Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończeniówka czyli totalny chaos...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 991
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapraszam serdecznie i zachęcam do komentowania, każda opinia mile widziana. :D

Czy poradzicie mi w kwestii płytek do kuchni? Mam zaplanowane białe cegiełki nad blat, ale niestety nie wyszło z wyliczenia tak, aby ich nie ciąć, a nie dobrze by to wyglądało. Zabraknie ok 2-3 cm. Mam do wyboru albo cokolik z granitu, a dopiero od tego będzie "szła" płytka, albo dekor, choć nie z tej samej serii jak płytki,ale podobnej, więc mam nadzieję, że będzie pasować , o taki

http://images47.fotosik.pl/293/7a4eef48a7d0a7f3.jpg

Co sądzicie?

Karola,

przepiękna kuchnia, uwielbiam takie!!!

czy na środku jest wyspa, czy stół, bo z tej perspektywy nie widać?

A czy cała lewa ściana będzie pusta (no fajnie to wygląda, podoba mi się, pytam, bo nie wiem, może coś planujesz?)

Kolor ścian świetnie pasuje do bieli!!

A co do cegiełek, musisz w ogóle dawać płytki? Efekt jest już teraz rewelacyjny.

I bardzo proszę o WIĘCEJ WIĘCEJ zdjęć kuchni!!

Edytowane przez Anjazzielonego

Witam, witam drogich gości:)

Karola,

przepiękna kuchnia, uwielbiam takie!!!

czy na środku jest wyspa, czy stół, bo z tej perspektywy nie widać?

A czy cała lewa ściana będzie pusta (no fajnie to wygląda, podoba mi się, pytam, bo nie wiem, może coś planujesz?)

Kolor ścian świetnie pasuje do bieli!!

A co do cegiełek, musisz w ogóle dawać płytki? Efekt jest już teraz rewelacyjny.

I bardzo proszę o WIĘCEJ WIĘCEJ zdjęć kuchni!!

Płytki daję, bo nie wyobrażam sobie gotowania przy niezabezpieczonej ścianie, zaraz będzie tłusta, a i przy zlewie..., nie, płytki muszą być , choć kolorek ścian coraz bardziej do mnie przemawia. Postaram się wkleić jeszcze kilka zdjęć z blatem ;)

Mnie się tez podoba Twoja kuchnia, a kolorek rzeczywiście oryginalny, ale ładny. Ja mam zupelnie zwykłe "szarości", ciekawe, jaka farbą malowałaś, że tak wyszło? Pokaż więcej tej kuchni, bo zapowiada się super! :D

hejka sure, domek malowany tikkurilą :eek:, nie robiłam próbek na ścinach tylko wybierałam ze wzornika i to był mój błąd, ehh , ale co tam, pomału się z nim zaprzyjaźniam. Twoje szarości bardzo mi się podobają:yes:

Karola,

podaj jeszcze proszę wymiary kuchni oraz odległość między wyspą a zabudową

Aniu, podam Ci je pojutrze, bo dzisiaj troszkę zamuliłam i po zamontowaniu blatu okazało się, że wyspę trzeba przysunąć w kierunku zlewu bo za bardzo wchodzi do salonu. Tylko jak to teraz zrobić skoro sam blat wyspowy wnosiło 7-miu chłopa, a tu jeszcze szafki?

hmmm... czego ja tu wcześniej nie trafiłam

pięknie u ciebie... będę zaglądać częściej...

ps.zazdroszczę tego etapu... u mnie co prawda, kuchnia zamówiona, ale montaż muszę przesunąć na późniejszy termin z 1 czerwca na.... no właśnie, kiedy

Dziękuję, nie martw się. Czas płynie szybko, nie obejrzysz się, a będziesz robiła pyszny obiadek w swojej nowej kuchni

Wprowadzam się tu

Kuchnia rewelacyjna!! O matko jaka piękna!!

Hej Joliska,

miło Cię spotkać po przerwie, i to w tak pięknych wnętrzach

Karola, wiesz, ja też się wprowadzam

Na przekupienie mogę przytargać swoje dwa słodkie mrrrruczaki

Zapraszam Was kobitki serdecznie razem z całym inwentarzem

chociaż dzisiaj mimo montażu blatu mam podły humor, doszły mnie słuchy o budowie obwodnicy metropolitalnej, która ma przebiegać niecały km od mojego domku. Kurczę, człowiek wyprowadza się na wieś, żeby zaznać ciszy i spokoju, a tu ci obwodnicę planują pod samym nosem. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie Jakby co to będę bojkotować. Na barykady!!!!

Hej Joliska,

miło Cię spotkać po przerwie, i to w tak pięknych wnętrzach:)

I wzajemnie :) Kiedy zobaczyłam dziś kuchnię Karoli, pomyślałam, że to coś, o czym Ty marzysz ... I ta wyspa, i te okna... Hmm, jak już wybudujesz, to będę mieszkała część roku u Karoliny, część u Ciebie :D

Aniazzielonego - na ścianie po lewej jest wejście do kuchni z wiatrołapu . Będzie ono otwarte, zrobimy tylko ościeżnicę oraz będzie tam stała lodówka side-by -side ,

klinkierek zafugujemy na biało, bo jakoś szara fuga mi tam nie pasuje, mam nadzieję, że nie będę żałować:confused:.Małż jedzie dzisiaj do gminy wypytać o tę obwodnicę, zobaczymy jak sprawa stoi...:eek::x

Kuchnia piękna, piękna, piękna !

Mam podobną - w trakcie tworzenia i teraz już wiem, że zrobiłam błąd ... długo się zastanawialiśmy i ostatecznie zrobiliśmy blat dębowy olejowany a trzeba jednak było dać granitowy ... nadaje wnętrzu elegancji, jest bardzie stylowy - piękny po prostu ... ale nic to - w końcu blat drewniany nie jest wieczny ... pewnie trzeba będzie go niedługo wymienić ... :cool:

Proszę o więcej fotek kuchni :)

W ogóle cały dom ma super klimat. Uprzedzam lojalnie - będę podglądać :yes:

Pozdrawiam

Kuchnia piękna, piękna, piękna !

Mam podobną - w trakcie tworzenia i teraz już wiem, że zrobiłam błąd ... długo się zastanawialiśmy i ostatecznie zrobiliśmy blat dębowy olejowany a trzeba jednak było dać granitowy ... nadaje wnętrzu elegancji, jest bardzie stylowy - piękny po prostu ... ale nic to - w końcu blat drewniany nie jest wieczny ... pewnie trzeba będzie go niedługo wymienić ... :cool:

Proszę o więcej fotek kuchni :)

W ogóle cały dom ma super klimat. Uprzedzam lojalnie - będę podglądać :yes:

Pozdrawiam

Dzięki,dzięki, dzięki! ;)

Blat drewniany też ma swój urok, i na pewno będzie fajnie wyglądał,

co do kuchni, to jest ona w opłakanym stanie, no, ale jak chcecie oglądać takiego brudasa to wklejam :)

serdecznie zapraszam do podglądania i komentowania :)

http://images36.fotosik.pl/180/e78e994270161866med.jpg

http://images42.fotosik.pl/205/7e6cacd21c2d38c0med.jpg

http://images42.fotosik.pl/205/ffe6d8ae07783cd3med.jpg

http://images37.fotosik.pl/288/01033e128e1117b4med.jpg