manix 24.01.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam.Na wiosne przymierzam sie do ocieplenia metodą lekką-mokrą ścian domu,(pustak suporex + pustka+cegła=42cm grubości).Może mi ktoś doradzić jakiej gr.styropianu użyć i od jakiego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 24.01.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam.Na wiosne przymierzam sie do ocieplenia metodą lekką-mokrą ścian domu,(pustak suporex + pustka+cegła=42cm grubości).Może mi ktoś doradzić jakiej gr.styropianu użyć i od jakiego producenta. Minimum jakie ci przyjmą w starostwie przy zgłoszeniu to 12cm (by spełnić normę na U). Ale jeśli ogrzewasz gazem to takie optimum ekonomiczne to 15-20cm. Inna sprawa, że u ciebie ściana zrobi się bardzo gruba. Dach ma wystarczający nawis ? Ja bym na twoim miejscu zburzył zewnętrzną ściankę elewacyjną i dał nawet 25cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manix 24.01.2010 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam.Na wiosne przymierzam sie do ocieplenia metodą lekką-mokrą ścian domu,(pustak suporex + pustka+cegła=42cm grubości).Może mi ktoś doradzić jakiej gr.styropianu użyć i od jakiego producenta. Minimum jakie ci przyjmą w starostwie przy zgłoszeniu to 12cm (by spełnić normę na U). Ale jeśli ogrzewasz gazem to takie optimum ekonomiczne to 15-20cm. Inna sprawa, że u ciebie ściana zrobi się bardzo gruba. Dach ma wystarczający nawis ? Ja bym na twoim miejscu zburzył zewnętrzną ściankę elewacyjną i dał nawet 25cm styropianu.wybuzenie ściany nie wchodzi w gre ,a jezeli chodzi o nawis dachu,to teraz on ma jakieś 25-30cm,wieć estetycznie nie będzie wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts