Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nadchodzą rekordowe mrozy ...

Gość

Recommended Posts

zaczne od wybuchu kotła

w wyniku wybuchu kotła centralnego ogrzewania, do jakiego doszło w domu wielorodzinnym w Giżycku kobieta - palacz została ranna

Wybuch nastąpił prawdopodobnie po tym, gdy zamarzła woda w instalacji grzewczej

Jak podała straż pożarna, kobieta rozpalała w piwnicy piec /straż sie nie zna - powinno byc kocioł/, który miał ogrzać jej mieszkanie. Jak przypuszczają strażacy, na skutek zmarznięcia wody w instalacji, wzrosło ciśnienie i nastąpiła eksplozja ....

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wybuchlo-centralne-ogrzewanie---woda-zamarzla-w-rurach,wid,11887440,wiadomosc.html

jakie będą kolejne szkody spowodowane przez mróz ... ?

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

od kilku lat ociepla nam się klimat :lol:

tak pisza mądre głowy

te bzdury są zrzucane na karby większości mądrych glów ;) , które w rzeczywistości nie mają wiele wspólnego z tym sianiem zakłamania politycznego zwanego globalnym ocieplenem.

pzdr

W związku z "normalizacją" ocieplonego klimatu zauważyłem wyjątkowo duży popyt na drewno kominkowe... Ludzie są zrozpaczeni - szczególnie ci którzy zaczynają "zabawę" z kominkiem i nasłuchali się jakie to tanie i wspaniałe i jak mało drewna potrzeba... Czasami to sam nie wiem czy śmiać się czy płakać z ludzkiej naiwności...

Prawda jest taka że kominek nie jest dla ludzi wygodnych i leniwych - by ogrzewać dom kominkiem trzeba się trochę zmęczyć fizycznie a niektórzy tego nie lubą a jednak kominki montują bo np. sąsiad ma więc i ja będę miał.

Ja zrobiłem w tym roku zapas drewna do kominak na następne sezony - prawie 50 mp co prawda jeszcze nie wszystko jest poukładane i porąbane ale ok 40 mp. sam porąbałem w ramach dbania o kondycję fizyczną :-)

Są to zaledwie mrozy obliczeniowe tzn. na taką właśnie temperaturę była liczona o pewnych rzeczach należy jednak pamiętać jeśli jest taka możliwość to pompka od co powinna pracować całą dobę nawet jeśli kociołek ma przerwę dotyczy to zwłaszcza starszych domów a ciekaw jestem jak wyglądają drzwi zewnętrzne