Gringo... 22.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 CZY MOZNA PODŁACZAĆ WODE W CZASIE MROZOW? BOJE SIE ZE FACET BEDZIE UZYWAL DO WYKOPU ZIEMI MLOTA PLEUMTYCZNEGO I POPEKAJĄ MURY DOMU I ORGODZIENIA.CZY MA KTOS DOWSIWDCZENIE W TYM TEMACIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.01.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 mróz MROZOWI nie zawsze równyprzy moich obecnie temperaturach -15 - -25st ja bym się nie porywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.01.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 no wlasnie a ile na minusie bo jak -5 to powinno byc rzemarzniete tak ze 15cm potem to juz cieplutko i ziemia mieka jak wywali dziure i bedzie podbieral z podspodu to gore mozna potem zawalac i znowu wybierac mozolna praca ale jak nagli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 22.01.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 mowie o mrozie ktory ma byc w pon i wt czyli -10,-20chodzi mi o to ze jak zacznie walić mlodem pleumatycznym to boje sie ze mi mogą sciany popekaćczy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 22.01.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 mowie o mrozie ktory ma byc w pon i wt czyli -10,-20 chodzi mi o to ze jak zacznie walić mlodem pleumatycznym to boje sie ze mi mogą sciany popekać czy to możliwe?Jak młotem będzie walić w mur to może a jak w ziemię to nie , chyba że to chatka z piernika lub lepianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.01.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 a z czego to masz te ściany żeby miały popękać , ze szkła ?a jak bedą drogę ubijać pod nowy asfalt to co , nie dasz swojej części zrobić niech wali choćby granatami , to niema prawa nic pękać na ścianach a jak mówi że podłączy to co cie mrozy interesują , to jego problem ,wazne by ciebie woda w domu leciała a resztę olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 22.01.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 dom mam nowy, solidny:-)mlotem pneumatycznym bedzie walił w zamarznieta ziemie przy moim ogrodzeniu klinkierowym a jak sie wali w zamarnietą ziemie to strasznie dudni..znajomi mi mowili zeby lepiej z tym poczekac bo im kiedys popękały sciany od tego, tylko fakt ze dom ich był stary. i wlasnie zastanawiam sie czy robót nie przelozyc az mrozy zelżeja i nie ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 U mnie dzisiaj podłączyli. Było -12.Jakoś tak normalnie po ludzku koparką wykopali. Większy problem myślę ,że jest z rurą.U mnie trzymali czas w samochodzie z webastem.I zachowała jeszcze przez to jakieś właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 22.01.2010 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 u mnie rurę musza przeprowadzic pod ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 23.01.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Ja bym raczej obawiał się o rury. Wszystko zmarznięte. Jak PVC to uszczelki sztywne jak koci ogon, jak PE z kłęba to tak samo z rurą, zgrzewanie też raczej zalecane w dodatniej temperaturze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.01.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 osobiście odpuściłbym kilka dni i pewnie te kilkanaście stopni mrozu. Ani to ziemię po zasypaniu ubić dobrze, ani dobrze zabezpieczyć przed zamarznięciem. Zależy też na jakim jesteś etapie budowy, co z tego że podłączą, jak potem gdzieś coś zamarznie, wodomierz szczeli... Zakładam też, że ogrodu dziś podlewał nie będziesz, z prysznicem też pewnie trochę poczekasz... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts