qnik111 03.04.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 W sobotę ją wykopałem, wodę przeniosłem do kotłowni. Studnia będzie zakopana w ogrodzie. Jak chcesz to popstrykam więcej szczegółowych zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 03.04.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam sąsiada. My rozpoczynamy budowę (czytaj chcemy) w sierpniu. Nasz domek powstanie w Bełchatowie. Na razie kończymy projekt (robi go nam znajomy architekt), zbieramy dokumenty (warunki techniczne). Będę zaglądać do Twojego dziennika, podglądać postęp prac itd. Obecnie szukamy już murarzy, którzy popracowaliby nad naszymi fundamentami ( może mógłbyś kogoś polecić). Interesuje mnie ile wyniósł Cię stan zero, gdzie brałeś materiały... Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Witam sąsiadkę Moi murarze puki co nic złego nie odwalili, fundament stoi ale polecać to będę jak skończą i będę zadowolony Większość materiałów kupiłem w Stivex-ie na Binkowie i Trio-budzie na Czaplinieckiej. Proponuję jechać najpierw do Tri-budu z projektem tam przygotują wycenę i z tą wyceną do Stivexu ( w innych hurtowniach było drożej ) Będziesz jeździć kilka razy bo będą się przebijać ja jeździłem przez tydzień co dziennie i każdego dnia po parę stówek się urywało Jak coś jeszcze to pytaj, będę umiał to pomogę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 03.04.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam sąsiedzie. Wybacz, że wpisałam się bezpośrednio do Twojego dziennika, ale poruszam się w "Muratorze" po omacku. Muszę np. dojść jak usunąć założony przeze mnie dziennik budowy- bo nie tam miał być, czy jak umieścić u "siebie" komentarze do dziennika. Muszę nad tym popracować (nie jestem najlepszym informatykiem). Pozdrawiam i życzę pogody do budowy (trochę jak poeta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 03.04.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Dlaczego chcesz usunąć dziennik, przecież jest tam gdzie ma być ? Komentarze jak nie chcesz ich mieć w dzienniku załóż w dziale http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?33-Dzienniki-budowy-komentarze Następnie otwierasz zakładkę USTAWIENIA EDYTUJ SYGNATURĘ kopiujesz adres dziennika i komentarzy i je tam wklejasz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 03.04.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 RELDA1 Jaki piękny masz avatar, masz Beagle-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 05.04.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam. Tak, mam ogromnie niesfornego, ale kochanego beagla-Rafę. Teraz jest nieco starsza ma rok. Dzięki za podpowiedź do dziennika- zaczynam przy min działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Współczuję skradzionej siatki. Z jednej strony fajnie, że się odnalazła. Ale z drugiej to przecież znowu ją trzeba naciągać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 13.04.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak właśnie dzisiaj to uczyniłem, zakładanie siatki nie należy do najprzyjemniejszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juli 08.06.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Odpowiadając na pytanie z dziennika:) Czyta, czyta i to z dużą przyjemnością Na marginesie - masz absolutnie przepiękną działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 08.06.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Juli jak widzisz za wiele osób to mojego dziennika nie czyta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 20.06.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Oj czyta, czyta. Może trochę rzadziej, bo trzeba sporo zrobić na działce, ale czyta. Domek pięknieje w oczach. Terenu wokół domku zazdroszczę. A my czekamy na PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 01.07.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jej... idziecie jak burza. Ciekawe, kiedy u nas tak będzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 03.07.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tak tak pogoda dopisuje to i robota idzie dach się robi jutro lejemy chudziaka i pewnie będzie przerwa aż okna wstawią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 04.07.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hej, nieźle domek rośnie Muszę zapytać bo nie da mi to spokoju. Dlaczego zrobiliście betonowe skosy? Zgaduję, że nie chodzi wyłącznie o zamiłowanie do betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 05.07.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) W mojej okolicy jest sporo takich domów. Skosy betonowe mają więcej zalet niż wad w porównaniu z karton gipsem. Plusy -brak pęknięć -ciszej -cieplej -można dać styropian zamiast waty -tańsza wykończeniówka -w razie jakiegoś tornada to beton zostanie (mam nadzieję ) -wystarczy dać tynk pomalować i się mieszka -za jakieś x lat poddasze trzeba remontować - przy betonowych skosach wystarczy skrobanko i nowe malowanko, przy płytach trzeba wszystko robić od nowa -myszki nie biegają po płytach -dach jest szczelniejszy -solidny strych Minusy - podobno drożej wychodzi niż skosy z płyt - większy ciężar - brak a przynajmniej bardzo pracochłonne zmiany np. lokalizacja okien itp. Jak chcesz poczytać więcej wpisz w wyszukiwarce betonowe skoszy lub trumna Pozdrawiam Edytowane 5 Lipca 2011 przez qnik111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 07.07.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Czy wprowadzaliście jakieś zmiany w projekcje ? Jeśli chodzi o projekt to wzorem była Calineczka 2, a my mamy zrobiony projekt indywidualny. Nasz dom jest o metr dłuższy i ma szerszy garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 30.07.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam, znalazłam dziennik Waszego domku chyba idąc za śladem okien dachowych. U nas też będzie taka dachówka jak wasza, jesienny liść Robena:cool:. Jak zobaczyłam Wasz dach podoba mi się jeszcze bardziej:D. I też robimy strop dachowy lany zamiast lekkiego. Nam majster powiedział, że owszem na etapie budowy jest on droższy, ale przy wykończeniówce kosztów mniej. Więc chyba wychodzi tak samo w efekcie końcowym. A jak się ogląda domy po nawałnicach całkowicie dachu pozbawione, to faktycznie już lepiej choć ten beton nad głową mieć. Będę podglądać. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 31.07.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam i zapraszam do podglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 24.08.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 qnik -na jaką szerokość kopałeś fundamenty, z tego co dobrze widzę to chyba na jakieś 40 cm. Jeśli możesz podaj mi namiary na koparkowego. My nie możemy znaleźć takiego, który ma właśnie łychę na 40 lub 50cm. Będę wdzięczna. A jak postępy u Ciebie na budowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 24.08.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja miałem jednego wykonawcę na cały dom (wszystko co murowane ) ponieważ grunt to piasek, ekipa zdecydowała się kopać ręcznie. Piasek się obsypuje i wchodzi więcej betonu, jak macie piasek to zrezygnujcie z koparki. Szerokość ław to 40cm. Robota cały czas do przodu Jak się zbiorę to dziennik zaktualizuję. Pozdrawiam i czekam na wasze budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts