kicikici 26.05.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Karola fiu fiu - superkowo. Żyrandol rewelacja i fajnie, że nie będzie miał w domu konkurentów. Jednak drzwi to rewelacja - pięknie się prezentują nawet w opakowaniu. Jak możesz , napisz mi przybliżony koszt za skrzydło z ościeżnicą i wykonawcę, bo mnie też to czeka...Niestety mamy nietypowe otwory i drzwi "katalogowe" odpadają. Oglądałam Klimek&Kluś - mogą dopasować się do wymiarów, wzory magiczne, ale cena sprowadza błyskawicznie na ziemię - jak nie znajdę nic innego, to nie będziemy mieli wyjścia:cry: A Mode de Vie - no cóż....mają tam tyle cudów, że musiałam się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 26.05.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Karola .... no cuda tu oglądam! Przepięknie Ci to wychodzi! Kuchnia ze smakiem, piękna ale bez nadmiaru i zbędnego przepychu o który tu łatwo... no klasa! W drzwiach wejsciowych to się wprost zakochałam, ajajaj jakie cudne! Brawa też dla stolarza! No i kolor taupe... dołączam się z gorącą prośbą o numer. Wykańczam drewniany dom, w środku dechy sosnowe i tak mi się marzy pomieszczenie w tym kolorze... hmmm Cieplutko pozdrawiam i gratuluję uporu w dążeniu do uzyskania wymarzonego efektu. Opłacało się. Bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 26.05.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 (edytowane) Laski!!! Mąż mnie przeklnie - my dopiero zaczynamy budowę, a ja mam już kilka tysięcy zdjęć - tj. bazę inspiracji.I ciągle wymyślam coś, co wprawia go w przerażenie:) Jak to facet, uważa, że ma być praktycznie i wygodnie, i tyle. A Wy diablice jedne wszystkie, nic tylko za dużo - za ładnych - za drogich przeważnie - rzeczy pokazujecie, i u siebie zrobionych, i inspiracji. Przyznam się: uwielbiam Was, Wasze domy, Wasze aranżacje! Mam kilka absolutnych faworytek: Karola, Kici, Duluni, Kasiorek, Dopioni i Mycha Czuję się prawie, jakbym u Was mieszkała:) Edytowane 26 Maja 2010 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.05.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Karola drzwi super :yes:a co to za zyrandol? piekny:jawdrop:kuchnia rasowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.05.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Karola - przepraszam ,jeżeli gdzieś już była odpowiedź ... nie mogę znaleźć - powiedz proszę czym masz pomalowany sufit (belki, drewno), że jest biały a widać słoje ?? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 27.05.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) Kasiorek - dziękuję za miłe słowa. Twój domek jest przepiękny, tym bardziej jest mi miło, że u i nas się Tobie podoba:yes: Kicikici - dzięki, drzwi wyszły nas dość drogo, ale to dlatego, ze nie braliśmy sosnowych tylko lite - jesionowe ze względu na twardość. Robił je nam młody stolarz, mój mąż nawiązał z nim kontakt przez naszego elektryka i jak się z nim spotkał to chciał odpuścić, bo nie dawał wiary, że tak młoda osoba poradzi sobie z taką ilością, a poza tym bał się o wykonanie. Ekekt przerósł nasze oczekiwania! Drzwi są równiusieńkie co do milimetra i tak precyzyjnie wykonane jak na profesjonalnej stolarni, a chłopak dysponował tylko 30mkw w jakiejś kanciapce. Pokazałam mu tylko co mi się podoba z jakichś inspiracji internetowych i chłopak robił. Jedyne ale - to na pierwszy rzut oka chyba szprosy mogłyby być węższe. Zobaczymy jak będą zamontowane. Klimek fajny, ale to w końcu płyta i tak jak wspomniałaś, cena niebotyczna, cenią się jak choler@, a jeśli masz niestandardowe wymiary otworów drzwiowych to chyba nie pozostaje Ci nic innego jak stolarz. Skrzydło z futryną ok 1600, a te duże 3500. Twoja Moda de vie, znacznie nadszarpnęła mój budżet, nie mogłam się oprzeć paru rzeczom. Jeszcze nie mówiłam Arturowi, a kostkę trzeba zakupić . Ty Złoooooo wcielone!!! Indy-k (fajny nick BTW ) dziękuję, kolorek będzie wieczorkiem bo wczoraj nie dojechałam na budowę. Drewniany domek, ahhh, też lubię takie klimaty:yes: Aniazzielonego - to miłe co piszesz. Jak zaczynaliśmy budowę byłam w 7 miesiącu ciąży i na myśl o urządzaniu wnętrz miałam mdłości, bo raz, że nie mogłam się skupić i poszukać inspiracji dla swojego domku to dwa, wiedziałam, że będzie mi ciężko ogarnąć temat, pojeździć i poszukać, tego co bym chciała przenieść do siebie, z maluszkiem przy cycku i dwójka starszych za rękę. Wiedziałam, że będzie na wariata, a potem będę płakała. Wiele rzeczy bym zmieniła...Dlatego ciesz się swoją bazą inspiracji , przeglądaj, planuj i powiedz mężowi, że to wszystko dla niego;). Mój często idzie na taką bajerę, a potem zawsze pyta: no dobra, to ile to kosztuje? Ania, za małą chwilę to my będziemy pomieszkiwały u Ciebie i będziemy śliniły się na Twoje cudeńka Edytowane 27 Maja 2010 przez karola&artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 27.05.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) Aneta , dzięki za komplementa;), żyrandol tu http://www.planetadesign.pl/?p=productsMore&iProduct=1480&sName=LAMPA-COELHO Mycha73, Słoje są niewidoczne. Właśnie o to mi chodziło, żeby je zakryć. To co widzisz to wzdłużne pęknięcia. Bardzo mocno nam drzewo postrzelało, choć braliśmy świerka skandynawskiego, który miał się tak nie rozsychać... Bele malowaliśmy trzy razy farbą Sigma Coatings, a dokładna nazwa to " wodorozcieńczalny wyrób lakieropodobny o jedwabistym połysku". Sama się dziwię, że pamiętam tę nazwę, to chyba dlatego, że dwa razy musiałam dokupować, a tanie to, to nie jest;) Konstancja - kolorek wieczorkiem,pa Edytowane 27 Maja 2010 przez karola&artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.05.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) Karola, No to podziwiam, i to zdrowo, Twój niezłomny charakter i okiełznanie całej trójki!! A przypuszczam, jak się „ urlopujesz” na tym wychowawczym :) - harówa na całego, prawda? Ja mam dwie prawie już 4-latki, z milionem różnych pomysłów (jedna nakręca drugą), jakbym miała prócz nich jeszcze malucha, byłoby ….. na pewno nie nudno, wręcz przeciwnie, tylko że jako matka bym chyba momentami wysiadała nerwowo A Ty przy trójce urządzasz, kreujesz, i super Ci to idzie! PS. A masz rację - potężna baza inspiracji i jeszcze dodatkowo zeszyt " złotych myśli" / zapisków dot. planowanego urządzenia, detali, szczególików - to super sprawa:) Gdy kiedyś nadejdzie TEN DZIEŃ (za rok), że będę mogła urządzać, malować, dekorować - pierwsze się dowiecie, moje Wy kochane inspiratorki:) Edytowane 27 Maja 2010 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 28.05.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Karola to mnie zmartwiłaś tym stolarzem, bo myślałam, że to w miarę coś "gotowego". My niestety mamy złe doświadczenia ze stolarnią - zrobili nam piękne i tak samo drogie dębowe parapety w całym domku, ale urok zbladł, jak się zaczęło drzewo rozsychać - akurat na parapetach nie wygląda to korzystnie:( Drzwi wejściowe też mamy z litego drewna i widać jak drewno pracuje...tylko okna drewniane spisują się na 5-tkę. Sprawdzony stolarz to taki, który ma też sprawdzone sezonowane drzewo - takiemu mogłabym powierzyć wszystkie swoje drzwi wewnętrzne..ale ja go nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 28.05.2010 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Aniazzielonego - no i pięknie, takie pozytywne myślenie mi się podoba. Woman power! Kicikici - to prawda z tym pracowaniem i rozsychaniem, taki urok naturalnego materiału. Nasze drzwi są zrobione z drewna sezonowanego i oprócz tego mam 2 letnią gwarancję, więc na razie się nie martwię Macie już jakiś pomysł, co w związku z tymi drzwiami? Acha nr farb: kuchnia i wiatrołap 5394 salon 5393 Flugger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 28.05.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Teraz troszkę zdjęć i inspiracji: Ścianka na gotowo http://images37.fotosik.pl/294/af1420786748941cmed.jpg podświetlona http://images44.fotosik.pl/299/7e35042eaa1631abmed.jpg http://images46.fotosik.pl/298/86168f74e2d0fbfbmed.jpg a tu moje magiczne okienko dekoracyjne, już tam widzę wiszące serduszka i inne takie http://images39.fotosik.pl/294/179e53998bbae972med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 28.05.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Kuchnia wieczorową porą http://images38.fotosik.pl/295/29b9527ecd9cd11emed.jpg http://images49.fotosik.pl/299/64346ffe20e88dedmed.jpg widok z tarasu http://images37.fotosik.pl/294/aa90bffcc67c0b9bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 28.05.2010 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Muszę wyczyścić obiektyw, bo mam zdjęcia niewyraźne a tu coś, co zakupiłam pod wpływem impulsu, a teraz mam mieszane uczucia... Co myślicie? Kici, to przez Ciebie! http://images41.fotosik.pl/294/4507119d4ff5ff39med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 28.05.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 E no fajne, co się mnie czepiasz:cool: A gdzie zawiśnie i to jest na żarówki??? Ja grzebałam, grzebałam i się tego nie dogrzebałam...Podświetlona cegła wygląda rewelacyjnie! P.S. Jak ja Ci zazdroszczę, że Ty masz już Trójkę i wszystkie te okoliczności przyjścia na świat masz już z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 28.05.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 alez ta cegla jest piekna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.05.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Karola cegła piękna:jawdrop:, świetlnie podświetlona - efekt rewelacyjny:yes: A latarenka czy zwał jak zwał jest cudna, Masz pomysł gdzie zawiśnie?Kici ale te wszystkie okoliczności przyjscia na świat to są piękne i niezapomniane chwile:yes:, ja bym nigdy nie oddała ich za nic:) Nie marudz tylko Bierzcie się z Oficerem do roboty:D! Znasz to powiedzenie nowy domek - nowy potomek:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 28.05.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Karola wielkie dzięki za numerki farby! Cegiełkowa ściana cuuuudna! A już zwłaszcza podświetlona i przez "zamglone" okienko W swoim drewniaku wymysliłam obudowę cegiełką komina do którego podpięta będzie koza - ale tak się rozkochałam w tych cegłach, że kombinuję jakby tu jeszcze w domu pojechać z taką ścianą... A Twoja lampa - zapytam za Anetką - gdzie ją chcesz powiesić? Sama w sobie wydaje się być w porządku. Co Cię w niej gryzie? Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 29.05.2010 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witajcie kochane, dzięki Wasze domki to też perełki:yes: Anetko masz rację, trzeba zagonić naszego Kiciusia do roboty, bo jak (chyba to Ona sama powiedziała), od patrzenia dzieci nie przybywa ..hihihi, a wszelkie trudy porodu rekompensuje malutka istotka, z której przyjściem na świat , zapominamy o wszelkim bólu. Niestety jestem po trzech cesarkach (nie z wyboru) i zawsze żałowałam, że nie dane mi było urodzić siłami natury. Cesarki nie polecam Latarenka mi się bardzo podoba. Ma zawisnąć nad stolikiem kawowym w salonie, tylko nie wiem się czy będzie pasowała do tego rozgałęzionego żyrandola w jadalni (kolor)...a poza tym zastanawiam się, co powie rodzina i znajomi jak zobaczą taką "obdrapaną" lampę nad stołem. Już widzę tysiąc pytań do... a czy na pewno ona musi taka być? może trzeba ją przemalować? na jakim wysypisku ją znalazłaś? Indy-k, jak masz możliwość to wciśnij jeszcze gdzieś cegiełkę. Drewno, cegła, będziesz miała super domek googulku, miło mi, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolaartur 29.05.2010 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Znalazłam coś praktycznego do kuchni, będzie pasował do koloru ścian http://images48.fotosik.pl/299/21d7dc74fa354049.jpg a to do przedpokoju http://images35.fotosik.pl/153/0de4283cd9aa22c8.jpg a taki fotel , to ja muszę mieć po prostu http://images48.fotosik.pl/299/faa891afb3c6d4acmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 no po prostu, jezeli musisz miec to nie ma wyjscia Nie wiem dlaczego masz mieszane uczucia do latarenki, mi sie ona bardzo podoba i napewno gdzies jej miejsce znajdziesz ; moze w ogrodzie lub na tarasie jakis romantyczny kacik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts