wick 26.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 z tego wynika że poniżej(centymetr może dwa) strefy przymarzania powinien byc dół ławyczy Ty proponujesz w ocieplić ściane fundamentową oraz ławe? PS.to pytanie jest do Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.ha 26.01.2010 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Oczywiśđcie zabezpieczyłem fundament dysperbitem, później folią kubełkową - mam tylo pytanie odnośnie tej nieocieplonej części (jest ona także zaizolowana) czy duże ciepła będzie mi uciekać poprzez nieocieplony do końca fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba86 27.01.2010 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 wiaterwiater napisał: Cytat Pamiętaj że 75% ciepła ucieka przez dach I jest to, to ogrzane zimno, które wpadło przez podłogę. To ciepło wypada do zimnego a nie odwrotnie- tak głosi fizyka IMHO zależy to od kilku czynników. Od odległości do podłogi i grubości jej ocieplenia, rodzaju gruntu a nawet lokalizacji bo w Suwałkach bardziej przemarza niż na dolnym Śląsku... To tak trochę filozoficznie. W/g mnie dał bym sobie spokój. Zapewne nie poczujesz różnicy a po kieszeni szarpnie. Są to raczej małe straty. Najlepiej zrób audyt i policz jakie są straty, kiedy zwróci się inwestycja. czy jest to uzasadnione ekonomicznie. Lepiej bym zainwestowałem te pieniądze w okna, dach i ściany, bo tam są duże straty albo w wakacje dla rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 seba86 napisał: ... W/g mnie dał bym sobie spokój. Zapewne nie poczujesz różnicy a po kieszeni szarpnie. Są to raczej małe straty. Najlepiej zrób audyt i policz jakie są straty, kiedy zwróci się inwestycja. czy jest to uzasadnione ekonomicznie ... dokładnie ! posadzke masz dodatkowo oddylatowana wewnątrz od fundamentu, nie styka sie ? mała rada - nie odgarniaj sniegu od domu /zamiast "docieplać" nie ściagaj izolacji :wink:/ bo na "dociepleniu" możesz wyjśc jak kiedyś wyszedł niejaki Zabłocki na mydle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts