Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAMY JAK MOŻEMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 845
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak sobie siedzę i myślę...

Są kobiety, które potrzebują pomocy domowej... czasami okazjonalnie, czasami co tydzień, czasami co drugi dzień, a czasami codziennie...

Czytałam, na forum i znam z życia, że takie zaufane osoby są poszukiwane...

Wiadomo... czyste, pracowite, dyskretne....

Może Anka poszukałaby pracy w jakiejś dzielnicy domków jednorodzinnych...

A ile lat ma Luiza i czy się jeszcze uczy? Może z mamą by coś razem zrobiły...

MAKSIU , jakieś kuligi przyklejamy, to może i ten temat by się dało , co ?

przykleiłem w tym dziale, tu się kończą tak zwane moje możliwości, które mam zresztą zupełnym przypadkiem

pozdrawiam

m.

Kłaniam się do stópek Maksiowych :):)

Mysza- ja bardzo przepraszam ale co z twarzą Anki jest nie tak? Przyglądnęłam się zdjęciom- normalna kobita- oczy, nos, usta- może nie jest "zrobiona" ale nic jej nie brakuje!!

Co do sprzątania to może pomysł dobry ale to będzie "na czarno" i na starość kobiecina zostanie znowu bez środków do życia- niech spróbuje w sklepach- praca ciężka ale przynajmniej ZUSy płacą - tak sobie głośno myślę tylko.

Spróbuj ją przekonać, że naprawdę nadaje się do pracy z ludźmi.

Z Krakowa nie wiele mogę pomóc :( Ewentualną pralkę będę mogła przekazać w maju (ale to się okaże dopiero w kwietniu- no i znowu dochodzi kwestia transportu- ale jak widać da się załatwić :-) )

Mysza- ja bardzo przepraszam ale co z twarzą Anki jest nie tak? Przyglądnęłam się zdjęciom- normalna kobita- oczy, nos, usta- może nie jest "zrobiona" ale nic jej nie brakuje!!

Wiedziałem iż ktoś zle przeczyta lub zrozumie to co piszę.

To nie ja tak uważam i twierdzę ale ona sama i potencjalni pracodawcy którzy wolą potulne i ładne kobiety.

Anka jest bardzo bezpośrednia i rzeczowa w sprawach pracy i więkrzość ludzi poprostu to przeraża.

Bardzo chce pracować i nie boi się żadnej pracy - była praktycznie w każdym większym zakładzie pracy z zapytaniem o pracę - jak jest to przeważnie na miesiąc lub dwa.

U prywaciarzy przeważnie nie ma pracy a jak już jest to za marne grosze i bez zusu.

Sprzątała u nas na osiedlu klatki i dziewczyna do tej pory kasy nie dostała i nic nie może zrobić bo żadnej umowy nie było (miała 8 bloków i chodniki wokół nich)

Nie to że nie chce pracować tylko to że nikt nie chce ztrudniać.

Będę raportował od ostatniego rozliczenia :

Codzienny raporcik

- mamy 1024,22 PLN - ogólnie zebranych do tej pory

(08.02.2009)

Dziękujemy bardzo, bardzo, bardzo wszystkim którzy okazali serce:

MYSZA 223 & NEFER

aaggaa

AgnesK

Agnieszka&Robert

Aka z Ina

Alunek

Ambroma

A-nita !!!!!!!! (wykrzykniki wiesz za co )

Apacz84

Arnika

asia.malczewska

Bajanadjembe

Barnadetka

Cudka

DarioAS

DaszA

Efilo

Elena 79

Ew-ka

Filemon

FlashBack

fmi

Frjo

Gawel

Gelus

Geminis + paczki

Gosia Anbudowa

Gosiek33

Jea ( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wykrzykniki wiesz za co

Karolek

KatarinaOls

Lidszu

Lukasz_S (przechowanie pieca w W-wie i nie tylko)

Majka112

Maksiu (darowizna pieca + konwój do W-wy) 0

Martida

Meggi

Nefer

Ngel

Pani Kasia (i Sławek Z.)

Pani Urszula

Polanka73

Prezes3677

Rysik

Stary

Tabaluga

Tamara1

Tola (błyskawiczna reakcja )

Vadiol Kamikadze i małżonka Pilot (konwój do Białegostoku z narażeniem życia )

Wu

Yaro672

zk140t (!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wykrzykniki wiesz za co )

agnieszkakusi

Frosch

i jeszcze wszyscy, którzy nie podali nicka ( i chcą pozostać anonimowi lub dopiszą się do listy - zapraszamy - będziemy wiedzieli komu dziękować )

Rozszerzajcie listę - dopisujcie się jeśli ktoś nie został wymieniony Paczki też się liczą

Ps: Doszły dwie kolejne paczki ale nie wiem od kogo bo nie mogłem rozczytać :cry:

Ps: Informuję iż Bank za przelewy zagraniczne przychodzące pobiera spore opłaty (ostatnio 20pln - złodzieje!!!!!!!!)

U Anki dziś jak byłem było w 18,5 oC ale w nocy było -13oC

coraz lepiej, jeszcze parę dni i będzie 'normalnie',

tak naprawdę to dopiero jak napisałeś wczoraj ile wcześniej stopni miały dziewczyny w domu to do mnie dotarło co zrobiliśmy :D :D

pozdrawiam

m.

coraz lepiej, jeszcze parę dni i będzie 'normalnie',

tak naprawdę to dopiero jak napisałeś wczoraj ile wcześniej stopni miały dziewczyny w domu to do mnie dotarło co zrobiliśmy :D :D

pozdrawiam

m.

Trzeba to zobaczyć i przeżyć aby zrozumieć - dlatego poprosiłem was o pomoc.

Mysza- ja wiem, że to nie Twoja opinia- chodziło mi raczej o to żeby Ankę przekonać, że zbyt surowo się ocenia! Ja tylko tak głośno myślę jakby tu pomóc bo faktycznie bez pracy niewiele zdziałają dziewczyny. Ehhh - szkoda, że nie mam żadnych znajomości w Waszej okolicy :( Ale może forumowicze z Waszych rejonów pomogą? Trzymam kciuki.

A pralka jak tylko ktoś ma do oddania to super pomysł!!