Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie led

mateuszratajczyk

Recommended Posts

Jest to 10 żarówek LED. Każda ma 80 diod które dają w sumie 4W.

A w porównaiu do żarówek energooszczędnych to do jakiej mocy byś to porównał? Ze zdjęcia to raczej ciężko o porównaie. 10 Twoich żarówek to 40W. Czy to jest cała moc pobierana, czy dochodzą jeszcze straty na transformatorze? Dwie świetlówki po 20W też dają sporo światła, jednak kosztują sporo mniej (chyba, że się mylę).

To chyba mała różnica. :o

Każda taka żarówka ma 4 watt. Nie potrzebują żadnych zasilaczy ani transformatorów bo są podłączane pod 230 V. W sumie nie mam żadnego porównania z żarówkami energooszczędnymi, miałam okazje włączyć tylko takiego LEDa i halogen 50 watt i niestety halogen wypadał znacznie gorzej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem to zapraszam na priv :)

• 2 weeks później...
...same ledy, jeśli oryginalne to 10 lat, ...

cały system jest kompatybilny (można znaleźć na allegro) alb o jest kilku producentow takich systemów. z regóły za standardowe 3 listwy do podświetlenia to jakieś 120-200zł zależy co się chce. nie jest drogo skoro ma świecić 10 lat.

Z tą żywotnością LED to troszkę przesadziłeś a w szczególności do tej oferty z Allegro. Tam to sprzedają prawie samą chińszczyznę i osobiście sprawdzałem, że tyle nie wytrzyma. Troszeczkę taśm LEDowych zamontowałem ale informuje klienta, że wszelkie roszczenia gwarancyjne i ich egzekwowanie lezy w jego problemie. Za dobre markowe produkty Philipsa czy Osram trzeba zapłacić minimum 2x tyle i tutaj to jakość można potwierdzić.

Osobiście nikomu nie polecam niczego czo ma do czynienia z ChRL.

W wielu przypadkach zamiast oświetlenia taśmami LED przy liniach prostych można zastosować świetlówki TL5 Philipsa - żywotność znacznie dłuższa a i można dostać świetlówki energooszczędne (30% mniej poboru prądu) w bardzo dobrej cenie.

• 1 month później...

Ledy to przyszłość a właściwie teraźniejszość już

co do Chin

to niestety wszyscy tam produkują i mówienie że coś jest bee bo z Chin jest pomyłką

http://www.geblighting.com/

oto link do producenta

gdzie żarówki Led

np są :

selekcjonowane wysoka jakość po 17$

normalna jakość 12$

i jak napisali "also good quality" po 7$

te same żarówki ...

więc....które dystrybutor kupi skoro...wszystkie z zewnątrz wyglądają tak samo .....

Pomyłką i to wielką to jest nazywanie takiego asortymentu jak w linku LEDem do celów oświetleniowych. W przeciwieństwie do innych rzeczy jest tylko 4 dużych graczy na rynku PowerLED i nie ma ryzyka, że chinczycy coś sensownego puszczą. Kupowanie innych LEDów niż PowerLED to zmarnowane pieniądze, chyba że coś takiego ma tylko działać jako drogowskaz po nocy do WC. Pozdrowienia

• 3 weeks później...
Pomyłką i to wielką to jest nazywanie takiego asortymentu jak w linku LEDem do celów oświetleniowych. W przeciwieństwie do innych rzeczy jest tylko 4 dużych graczy na rynku PowerLED i nie ma ryzyka, że chinczycy coś sensownego puszczą. Kupowanie innych LEDów niż PowerLED to zmarnowane pieniądze, chyba że coś takiego ma tylko działać jako drogowskaz po nocy do WC. Pozdrowienia

tak tak oczywiście

a jakiej firmy handlujesz

http://www.geblighting.com/html/62/category-catid-62.html

no tak w ogóle nie robią power led

• 2 months później...
Ja tam zawsze kupuje LED oraz żarówki firmy osram. http://www.osram.pl/osram_pl/ Mogę je wszystkim polecić. Kolega ma pub w Poznaniu i tam też ma ledy osram. Pub ten też jest w piwnicy jak napisał wyżej Zgrocca efekt w takim miejscu naprawdę jest super.