aromurek 13.03.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ale to chyba za gazowca olejaki obdzwoniłem i w mazowieckim niewielkie różnice około 100 zł ale jak kupować kociołek to tylko od lutego do kwietnia dają największe upusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.03.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ale to chyba za gazowca olejaki obdzwoniłem i w mazowieckim niewielkie różnice około 100 zł ale jak kupować kociołek to tylko od lutego do kwietnia dają największe upusty Nie nie, na olej . Viesmann i Dietrich drogie jak.... Nie wiem co robić. Pozostaje Ulrich i jakies tam inne w niższych stawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 13.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Urlich - niemiecka nazwa, japońska technologia, producent koreański......... użytkuję kie i do zachodnich marek jej daleko! ale są użytkownicy co je sobie chwalą i pewnie jest tak że jak trafisz dobry egzemplarz będziesz zadowolony, są też polscy producenci z tańszych urządzeń olejaki z domgazu z podwarszawskich marek, mi za całą kotłownię z pompami zaworami piecem i zbiornikiem na olej wyliczyli na 10000 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.03.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ulrich ma podobno słaby serwis. To, że to obok Niemca nie stało to ja wiem dobrze, ale mam też podane przykłady zadowolonych klientów mojego hydraulika. Cena jest wręcz zaje...sta, więć sam nie wiem. Wolfa żałuję, wyszło odkładanie wizyty w hurtowni "na potem". Promo siem skończyło i lipa panie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 13.03.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ja mam 2 faworytów buderus 125 be + RC lub 4121de dietrich gtu 120 lub 1203 z diematic jurg użytkuje lodówkę detricha 6 lat i chwali, na jego korzyść przemawia też cenaa z tym wolfem to musiała być mega promo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.03.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ja mam 2 faworytów buderus 125 be + RC lub 4121 de dietrich gtu 120 lub 1203 z diematic jurg użytkuje lodówkę detricha 6 lat i chwali, na jego korzyść przemawia też cena a z tym wolfem to musiała być mega promo! Bo była . z ósemki zejść na piątkę... Podaj jak możesz ceny swoich faworytów. Może się oswoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 14.03.2010 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 buderus 125 be + RC 7860 lub 4121 10660GTU 1203 8150 zł z VAT 22%GTU 123 RS 7600 zł z VAT 22% i wszystkie modele nie kondensacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.03.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dzięki. No i właśnie, w tych przedziałach cenowych można juz sporo wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 16.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dzięki. No i właśnie, w tych przedziałach cenowych można juz sporo wybierać. jeżeli chcesz mogę dać namiar na bardzo dobrą ofertę Buderusa 125 Be z RC za 7100 z 22%wat / bez zasobnika/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 17.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 jak sądzicie czy warto pchać się w kotły kondensacyjne przy oleju, może ktoś urzytkuje taki kociołek? jaki system grzewczy lepiej sprawdza się przy piecach olejowych grzejniki czy podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 24.03.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Aromurek u mnie sa grzejniki w całym domu (piwnica, parter i poddasze użytkowe) dodatkowo jest tez podłogówka na parterze. Całośc spisuje sie dobrze., ale co doradzic to nie wiem. Ja w tym roku buduje dom i też dodatkowo wstawię podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 27.03.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 popiz a jaki kociołek eksploatujesz? Zastanawiam się nad podłogówką na całości budynku z nastawieniem na ewentualną zmianę w przyszłości urządzenia z olejaka na pompę ciepła bo będą musiały potanieć! Patrząc na zmiany na świecie wszystko pcha się w prąd paliwa kopalne coraz droższe widać to na przykładzie naszego węgla więc przesiadka będzie łatwa a wiadomo pompa ciepła= podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 28.03.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 kociołek to viesman 22kw, od 6 lat pracuje i jak narazie nic sie z nim nie działo, przejrzyj cały temat to poczytasz też jakie kotły maja inni. To piec w domu moich rodziców a sobie buduje w tym roku domek i tez myśle o olejaku, ale cena oleju mnie odstrasza- wczoraj pytałem to u nas w Białymstoku 2,60za litr . I bądz tu mądry i wybierz optymalne ogrzewanie-czym? skoro w 2012 ma wejśc akcyza na węgiel to i ekogroszki podrożeją. Mam nadzieje, że ta akcyza nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aromurek 29.03.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ja dlatego łączę kociołek olejowy z kominkiem z płaszczem wodnym aby grzanie wychodziło taniej nie decyduję się na gaz płynny bo tam dochodzą koszty dzierżawy zbiornika 160 zł na kwartał no i uwiązanie u jednego dostawcy a zakup zbiornika z papierologią to 9000zł choć ostatnio znajomy polecił mi kociołek wielopaliwowy kostrzewy : zboża, pellety, groszek, drewno ale sam piec to 10000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redon 19.01.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Podtrzymując temat mamy nowy sezon grzewczy. Napiszcie jak kolejny rok ze spalaniem. Jakie piece itd. W domu rodziców - ogrzewanie olejowe 220m2 do dnia dzisiejszego zużyte prawie 2000 litrów (bez podgrzewanie ciepłej wody) Kocioł Vaillant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 19.01.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Nie podam dokładnego spalania, ale od sierpnia do początku stycznia spaliliśmy około 800l oleju, (podłogówka była włączona tylko kilka razy) kaloryfery + ciepła woda, temperarura około 21-19,5( te 19,5 w nocy, czasem nawet 19), dom około 230 m2, dokładnie wszystko opisałem w pierwszym poście na pierwszej stronie. Jakoś dużo wam spala tego oleju, albo macie dużą temperaturę. U nas piec viesmana, dom ocieplony styropianem 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redon 19.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No to bardzo mało u Was spala. Dokładnie licznika nie mamy więc nie wiem ale do początku lutego na pewno 2000litrów będzie spalone. Ogrzewanie podłogowe tylko w łazience mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 05.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 a czy przy cenach nowych kotłów renomowanych producentów nie warto popatrzeć na alternatywny zakup kotła używanego?? na allegro jest tego dużo w dobrych cenach za 3 tyś to można mieć całą kotłowine viessmana czy buderusa z boilerem ze wszystkim.Podobno technologia w piecach olejowych (nie mówię o kondensatach) nie zmieniła sie od 30 lat...Może kupić używany piec i wszystko wyczyścić podłaczyć do tego nowy palnik (palniki sie zuzywają) i za cenę mniejszą od produktów najtańszych mamy produkt z wysokiej półki.Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 05.03.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Przy obecnej cenie oleju opałowego nie wiem czy w ogóle jest sens zakupu takiego pieca- ponad 3 zł za 1 litr ( koniec grudnia chyba po 3,18 tankowalismy), a jak jest teraz nie wiem, bo jeszcze olej jest. Przez te 2 miesiące zużyłem około 600l-700l. Dokładne dane mogę podać pod koniec marca, bo pewnie wtedy będzie drugie tankowanie. Dwa razy roku tankujemy po około 850l +/-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 06.03.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 a czy wiecie o jakis promocjach na kocioł kondensacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts