodu braku kasy...ale plan już mam :-)

W kuchni na ścianie z kaloryferami będzie tapeta w bordowo, brązowo, ecru pasy (o ile taką znajdę ) :-o i bordowe żyrandole, dwie identyczne kwadratowe lampy, niewielkie, wykonane z materiału w kolorze czerwonego wina. W salonie będzie żyrandol - pokedynczy okrągły z tego samego materiału. Kanapa skórzana czarna i takie same krzesła (na to niestety trochę poczekam). Do tego drobne akcenty bordowe - poduszki, podkładki na stół - ale bez przesady.

Sypialnia się robi - na razie stoi w niej moje czarne łoże :-) częściowo pomalowana ściana :-o i przygotowane do zawieszenia karnisze oraz firanki :-) nocne stoliki będą w najbliższej pięćdziesięciolatce :-( jak tylko będzie co nieco skończone to pokażę jak wygląda :-)

A co do Alabastrino...myslałam czy nie dać dodatków lawendowych - ręczniki, dywanik, jakiś pojemnik na mydło i dzbanuszek lawendy na półeczkę :-)

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...