TO i OWO 23.01.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Proszę o pomoc, co zrobić?Przez teren mojej działki Gmina poprowadziła wodociąg.Obecnie Urzad żąda ode mnie umowy służebności w formie"oświadczenia o ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego na nieruchomości w formie aktu notarialnego zapisanego w Księdze wieczystej działki."Ja jestem skłonny zezwolić na korzystanie z dostępu do wodociagu w razie potrzeby w formie oświadczenia czy porozumienia w zamian za wybudowanie przyłacza,ale nie zgadzam się na formę notarialną z wpisem do Księgi Wieczystej.Jak postapić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 23.01.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 upieraj się przy swoim. porozmawiaj z wójtem i uwierz mi że przystanie na twoim. znam to z własnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO i OWO 24.01.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Próbowałem,Gmina twardo stoi przy swoim,ja przy swoim.Jednak nie mam zamiaru odpuścić,przyłacze mogę wybudować sam,to nie problem,ale nie chcę żadnych wpisów w księdze wieczystej i to jest problem.Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts