Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WPROWADZINY

Ania z małopolski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Aaaa, czyli parapetówka :D

U mnie była w lecie, więc był grill na tarasie a chałupa nie całkiem urządzona.

Byłam na parapetówce kiedy dom był w stanie surowym zamkniętym i było równie fajnie, nikt nie musiał martwić się (a szczególnie właściciele domu), że coś ulegnie zniszczeniu :lol: :lol: :lol:

nie wiem czy masz dzieci ale jeśli tak to one też mogą Ci zniszczyć mieszkanie

a sama też możesz wylać kawe czy sok porzeczkowy na jasną kanapę czy krzesła

Moim gościom, wiek 2-58, nie zdarzyło się jeszcze niczego wylać na moją białą kanapę, a mi owszem ...

Wydaje mi się, że goście mają świadomość potencjalnych zagrożeń, więc zabierają dzieci, o ile wiedzą, że te niczego nie zdemolują, niczego nie porysują itd. i gospodarzom nie będą przeszkadzać.

Poza tym na taką pierwszą imprezę zaprasza się bliskich ludzi, którzy 1. wiedzą, czy mogą przyjść z dziećmi, 2. jeśli nie wiedzą, to zapytają. Można też - ja tak robię - zapytać, czy wolą imprezę z dziećmi, czy bez nich ... To upraszcza wiele kwestii, np. menu ;)

Parapetówkę zresztą chyba robi się w niewykończonym mieszkaniu,domu.Stąd jej nazwa bo nie ma jeszcze gdzie postawić szklanki jak na parapecie właśnie :roll:

Wnioskując na tej zasadzie,wprowadziny, to imprezka dla tych znajomych,którzy pomagają w przeprowadzce (też na kartonach czyli w polowych warunkach jeszcze).Ale to takie moje dywagacje :D

ludzie, przeciez to dom a nie muzeum.

poza tym impreza nie zawsze znaczy DEMOLKA, chyba tak bylo jak robilo sie imprezy w akademikach.

Tego właśnie chcę uniknąć kiedy się wprowadzę do naszego domu-panicznego strachu przed kazdą plamką na ścianie czy kanapie. Dom jest żeby w nim mieszkać i cieszyc się życiem.

to tak jak dzisejsze mamusie wystroją dzieci ktorym potem nic nie wolno, bo SIE WYBRUDZĄ lub RAJSTOPKI PORWĄ.

gdzie te czasy kiedy czlowiek cieszyl sie prostymi rzeczami, a domy jakos zdemolowane nie byly.

Parapetówkę zresztą chyba robi się w niewykończonym mieszkaniu,domu.Stąd jej nazwa bo nie ma jeszcze gdzie postawić szklanki jak na parapecie właśnie :roll:

Wnioskując na tej zasadzie,wprowadziny, to imprezka dla tych znajomych,którzy pomagają w przeprowadzce (też na kartonach czyli w polowych warunkach jeszcze).Ale to takie moje dywagacje :D

Mnie tez się tak właśnie kojarzyła parapetówka :)