smadalena 24.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Zastanawiam się nad dachówką tej firmy,ceramiczno-metalową CORONA. http://www.dach.abc24.pl/default.asp?kat=34174&pro=204324 Jeżeli ktoś taką ma,albo wie coś na jej temat (szczególnie jeśli wie coś o jej wadach ) to bardzo proszę o podzielenie się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saabb 24.01.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ja mam taką dachówkę i jestem zadowolony. W ulewy nie słychać deszczu, nie nagrzewa się, i jest przede wszystkim lekka. Nie zauważyłem też żeby się brudziła albo powstawał na niej nalot od wilgoci. Do tego układanie jej jest szybsze i tańsze (jest w płytach). mnie też przekonał do niej wygląd, ale to rzecz gustu.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 24.01.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dziękimnie też bardzo się spodobała i pasuje mi do stylu domu.A jaki masz kolor?Moze jakies zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 24.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 to nie jest dachówka tylko iimitacja, bardzo fajny produkt, ale za drogi moim zdaniem, za tę cenę wybieram jednak oryginał w glazurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 24.01.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 saabb-blondynka zdjęcia znalazła Piękny masz domek. Sandacz-a moze coś bliżej?Co to znaczy imitacja?Czego?Dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 24.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 a niby czego ? fajny produkt nawet bardzo, mało odpadowy , trwały, jak dla mnie minusem jest jego cena, dlatego wolę oryginał, robocizna firmy znającej się na tym materiale będzie oscylowała w okolicach krycia dachówką ( a może nawet drożej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 24.01.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Poza ceną coś jeszcze przemawia za dachówka ceramiczną?Bo zamierzam wybrać między tą z tematu a jakaś ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 24.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 wieki tradycjii blachy z posypką znane góra 1oo lat, zresztą nie wiadomo jak dokońca zachowa się owa posypka po iluś tam latach, obstawiam że powoli będzie schodzić, dlatego mając wybór porządnej ceramiki w glazurze a imitację, stawiam na tą pierwszą (ale to nie mój dach będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 a niby czego ? fajny produkt nawet bardzo, mało odpadowy , trwały, jak dla mnie minusem jest jego cena, dlatego wolę oryginał, robocizna firmy znającej się na tym materiale będzie oscylowała w okolicach krycia dachówką ( a może nawet drożej) Oryginałem w tym przypadku jest łupek. Nie sadze żeby cena łupka była zbliżona do Corony. Ja prawię ja kupiłem. |Zmieniła sie koncepcja i mam co innego. Ale moi znajomi maja i wyglada ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 24.01.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 łupek jak już jest poza wszelką konkurencją to są co najwyżej odpady z łupka przyklejone ledwie do blachy, nie mylmy oryginałów , to może inaczej łupek , dachówka , blacha z posypką i mamy rozgraniczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.01.2010 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Pokrycia panelowe z posypką mineralną to jedna z najwyższych półek imitacji blaszanych. Mają wiele zalet i z całą pewnością są godne polecenia. Posypka mineralna jest trwale związana żywicą z materiałem nośnym nadaje pokryciu specyficzny, urokliwy wygląd. Wycisza i chroni przed promieniowaniem UV, doskonale maskując miejsca mocowań. Przy profesjonalnym wykonaniu praktycznie nie widać połączeń. Pokrycie to jest wyjątkowo szczelne. Pokrycie posiada wszystkie elementy systemowe takie jak obróbki szczytowe, przyścienne, wentylacje połaciowe, kominki wentylacyjne, blachę płaską itp. Jedyna wada to cena. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 25.01.2010 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dziękuję za wszystkie uwagi.Pozostaje mi szukać jakiejs wyjatkowej promocji bo A-R podoba mi sie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 23.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam! Odgrzewam temat. A-R jest tańsza o około 20zł na metrze od Decry Stratos. Nie mogę jednak znależć ceny za łupek. Jakoś owiana jest tajemnicą. Wiem też ,że w Czechach sprzedają i dachy kryte łupkiem są tam bardziej popularne niż w Polsce, ale trzeba by znać czeską nazwę łupka. Może ktoś z formowiczów zna cenę łupka dachowego za metr kwadratowy?Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNOW 23.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, chcę przedstawić Państwu niemiły dla mnie przypadek zakupu WADLIWYCH dachówek ceramicznych niemieckiej firmy NELSKAMP - wnioski można wyciągnąć samemu. Podejmując decyzję o budowie domu każdy z nas chce zbudować go tak, by cieszył on oko, ale i nie sprawiając problemów służył najczęściej przez całe życie. Ja dzisiaj zastanowiłbym się kilka razy, nim podjąłbym ponowną decyzję o zakupie dachówek Nelskamp R13 - tym bardziej, że dziś wiem, iż nie jest to (chociażby w okolicach Kalisza) jedyny niemiły przypadek dot. "pierwszego gatunku tej marki". Aktualnie jestem na etapie rozpatrywania reklamacji przez sprzedawcę/producenta domagając się uznania wady wybrzuszeń, zniekształceń na powierzchni dostarczonych dachówek. Wady przy próbnym ułożeniu na dachu nie widoczne są dla przedstawiciela z odległości kilku metrów (POMIMO TEGO, ŻE WIDAĆ JE GOŁYM OKIEM !!!!!!) Przy różnym operowaniu słońca (np. po południu i wieczorem) na dachówkach widoczne są wybrzuszenia i nierówności akcentowane przez załamujące się w tych miejscach światło. 12 palet do bani a 1 dobra - bez wad. TYLKO JEDNA PALETA DOBRA !!! Wada ta jest też doskonale zauważalna gdy trzymamy dachówki w dłoni. Tą informacją chcę Wszystkich uczulić gdyż, nie płacimy za ceramicznego NELSKAMPA Z WYBRZUSZENIAMI tylko równego - jak w salonie i katalogu oraz na jednej dobrej palecie. Jeżeli natomiast "krzywymi" są standardy niemieckiej marki NELSKAMP, to niech taką też prezentuje w swoich materiałach reklamowych i punktach sprzedaży. Ponieważ budowa dziś stanęła, a dach jest przygotowany w pełni do pokrycia producent przysyłając taki produkt sprawił nam duży problem, który odbija się echem na takich właśnie forach. Krew mnie zalewa jak myślę o tej dachówce, ale na pewno 99 % budujących się też by jej nie położyło.Mam nadzieję, że za kilka dni, w momencie uznania tej wady, nie będę zmuszony kierować sprawy do sądu i domagać się wymiany WADLIWYCH DACHÓWEK NELSKAMP. Jeżeli finał sprawy będzie dla mnie / klienta korzystny i uczciwy to z wielką przyjemnością też o tym poinformuję. Dla zainteresowanych służę też informacjami o sprzedawcy. Zobaczymy, czy producentowi i sprzedawcom NELSKAMPA zależy na naszym zadowoleniu, co jak piszą na swojej stronie internetowej ma być dla nich źródłem największej radości. P.S. Szkoda, że nie można aktualnie dodać zdjęć na forum, ale zainteresowanym prześlę mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 23.06.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Kilka tematów poniżej masz temat o Nelskampie. Dołącz do grona. Przykra rzeczywistość. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luving 26.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam, też się właśnie zastanawiam nad wyborem tych dachówek ahi roofing, ale znajomy poleca mi bardziej dachówki Wienerbergera.... ktoś coś wie na ich temat? nie wiem też jak z cenami i tym nagrzewaniem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 26.06.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 sow nie zaśmiecaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts