alamakota192 21.01.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Syszałam, że są liderem w udzielaniu kredytów hipotecznych. Czytałam że w rankingach zajmują 1 miejsce w kraju. Ma ktoś u nich kredyt? Kupuję wieksze mieszkanie i zastanawiam się jaki bank wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeszol 22.01.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Syszałam, że są liderem w udzielaniu kredytów hipotecznych. Czytałam że w rankingach zajmują 1 miejsce w kraju. Ma ktoś u nich kredyt? Kupuję wieksze mieszkanie i zastanawiam się jaki bank wybrać. Nie miałem w sumie tej 'przyjemności' w życiu i dotychczas udaje mi się funkcjonować bez kredytów, ale swego czasu natknąłem się na takiego bloga opowiadającego o przygodach z tym bankiem. http://hook-product-dnbnord.blogspot.com/ Z drugiej strony jest pewnie dużo osób, którzy są zadowoleni z obsługi (no bo z samego kredytu to ja bym się nie cieszył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 22.01.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 widzę konkurencyjny topic, a raczej mój zdublowany za co przepraszam no jak widać nie tylko ja szukam informacji na innym forum pisali ci co byli w oddziale ze kredyt w eur na 200 000 przy wkładzie własnym jest dawany przy dochodzie 5000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamakota192 25.01.2010 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dowiadywałam się i faktycznie trzeba mieć duży dochód. Ale jak się go juz ma to waruunki są dobre. Tylko nie wiadomo na jakiego analityka się trafi żeby nie trwało to miesiącami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 25.01.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dowiadywałam się i faktycznie trzeba mieć duży dochód. Ale jak się go juz ma to waruunki są dobre. Tylko nie wiadomo na jakiego analityka się trafi żeby nie trwało to miesiącami. przypuszczam ze od pewnej kwoty idzie do centrali, nawet gdzies czytałem w ktorymś artykule ze w dnb zwiekszyli moce przerobowe aby obsłuzyc wiecej wnioskow, wiec zapewne idzie to do centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.01.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 To moze ja opisze swoja "przygodę" z Dnb Nord.Mielismy marzec 2009 kiedy postanowilismy wziąść kredyt na budowę domu - w zasadzie na dokończenie budowy.Od 1 kwietnia DNB nord wchodził z kredytami hipotecznymi dla odbiorcow indywidualnych. Wchodzili z fajna oferta zero prowizji , zero marzy przez 1 rok etc.Zlozylismy komplet dokumentów kurs euro 4.7 z groszami...Wtedy zaczął się horror który trwał prawie 3 miesiąceZaczne od tego że zazyczyli sobie wszystkie historie z kont bankowych z wyjasnianiem dlaczego robilem przelew o takiej i takiej tresci...Opinie o kazdej karcie - nawet zamkniętej nie wystarczaly same dokumenty zamkniecia karty. Na papierologie wydałem 200 zl ( opinie etc).Doszlismy do etapu robienia kosztorysu i była katastrofaPan z banku wiedział lepiej za ile ja zrobie ocieplenie domu majac juz podpisana umowę z wykoanwca z materiałem.Wpisałem 13 tys dostalem informacje ze to stanowczo za malo i musi byc minimum 16 tys.Poprawiłem - zjezdzajac z ceny z innymi rzeczami.Doszlo do sytuacji w ktorej wczesniej nic nie mowiac - zapisali w decyzji iz z kazdej transzy musimy wykazac 50% rachunkow a z ostatniej 100% !!!!Kto teraz bierze na kazda robote faktury!! Nie wspomne o sytuacji w ktorej podpisalismy wniosek i okazalo sie ze Pani do ktorej wniosek trafil poszla na urlop i nikomu nie zostal przekazany ... trafil do niej dopiero jak wrocila z urlopu:))) Zrezygnowalismy z nich i byla to najlepsza decyzja jaka moglismy podjac - jak pomysle jaki horror moglby byc z rozliczaniem kolejnych transz. TO nie jest reklama ale porownanie - podpisalismy umowę w Polbanku - 0,2 % większa marża ale spokoj ,tydzien to był tydzien a nie msc jak w DnbNord Nie pracuje w doradztwie kredytowym etc nie jestem pracownikiem Polbanku , bo moga byc takie opinie:) jestem zwyklym szarakiem ktory staral sie o kredyt i na szczescie go w trudnych czasach dostał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertos 28.07.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 DnB Nords... Czy to prawda, że oni znikają z Polski?http://szukajeksperta.com/blogs/view/582/mozliwe_wycofanie_dnb_nord_z_polskiego_rynku_Miałem brać u nich kredyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M. W. 28.07.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Jeśli chce Pani brać kredyt w euro, to DnBNord ma bardzo dobre warunki. Liczby oczywiście nie powiedzą wszystkiego, ale osobiście znam sporo pochlebnych opinii na temat tego banku. Polbank też ma dobre warunki - można brać go pod uwagę. Gdyby zechciała Pani napisać coś więcej o inwestycji. Jakimi środkami Pani dysponuje, a jaki jest koszt całości? Na ile lat chcą Państwo wziąść kredyt? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 28.07.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 DnB ma bardzo wysoki spread. Jest w trójcy liczących się banków na EUR. Chodzą jakieś plotki że mają się sprzedawać, ale wszystko w powijakach i nie wiadomo co z tego wyniknie... ja osobiście polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts