eco.pierre 08.02.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jest to 10 żarówek LED. Każda ma 80 diod które dają w sumie 4W. A w porównaiu do żarówek energooszczędnych to do jakiej mocy byś to porównał? Ze zdjęcia to raczej ciężko o porównaie. 10 Twoich żarówek to 40W. Czy to jest cała moc pobierana, czy dochodzą jeszcze straty na transformatorze? Dwie świetlówki po 20W też dają sporo światła, jednak kosztują sporo mniej (chyba, że się mylę).To chyba mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 08.02.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Albo to ja źle rozumiem. Bo 4 to coś za mało ale bardzo dwu znacznie to napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiffy 08.02.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Każda taka żarówka ma 4 watt. Nie potrzebują żadnych zasilaczy ani transformatorów bo są podłączane pod 230 V. W sumie nie mam żadnego porównania z żarówkami energooszczędnymi, miałam okazje włączyć tylko takiego LEDa i halogen 50 watt i niestety halogen wypadał znacznie gorzej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 08.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wlasnie o takich tasmach LED myslalem do oswietlenia blatu roboczego w kuchni. Jak to sie spisuje w praktyce? Blat mam jasny, szafki gorne ~52cm nad blatem. NIEPRAWIDŁOWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ...same ledy, jeśli oryginalne to 10 lat, ... cały system jest kompatybilny (można znaleźć na allegro) alb o jest kilku producentow takich systemów. z regóły za standardowe 3 listwy do podświetlenia to jakieś 120-200zł zależy co się chce. nie jest drogo skoro ma świecić 10 lat. Z tą żywotnością LED to troszkę przesadziłeś a w szczególności do tej oferty z Allegro. Tam to sprzedają prawie samą chińszczyznę i osobiście sprawdzałem, że tyle nie wytrzyma. Troszeczkę taśm LEDowych zamontowałem ale informuje klienta, że wszelkie roszczenia gwarancyjne i ich egzekwowanie lezy w jego problemie. Za dobre markowe produkty Philipsa czy Osram trzeba zapłacić minimum 2x tyle i tutaj to jakość można potwierdzić. Osobiście nikomu nie polecam niczego czo ma do czynienia z ChRL. W wielu przypadkach zamiast oświetlenia taśmami LED przy liniach prostych można zastosować świetlówki TL5 Philipsa - żywotność znacznie dłuższa a i można dostać świetlówki energooszczędne (30% mniej poboru prądu) w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 dokładnie - daj zdjęcia mi dawnej po głowie chodził sufit LED a'la gwieździste niebo widziałem w knajpie ...w miarę dobrze zrobione ...obłęd!!! knajpa w piwnicach więc dawało "efekt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Ledy to przyszłość a właściwie teraźniejszość już co do Chin to niestety wszyscy tam produkują i mówienie że coś jest bee bo z Chin jest pomyłkąhttp://www.geblighting.com/oto link do producenta gdzie żarówki Lednp są :selekcjonowane wysoka jakość po 17$normalna jakość 12$i jak napisali "also good quality" po 7$ te same żarówki ...więc....które dystrybutor kupi skoro...wszystkie z zewnątrz wyglądają tak samo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steruj_PL 21.04.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Pomyłką i to wielką to jest nazywanie takiego asortymentu jak w linku LEDem do celów oświetleniowych. W przeciwieństwie do innych rzeczy jest tylko 4 dużych graczy na rynku PowerLED i nie ma ryzyka, że chinczycy coś sensownego puszczą. Kupowanie innych LEDów niż PowerLED to zmarnowane pieniądze, chyba że coś takiego ma tylko działać jako drogowskaz po nocy do WC. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 12.05.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Pomyłką i to wielką to jest nazywanie takiego asortymentu jak w linku LEDem do celów oświetleniowych. W przeciwieństwie do innych rzeczy jest tylko 4 dużych graczy na rynku PowerLED i nie ma ryzyka, że chinczycy coś sensownego puszczą. Kupowanie innych LEDów niż PowerLED to zmarnowane pieniądze, chyba że coś takiego ma tylko działać jako drogowskaz po nocy do WC. Pozdrowienia tak tak oczywiście a jakiej firmy handlujesz http://www.geblighting.com/html/62/category-catid-62.html no tak w ogóle nie robią power led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as88 27.07.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja tam zawsze kupuje LED oraz żarówki firmy osram. http://www.osram.pl/osram_pl/ Mogę je wszystkim polecić. Kolega ma pub w Poznaniu i tam też ma ledy osram. Pub ten też jest w piwnicy jak napisał wyżej Zgrocca efekt w takim miejscu naprawdę jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts