luka 25.01.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 zależy jaką masz stal , bo nie każdą da sie spawać mam A-IIIN a ona jest spawalna, ale i tak nie będę tego robił, bo za dużo zachodu, a na budowie jest co robić pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 25.01.2010 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 to tez zależy od długości ja miałem kwadrat 10 x 10 m a pręty maja 12 m wychodziło najekonomiczniej pozaginać po 1 m z groszami i wsio, bez ciecia, spawania to wyszło ci b. ladnie, ja mam 12x9, ale pręty 6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.01.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Witam Podstawowa długość zakładu dla stali AIIIN i betonu B20 to 45 d, czyli45 x 12 mm =54 cm Zbrojenie należy wykonywać zgodnie z tą zasadą http://www.budnet.pl/zdjecia_m/lawy_zbrojenie.PNG W takim przypadku dokładanie prętów " L " jest zbędnePowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts