Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończeniówka czyli totalny chaos...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 991
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie :D

Popcarol ... też mam mieszane uczucia do tych łuków, ale co tam... jest jak jest, niech małż ma też co nie co po swojemu :D .

Natomiast co się tyczy bliskości morza, to u nas zawsze jest tak, że jak ktoś ma blisko nad morze to ucieka w góry i na odwrót... Wstyt się przyznać, że oprócz weekendowego wyjazdu, które było czysto biznesowe, to nad morzem byłam ze 3 lata temu...:lol:

Ana-76[/b], ja też jestem w szoku :evil: . Totalne ździerstwo. Dobrze, że mam tylko jedną ścianę ... :roll:

Cześć, bardzo fajny domek...będe zaglądać...

Bardzo ładne masz belki i sufit, ja też taki planuję ale nie wiem jeszcze jak konstrukcyjnie to ułożyć.

dlatego byłoby super jakbyś napisała jakie deski masz na suficie tj jakie grube i czy od strony poddasza nieużytkowego coś jeszcze na nich leży...

ja też będę miała poddasze nieużytkowe ale cchemy tam dużo trzymać różności.

I Też chcę malować na biało i Twoje zdjęcia utwierdziły mnie w tym że to jest dobry pomysł.

Witam

Cześć, bardzo fajny domek...będe zaglądać...

Bardzo ładne masz belki i sufit, ja też taki planuję ale nie wiem jeszcze jak konstrukcyjnie to ułożyć.

Marcia, w projekcie (indywidualny), mieliśmy strop z więźby prefabrykowanej, sufity miały być podwieszane, ale już w trakcie budowy, stwierdziliśmy, że robimy strop drewniany. Belki dobieraliśmy sami. Oczywiście cieśle robili jakieś obliczenia ... W salonie mamy 30x20 a nad częścią sypialną 20x12, z góry nabitą boazerię świerkową, którą sprowadziliśmy z Poznania 15x2 na to położona jest folia z refleksem a na folii leży wata, ale my nie robimy tam graciarni. Przy waszym zamyśle zrobienia stryszku, pewnie będziecie musieli ocieplić skosy, ale wtedy są duże straty ciepła, no chyba, że ocieplicie jeszcze strop,(jak opisałam wyżej) ale znowu po takiej podłodze nie można chodzić :roll:, a robienie porządnego stropu na poddaszu nieużytkowym jest dość kosztowne, nam się nie kalkulowało...

I Też chcę malować na biało i Twoje zdjęcia utwierdziły mnie w tym że to jest dobry pomysł. .

to miło że się podoba :D , tym bardziej, że mnie wszyscy odwodzili od tego zamiaru, a teściu powiedział, że "popełniam wielki błąd" :lol: 8) :wink: