janiszt 18.01.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Witam Mam mały problem, chce położyć płytki w przedpokoju, gdzie zerwałem stary i nie nadający sie do niczego parkiet. Parkiet był kładzony dawno temu na coś czarnego (lepik czy inne rzeczy). Po zrewaniu okazało sie, ze wszystko jest równo i praktycznie można układać płytki. Mam pytanie, czy na taką powierzchnię można juz przyklejać, bo wiadomo, ze widać, ze jest to po tej czarnej substancji. Czy trzeba przez układaniem poprostu to do betonu usunąć co będzie napewno pracochłonne. Za odpowiedz i pomoc dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mogi 16.02.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 no ja wlasnie mam podobny problem z tym ze ja chce polozyc plytki podlogowe i nie wiem czy ten stary lepik czy smole usuwac jezeli tak to czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mogi 16.02.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 jezeli mi sie uda moze wkleje tu fotki jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mamoniowa 17.02.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Po mojemu trzeba poczytać na workach z klejem, ale mysle że nie ma tam tej informacji. Na chlopski rozum: w sklad klejow do plytek wchodzi cement. Skoro cement też wchodzil w sklad wylewki, do ktorej przyczepilo sie czarne cholerstwo, to pewnie są to pokrewne cholerstwa, razem z klejami do płytek, zusammen im eine Familie. Stimmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 17.02.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 To "czarne" może być stosowanym kiedyś środkiem:1. SUBIT P2. INBITW obu przypadkach asfalty plastyfikowane olejne i żywiczne, upłynnione rozpuszczalnikami organicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mogi2 17.02.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 pogadalem ze znajomym budowlancem i powiedzial tak :sprawdzic czy ta warstwa lepiku czy smoly dobrze trzyma sie wylewki - jezeli tak to zrobic wylewke 2cm z zatopiona siatka wzmacniajaca a jezeli nie to trzeba skuc niestety - jak nie skuje to plytki moga sie odparzyc po pewnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 to czarne (lepik lub pododne) musi dobrze trzymac sie podloza i aby na tym polozyc cokolwiek trzeba to zagruntowac w celu uzyskania przyczepnosci i trwalosci polaczenia ;czasem zabieg bardzo kosztowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts