minkapinka 21.01.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 To juz będzie drugi projekt indywidualny, ktory będziemy robić. NIestety pierwszego nie uda nam się zrealizować, bo zostaliśmy wprowadzeni przez urzędników w błąd i dom okazał się na naszą działkę za duzy. Działkę mamy trudną, bo z bardzo ograniczoną powierzchnią zabudowy - możemy zabudować tylko 193m2. Pierwszy projekt był bardziej klasyczny, tym razem trochę bardziej poszaleję Zrobiłam wstępną koncepcję, garaż będzie w piwnicy z wjazdem z boku. Dom jest kanciasty i nie ma okien , na tym etapie zależało mi tylko na określeniu funkcji i wielkości pomieszczeń. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bg/bj/dsrm/rBf0M3PJSavwP2gmbB.jpg Uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 21.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Uwagi mile widziane na tak ogólnym poziomie to jedna uwaga negatywna: elegancko rozprowadzone odgłosy z parteru na górę. Umiejscowienie schodów w salonie do tego zawsze prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.01.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Uwagi mile widziane na tak ogólnym poziomie to jedna uwaga negatywna: elegancko rozprowadzone odgłosy z parteru na górę. Umiejscowienie schodów w salonie do tego zawsze prowadzi. zdaję sobie z tego sprawę. Zamarzyły mi się proste, nowoczesne schody i to jest jedyna ściana, na której mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.01.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Zakladam, ze kotlowni nie potrzebujesz.Drzwi wejsciowe zrobilabym blizej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.01.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 dom będzie ogrzewany pompą ciepłaWejście do domu jest w tej chwili 3 metry od wejścia do kuchni, jeśli bym przeniosla wejście w stronę kuchni, wchodziłoby się do domu na korytarz o szerokości 1,2m i ścianę. Zakładam, ze zazwyczaj będziemy wjezdzac do domu samochodem i przechodzić z garażu w piwnicy, dlatego schody prowadzące do garażu umieściłam najblizej kuchni. Wtedy nie trzeba będzie nosić zakupów przez cały dom. Na w piwnicy przy garażu będzie tez garderoba na okrycia wierzchnie i buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.01.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 zasugerowano mi, ze w części dla rodziców lepiej zrobić wejscie do łazienki przez garderobę, to chyba dobry pomysł Czekam na inne pomysły http://img64.yfrog.com/img64/7851/domkoncepcja3a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.04.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 dodaję wersję z piwnicą, cały czas proszę o uwagi http://img260.imageshack.us/img260/9743/domkoncepcja4b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts