Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To juz będzie drugi projekt indywidualny, ktory będziemy robić. NIestety pierwszego nie uda nam się zrealizować, bo zostaliśmy wprowadzeni przez urzędników w błąd i dom okazał się na naszą działkę za duzy.

Działkę mamy trudną, bo z bardzo ograniczoną powierzchnią zabudowy - możemy zabudować tylko 193m2.

Pierwszy projekt był bardziej klasyczny, tym razem trochę bardziej poszaleję ;)

Zrobiłam wstępną koncepcję, garaż będzie w piwnicy z wjazdem z boku. Dom jest kanciasty i nie ma okien ;), na tym etapie zależało mi tylko na określeniu funkcji i wielkości pomieszczeń.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bg/bj/dsrm/rBf0M3PJSavwP2gmbB.jpg

Uwagi mile widziane :)

Uwagi mile widziane :)

na tak ogólnym poziomie to jedna uwaga negatywna:

elegancko rozprowadzone odgłosy z parteru na górę.

Umiejscowienie schodów w salonie do tego zawsze prowadzi.

zdaję sobie z tego sprawę. Zamarzyły mi się proste, nowoczesne schody i to jest jedyna ściana, na której mogą być.

dom będzie ogrzewany pompą ciepła

Wejście do domu jest w tej chwili 3 metry od wejścia do kuchni, jeśli bym przeniosla wejście w stronę kuchni, wchodziłoby się do domu na korytarz o szerokości 1,2m i ścianę.

Zakładam, ze zazwyczaj będziemy wjezdzac do domu samochodem i przechodzić z garażu w piwnicy, dlatego schody prowadzące do garażu umieściłam najblizej kuchni. Wtedy nie trzeba będzie nosić zakupów przez cały dom.

Na w piwnicy przy garażu będzie tez garderoba na okrycia wierzchnie i buty.

• 2 months później...