qnik111 21.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 21.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam, Jako pierwsza gratuluję założenia dziennika z niecierpliwością czekam na opowieść i zdjęcia. Powodzenia w pisaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 21.01.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Oj jak nam miło. Serdecznie Was witamy My również będziemy kibicować Wam, Waszej budowie i Waszemu dziennikowi. Jesteśmy prawie na tym samym etapie, bo my mamy tylko umowę przedwstępną na działkę, a do notariusza zawitamy, dopiero gdy otrzymamy z Urzędu warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 21.01.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Warunki mamy przyznane tak więc z tego co mówił notariusz, to lada dzień nabędziemy nasz kawałek pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dobry wieczór!Przyszłam przywitać zwolenników małych domków.Życzę wytrwałości w pisaniu i szybkiego postępu w załatwianiu spraw..Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.01.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 [wpisy przeniesione z dziennika budowy] Całe szczęście, że na zewnątrz ZIMA. To forum tak wciąga, że jeszcze zabrakłoby nam czasu na budowę A tak może do wiosny trochę nam przejdzie i będziemy mieli czas dla "łopaty". Ważne jednak, żeby dziennik prowadzić na bieżąco, bo za kilka lat z ogromną przyjemnością powspominamy "nasze boje papierkowe w urzędach" , a gdyby wszystko szło bez problemów (czego Wam i nam życzę) równie przyjemnie będzie powspominać wspaniałą przygodę budowlaną. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik110839.htm Dziękuję za komentarz i opinię Bardzo proszę komentarze wpisywać w KOMENTARZACH DO DZIENNIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 30.01.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Wasza działeczka jest przecudna może na niej kawałek pola ale okolica przecudna gratuluję i trzymam kciuki za PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 24.03.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 A więc tylko PNB i możecie wbijać pierwszą łopatę - TRZYMAM KCIUKI! U nas nadal cisza, czekamy, czekamy, czekamy i ...... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 25.03.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Nie wszystko idzie tak słodko Nadal czekam na warunki przyłącza energetycznego Geodeta czeka, bo nie może zrobić mapki do celów projektowych bez warunków enrg. Architekt czeka na mapkę Do przyłącza wody też mapki nie mam Na pocieszenie zamówiłem sobie słupki na ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 09.04.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witaj ! Czy mogę poobserwować ? Rozumiem, że to będzie takie bardziej letnisko ?Gratuluje działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.04.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Fiu, fiu... Ta przestrzeń robi wrażenie:) Piękne widoki,zwłaszcza ten z sypialni. Będę trzymać kciuki za te wszystkie papierzyska do PNB Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_S 25.07.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam teren przepiękny ! uwielbiam widoki na gaje sosnowe czekam z niecierpliwością na zdjęcia z I etapu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 06.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Gratulujemy PnB ! Jesteśmy tylko "ciut" przed Wami, więc szybko nas dogonicie. Dobrze, że papierologię macie już za sobą. Teraz życzymy, aby domek szybko urósł, a budowa była przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 06.11.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam, całkiem przyjemny domek budujecie Życzę powodzenia i jak najmniej problemów. Kiedy planujecie się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 07.11.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam Jak najszybciej tylko jest mały problem prąd będzie może na jesień 2011 więc wprowadzka na pewno nie w 2011 może 2012 jak wszystko będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_bolo 13.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witaj, Ja buduję się w Kleszczowie, jestem na etapie SSO. Zainteresował mnie sposób ułożenia ogrodzenia jaki zaprezentowałeś w swoim dzienniku.Nie spotkałem się jeszcze z metodą wkopywania tych płyt betonowych. Zazwyczaj ludzie zostawiają je ponad powierzchnią ziemi. Możesz napisać jakie poniosłeś koszty aby wykonać takie ogrodzenie? Gdzie kupowałeś materiał (słupki, prefabrykaty betonowe, siatkę)? Czy robiłeś spore rozeznanie cenowe czy raczej od pierwszego lepszego znalezionego sprzedawcy kupowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 13.02.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Słupki ( same rurki ) kupowałem z Kri-stal Bełchatów fi4,8cm ścianka 2,5mm. długość 2,33m. 20zł szt nakrętki sam spawałem daszki z Allegro po1 zł Drut naciągowy napinacze itd z allegro taniej wychodziło niż w Bełchatowie Siatkę kupiłem w za 2400zł. 230m na przemysłowej w Bełchatowie ( zadatkowałem zimą odbierałem wiosną 1zł było taniej na metrze ) Podmurówkę kupiłem od gościa z Budziszewic był na Allegro komplet 30zł z dowozem Szopę stawiał gość ze Szczercowa 601715725 ma też podmurówkę tylko nie miał takiego wzoru Za całe ogrodzenie ponad 230m. wyszło mi 9550zł bez kosztów robocizny Podmurówkę wkopywałem ze względu na psa (co by się pod płotem nie podkopywał )niestety przy drodze niepotrzebnie, zrobili asfalt i jest wyżej od podmurówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 11.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Hej qnik,spojrzałem właśnie na obudowę Waszej studni. Czy to jakiś gotowy element, który można gdzieś łatwo kupić?Fachowcy, z którymi rozmawiam mówią tylko o użyciu kręgów betonowych, ale wydaje mi się, że idą po linii najmniejszego oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 12.03.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Studnię przywieźli i zamontowali goście od przyłącza. Wygląda na to że to ich patent jest to kawałek rury których używa się jako osłona rur lub przepusty pod drogi itp. do tego jest zrobiony właz wkręcany na gwint do studni ocieplony styropianem, fakt jest taki że jest to ciepła i szczelna ( od góry ) studnia fotek więcej nie mam jak chcesz to pstryknę więcej na wiosnę bo jest zasypana http://i1.fmix.pl/fmi494/485133c70014abcc4ca3682f/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi627/cadd5b46000c1b034d7b8eba/zdjecie.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.04.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Hej, dziękuję za zdjęcia studni. Pokażę moim specjalistom, może są w stanie popełnić coś podobnego. Zawsze to taniej niż wkopywanie kręgów betonowych. I przede wszystkim gratulacje reaktywacji prac! Zobaczysz jak teraz szybko mury pójdą w górę. Tylko portfel trochę schudnie Ale satysfakcja bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts