Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończeniówka czyli totalny chaos...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 991
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Salon

Do salonu wybraliśmy taką podłogę:<!--url{0}-->[/img] czarny orzech, panel niestety,a może i lepiej, bo przy trójce dzieci i zwierzakach, nie mogłabym spokojnie patrzeć na dewastację parkietu z litego drewna.</p><p> </p><p> Moim marzeniem był orzech amerykański z kahrs ) no cóż, " jak się nie ma co się lubi..." może kiedyś... :wink:

W ciągu ostatnich pięciu lat przeprowadziliśmy się pięć razy :roll: : od teściów na wynajem , z wynajmu na swoje, ze swojego do teściowej :o i z powrotem na wynajem, gdzie jesteśmy do teraz. Aż dziw bierze , że leci drugi rok :). Kto się przeprowadzał z malutkimi dziećmi, albo w zaawansowanej ciązy i to jeszcze z myślą, że to nie koniec wędrówki, wie co to za przyjemność :roll:..

Powiedzieliśmy sobie, że ten dom będzie naszą ostateczną ostoją, gdzie pielęgnuje się tradycję i dokąd zawsze z chęcią będziemy wracać.

Wiem, że może być ciężko, bo w dzisiejszych czasach, człowiek nie może być pewny niczego, ale będziemy dawać z siebie wszystko, bo życie jest za krótkie i zbyt kruche, aby tracić siły i zdrowie na niepotrzebne i mało ważne rzeczy ...

Carpe diem kochani i family rulez to moje hasła przewodnie, postaram się o nich nie zapomnieć, w wirze codzienności i uciekających dni, które ostatnio pędzą z większą prędkością.

Przepraszam czytających za te egzystencjalne przemyślenia, ale ostatnio moja kondycja psychiczna została nadwątlona, poprzez wydarzenia na świecie (*) i nie tylko...

Witaj :D

Oj jak ja dobrze rozumiem Cię w kwestii przeprowadzek, moja osobista to już 15-ta!!! W tym z rodzinką szósta. :evil: .....ale ta ostatnia która nas jeszcze czeka mam nadzieję, że będzie samą przyjemnością......od Teściów na swoje :lol:

A Twój domek zapowiada się super, uwielbiam taki styl ...tylko mojego małża jakoś nie mogę przekonać. Ale chociaż trochę sielsko-wiejskiego stylu udało mi się przemycić...to znaczy na razie na papierze :wink:

Pozdrawiam

Ja mam siedem na swoim koncie :wink: zle nie wspominam, bo zawsze w lepsze warunki albo zyciowe albo mieszkaniowe 8) nawet ostatnio myslalam, ze to juz koniec-finito i do smierci ... ale po 13-stu latach stwierdzilam, ze czas na zmiany i osma zbliza sie wielkimi krokami - tak ze teraz sie nie "zarzekam" i nie mowie ze to ostatni raz :wink:

"Gdzie dwóch się kłóci tam" ... jest kłótnia:D , czyli Karolina, zdecyduj się wreszcie, przecież chłopaki* nie wiedzą co robić!

ja też do końca nie wiem :-?

* - Chłopaki od wykończeniówki

Tak właśnie wyglądają ostatnio nasze relacje na poziomie żona-mąż. Dla dowcipnisiów, lubujących się w dwuznaczności wyrazów zaznaczam, że nie chodzi mi o poziom fizyczny, tylko oralny tzn. werbalny :p :D .

Kurcze, no...

- samochód mi się zepsuł

- działka zasypana

- dzieciaczki chore, przywlokły coś z przedszkola,

- Lenka (6 m-cy) ząbkuje :roll:

- to co mi się ostatnio podoba, małżowi niekoniecznie, (a, myślałam, że już

Go spacyfikowałam :wink: (kocham Cię misiu :) )

Jak ja mam się spokojnie zastanowić i na coś się zdecydować...

Za swój sukces uważam znalezienie czasu na założenie "galerii",

Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących się lub wykańczających domki, i posiadających maleńkie dzieci... :D

Dobra, koniec zrzędzenia :p

Jak brzmiało moje motto...?

:wink: :lol:

Kolejny ciekawy dom w naszej forumowej galerii.

Karola, przepiękne te Wasze drewniane sufity, projekt kuchni obiecuje wnętrza z klimatem. Będę zaglądać i czekać na nowe zdjęcia.

Pozdrawiam :)

Śmiem stwierdzić, że marzeniem wielu, choć w malutkim stopniu romantycznych dusz, jest otwarty kominek, najlepiej taki w angielskim stylu.

Ale, jak to przełożyć na dzisiejsze realia, kiedy kominek musi raczej dobrze funkcjonować,( tak jak u nas bo jest z płaszczem wodnym), niż tylko ładnie wyglądać? Kiedy poprosiliśmy architekta, który projektował nasz domek, o przeniesienie kominka na środek salonu, nie pomyśleliśmy, że będzie on tak bardzo wystawał.

W głowie raczej miałam taką wizję...

http://images40.fotosik.pl/251/7802da46ff7a1a33med.jpg

http://images37.fotosik.pl/250/729ac190a64e4b03med.jpg