Gość 23.01.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 zaczne od wybuchu kotła w wyniku wybuchu kotła centralnego ogrzewania, do jakiego doszło w domu wielorodzinnym w Giżycku kobieta - palacz została ranna Wybuch nastąpił prawdopodobnie po tym, gdy zamarzła woda w instalacji grzewczej Jak podała straż pożarna, kobieta rozpalała w piwnicy piec /straż sie nie zna - powinno byc kocioł/, który miał ogrzać jej mieszkanie. Jak przypuszczają strażacy, na skutek zmarznięcia wody w instalacji, wzrosło ciśnienie i nastąpiła eksplozja .... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wybuchlo-centralne-ogrzewanie---woda-zamarzla-w-rurach,wid,11887440,wiadomosc.html jakie będą kolejne szkody spowodowane przez mróz ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 23.01.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Eeee tam... co to za mrozy.... raptem w porywach -20 st. C. Kiedyś to były mrozy, aż drzewa pękały... Jak brzoza to tylko taki pierd był, ale jak np. lipa pękła to huk był niezły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.01.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 -20 to jak u mnie norma, w porywach to okolice -30 za to powietrze wtedy jakie zdrowe i rześkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.01.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 od kilku lat ociepla nam się klimat tak pisza mądre głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 23.01.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 -20 to jak u mnie norma, w porywach to okolice -30 za to powietrze wtedy jakie zdrowe i rześkie na zewnątrz czy wewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 23.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 od kilku lat ociepla nam się klimat tak pisza mądre głowy te bzdury są zrzucane na karby większości mądrych glów , które w rzeczywistości nie mają wiele wspólnego z tym sianiem zakłamania politycznego zwanego globalnym ocieplenem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Kiedyś to były mrozy... Kiedyś to byli ludzie (nie mrozy).... do dziś pamiętają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Pamiętny Sylwester w górach... -20 w dzień i -25 w nocy.Na kuligu gorzoła nie chciała się wylewać z flachy. Ale mój rzęch odpalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 W związku z "normalizacją" ocieplonego klimatu zauważyłem wyjątkowo duży popyt na drewno kominkowe... Ludzie są zrozpaczeni - szczególnie ci którzy zaczynają "zabawę" z kominkiem i nasłuchali się jakie to tanie i wspaniałe i jak mało drewna potrzeba... Czasami to sam nie wiem czy śmiać się czy płakać z ludzkiej naiwności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 23.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Prawda jest taka że kominek nie jest dla ludzi wygodnych i leniwych - by ogrzewać dom kominkiem trzeba się trochę zmęczyć fizycznie a niektórzy tego nie lubą a jednak kominki montują bo np. sąsiad ma więc i ja będę miał. Ja zrobiłem w tym roku zapas drewna do kominak na następne sezony - prawie 50 mp co prawda jeszcze nie wszystko jest poukładane i porąbane ale ok 40 mp. sam porąbałem w ramach dbania o kondycję fizyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 23.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Są to zaledwie mrozy obliczeniowe tzn. na taką właśnie temperaturę była liczona o pewnych rzeczach należy jednak pamiętać jeśli jest taka możliwość to pompka od co powinna pracować całą dobę nawet jeśli kociołek ma przerwę dotyczy to zwłaszcza starszych domów a ciekaw jestem jak wyglądają drzwi zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.01.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Gościcino -22. Wczoraj wieczorem Wejherowo -15, u mnie -20 (raptem kilka km odległości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 24.01.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Białystok o 6rano - 26obecnie -19,5na pierwszym piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 teraz -27, było -30 (3m nad gruntem, termometr za starym zimnym oknem podgrzewany pewnie od wnętrza, czyli mróz mógł być większy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.01.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 W koncu po dlugiej nieobecnosci zawitala do nas prawdziwa zima, nie jekies podrobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.01.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Wczoraj zamarzłą mi cyrkulacja Na odcinku 1 metra przechodzi przez nieogrzewaną jeszcze część domu Pojechałem do mechanika, nie napaliłem pod kotłem i nie włączyłem pompek Uśmiałem się do łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 24.01.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Właśnie dla tego od dawna zalecam ciągłą pracę pompek w duże mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 24.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 U nas max. -22 ale odczuwalna dochodziła do -28 (pogoda.rozki.net), wystarczyła trójka w skali Beauforta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 No właśnie w nocy szlag trafił mi folię na tunelu- poszła w drobiazgi. No nie nowa była, ale miała do wiosny wytrzymać... ba, jeszcze jakby ze trzy noce wytrzymała, byłoby dobrze. A tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 24.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 u mnie aktualnie -18 stopni, a nad ranem było -24, także idzie w górę. Dom mam w lesie, wysypałem pokarm dla ptaszków i obserwuję jak jedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts