Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZGRABNY 5 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• 1 year później...

Jesteśmy z żona po 6 miesiącach szukania projektu i w końcu chyba już ostatecznie wybór padł na projekt Zgrabny V.

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny5/index.php

W zasadzie znaleźliśmy w nim wszystko czego szukaliśmy przez te pól roku. Na początku wybór padł na Opałek 2g ale niestety nasz plan zagospodarowania nie pozwoli nam na wybudowanie tego domu (mamy zapis: główna kalenica równoległa do drogi, Opałek nie ma kalenicy głównej)

W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś buduje Zgrabny V? My jesteśmy przed zakupem projektu i niestety musimy wprowadzić kilka zmian aby zmieścił się nam na działkę:

- wyrzucamy wykusz

- skracamy garaż o 80cm

- wyrzucamy okna z boku domu od strony garażu.

Zmiany w środku dopiero planujemy ale raczej nie będzie ich za dużo, bo wewnątrz jest wszystko tak jak chcemy.

Jeżeli ktoś buduje to mam jedno pytanie, czy istnieje jakaś sensowna możliwość na piwniczkę malutką? Najlepiej aby wejście było gdzieś w domu, bo to co mi do głowy przyszło to od strony pomieszczenia gospodarczego za garażem.

Mam nadzieję że ktoś buduje ten domek:)

Witam,

widzę, że masz problem ze znalezieniem osób, które budują domek według projektu, który ci się podoba.

Ja też go niestety nie buduje, ale wysylam ci link do strony http://www.extradom.pl/projekt-domu-zgrabny-v-wah1199.aspxNa dole pod projektem zanjdziesz wpisy na blogach osób, które budują lub budowały taki domek. Na tej stronie jest też forum, więc można podyskutować. Mam nadzieję, że to ci w czymś choć trochę pomoże :)

• 1 month później...
  • 2 years później...
  • 8 months później...