Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończeniówka czyli totalny chaos...

Recommended Posts

Karolka ....widze że masz sentyment do pasów ..........no ja też ......i w identyczny sposób "uciekłam przed tapetą " w częsci schodowej holu (góra szaroniebieska .......dół beżowy zimny w kierunku greige a hol łączy jedno z drugim ......i ażurowe schody ..........zrobiłam na części pasy i jestem bardzo zadowolona ).........bardzo mi sieta twoja ucieczka podoba ...oj bardzo

tak parysko ....elegancko a jednak swobodnie .gratuluje .........zanim roztopie się do końca w tym upale:)

mam prośbe jak znajdziesz chwilke podaj mi wszystkie namiary na specyfiki do schodów .......mam zamiar moja olche uszlachetnić na biało.....

Edytowane przez konstancja30

• Odpowiedzi 991
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję Wam dziewczynki za dobre słowa :)

googulku, jak tam Twoje kafle? przeczytałam u Ciebie, że się w końcu zdecydowałaś :) gratuluję !!!

ewa_k, dzięki:), ile Twoja córcia ma ? działka na wsi, ach spełnienie marzeń, cieszę się, że dla wielu kobiet, tu na forum, oprócz rodzinki, dom na wsi stanowi największą wartość...tu się zaczyna prawdziwe życie... dziękuję za to, że mogłam tego doświadczyć i proszę, żeby tak już zostało :)

coni, a gdzie mogę zobaczyć Twoje pasy? Pokazywałaś gdzieś? Białe schody tak jak i drzwi są wymagające.... bardzo powiedziałabym nawet...ja nie jestem zadowolona z ich wykonania , ale tak jest kiedy chce się mieć taniej...będę musiała czymś je przykryć bo jak dzisiaj wpadła moja trzódka, to aż żal mi się ich zrobiło...;) dobrze, że są tam jeszcze kartony,

poza tym -

gratulacje !!! piękny i romantyczny zakątek Ci wyszedł na tarasie, cudne kwiaty, a pieniek miodzio wygląda, życzę powodzenia z decoupage'm też chyba zabiorę się za niego, ale to chyba dopiero zimą :)

Anja, no nie obrażaj się za Kraków ;) byłam tam tylko chwilę,wracaliśmy z krótkich wakacji. Ze zdrówkiem w porządku na razie, to nic poważnego.czajnik deLonghi , a to metalowe to wieszak, wkleję zdjęcia dla lepszego rekognajzu - reszta chałupki jak posprzątam, a sił już mi brakuje i palce drętwieją, poczekajcie troszkę :)

grazi, panele zostawiłam bo nie dalibyśmy rady finansowo na ich zamianę, czyli zwycięzył rozsądek, a poza tym uważam, że ta podłoga obroniła się... musiałam tylko zmienić kolor w sypialni, co też było dość pracochłonne bo mam teraz białe ściany a były ciemne...:cool:kolor farby podawałam już wcześniej a niepamiętam dokładnie więc nie chcę strzelać po ciemku, to chyba był flugger 5393...ściana podzielona na pasy, a te z kolei wydzielone taśmą malarską i jechane...

Anetko, dziękuję i jednocześnie gratuluję!!! Ale fajnie, jak to mówią... nowy domek,nowy potomek:) A co na to Okruszek? cieszy się, czy na razie nie bardzo kuma?

odkładałam kaskę i zrezygnowałam z paru rzeczy na koszt takiej oto umywalki

http://img830.imageshack.us/img830/7049/consolledolcevita100con.jpg

i zamówiłam ją pod koniec maja. Miała przyjść na początku lipca i choć wiedziałam , że to cały miesiąc to powiedziałam, że dam radę, wytrzymam , nawet jakbym miała myć twarz nad bidetem,( co niestety robię, bo z powodu bólów kręgosłupa nad wanną nie mogę się pochylić) no dobra zamówiłam i dzwonię kiedy będzie a oni , że pod koniec lipca połowa sierpnia :jawdrop:, musiałam odpuścić, a tak mi się podobała...i mimo tego, że bidet nie pełni jeszcze funkcji do której jest przeznaczony ;) to chcę po prostu, skończyć z wykończeniówką, więc na wiele rzeczy macham już ręką...

wieszak , ustrojenie przypadkowe, coby oko nacieszyć

http://img836.imageshack.us/img836/8665/dsc02707.jpg

Uploaded with ImageShack.us

wiatrołap też w pasach

http://img833.imageshack.us/img833/6444/dsc02710.jpg

szukałam gałki szklanej do tych drzwi, bo właśnie taką tam widziałam ale nie mogłam nigdzie znaleźć. W sieci były okrutnie drogie więc odpuściłam, zamontowali więc zwykły szyld a ja w międzyczasie znalazłam wymarzoną w Liroyu... trzeba będzie zmienić... i znowu dziury

hall na piętrze

http://img841.imageshack.us/img841/843/dsc02716.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/2241/dsc02718.jpg

A tu wszystkim ciociom pokazuję jaka jestem duża ;) :D

http://img687.imageshack.us/img687/7497/dsc02196l.jpg

Edytowane przez karola&artur

Karolka nie wstawiałam jeszcze moich pasów ......jutro .....no dziś tylko jak sie wyśpie poszukam jakis fotek i wstawie u siebie :) zanim przemaluje bo tikurilla sobie tam ze mnie zakpiła i kolor który szarym miał byc gołębi jest ........ale z beżem z dołu nawet do zniesienia:)

ale schodami to mnie zmartwiłaś .......już się cieszyłam z koncepcji bieli .........no musze przemysleć, ostatnio kupując okucia wynorałam olejowosk szary .....może tym stopień a na biało barierka ......no i mam problem ..... jedno jest pewne ...dłużej tej olchy nie zniese :bash:

ostatecznie polknełam greige .......sliczny ......

Karola wytrzymaj nad tym bidetem bo ta umywalka tego warta .........jej no w zlewie swe sliczne oblicze oczyść ........;)

a ciocia zakochana w "dużej" slicznej niuni :)

obsuwa straszna .........ale jak ci wychodzą tkie równe zdjęcia ???????

:oops: :oops: dziękuję :)

cholera cały dzień po głowie chodzi mi jedna piosenka, idę spać coby i ona zasnęła...jutro rano wpadają malarze, a ja mam już całą swą gromadkę w domu... nie chcę, aby mnie zastali w piżamie....;) chociaż chłopaki całkiem całkiem...;)

besame, besame mucho....;)

Karola,

Wstałam, włączyłam komputer, weszłam na Twoją galerię, umarłam – wiesz no słów brakuje na to, co Ty uzdolniona, kreatywna, pomysłowa Czarodziejko stworzyłaś.

Wiem, wiem, w kółko te same przymiotniki, cudnie, pięknie, wspaniale, uroczo, ale tak jest, kurde, to co innego można pisać!!!

Oczywiście nie obrażam się za KRK, rozumiem, ale jakby to było bosko zobaczyć Cię i resztę Was, dziewczynki, powłóczyć się razem po sklepach z dodatkami, zrobić shippingowy maraton, napić się dobrej kawy razem…..

Córeńka prześliczna, to po Tobie!

Wklej zdjęcia schodów, no prosimy Cię!!!

Gdzie takie cudne wieszaki można dorwać?

Twój dom chyba będzie mi się śnił po nocach!!!

Karola,

Wstałam, włączyłam komputer, weszłam na Twoją galerię, umarłam – wiesz no słów brakuje na to, co Ty uzdolniona, kreatywna, pomysłowa Czarodziejko stworzyłaś.

[/font]

tak ........25 czerwca napisałam, że domek zrobiony tak .......profesjonalnie i z wyczuciem, że czekam kiedy Karolka przyzna sie do starannego wykształcenia w tym kierunku :) .....i każda kolejna odsłona ........toooooooo potwierdza :)

Aniu ...ja zobaczyłam to wieczorem i ..oka nie zmrużyłam ........

co do zlotu ......jestem na tak :)

dziewczyny ......jestem niezawodna .......barometr przy mnie wysiada .......od kilku lat w każdy urlop mam niżowa pogodę ........i co patelnia ......duchota .....Afryka na naszej szerokości geograficznej ...........a dziś oficjalnie zaczełam urlop i .............leje :)

Karolciu cud miód - białe drzwi + białe listwy - nie mogę oka oderwać:) Za pasami nigdy nie przepadałam, ale w Twoim wykonaniu i w Twoim domku prezentują się niczego sobie . Z białymi schodami to tak podejrzewałam, że łatwo nie będzie - praktyczniej zrobić ciemne stopnie i barierkę a reszta biała - newralgiczne punkty zabezpieczone:cool: A niuńka - tu brak mi słów:rolleyes: Edytowane przez kicikici