andrzej49 23.01.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Mój czosnek pokrywa się pleśnią, zmniejsza powierzchnię ząbków - przysycha, brązowieje i "próchnieje - butwieje". Jak temu zaradzić. Przechowuję go w piwnicy. Teraz włożyłem do lodówki. Zdarzyło mi się to pierwszy raz od 25 lat. Czosnek przed sadzeniem był zaprawiany, w okresie wegetacji i po zbiorze był zdrowy.Podejrzewam zieloną zgniliznę czosnku. http://images40.fotosik.pl/247/406a595c9b7e268fm.jpg http://images36.fotosik.pl/138/5be432582723fceem.jpg http://images42.fotosik.pl/163/088d251f913fff44m.jpghttp://images35.fotosik.pl/106/87bcb48034f44920m.jpg http://images41.fotosik.pl/247/be75cda1269583c0m.jpg http://images37.fotosik.pl/246/70e688fde3093e21m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 26.01.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Czy przyczyną nie jest bardzo wilgotny ubiegły rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.