Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończeniówka czyli totalny chaos...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 991
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam jeszcze tu nie gościłam.....a jestem często ;)...... Karola stworzyłaś PIĘKNE wnętrza.....W Twoim domu jest wszystko elegancja, prostota i najważnejsze DOMOWO, wnętrza z duszą. Gratuluję wyczucia smaku i estetyki, cudnie, pięknie.....Będę nadal przychodzić jak pozwolisz.....Dzieciaczki urocze......

W stanach mają taniej Kitchen-aid ale mają inne napięcie i trzeba kombinować kondensator ja kupowałam w Pixelmani polski sklep a magazyny mają we Francji i też jest taniej proszę sprawdzić bo to było trzy lata temu:)

wlasnie sprawdzilam, cena od 199 dolar do 299 dolarow. Ale nie wysylaja za granice :(

szukam dalej :)

Karola jak widzę Twoje zdjątka to czuję w nich tchnienie Skandynawii...:pNowa Zelandia jest cudna ale...:rolleyes:naprawdę współczuję Wam tych emigracyjnych dylematów. My wyjechaliśmy 8 lat temu zaraz po studiach na rok...no i utkwilismy.Gdyby nie fakt, że mamy rodzinę - Łukaszka i Dzidzię w drodze nie wiem jakby było z powrotem do kraju. Jak widzę jakie moje dziecko jest w Pl szczęsliwe obcując z Dziadkami nie mam sumienia odbierać mu tych chwil. Po za tym nie mogę nazwać się patriotką ale ja bardzo chciałabym żyć w Pl, poprostu cholernie za nią tęsknie - każdego niemal dnia.|Dlatego od maja bedziemy próbować zaakceptować polskie realia.Tutaj w No poznaliśmy wielu cudownych ludzi.Mamy tu wielu znajomych, bardzo dobre życie (jestem pewna, że w Pl nie będziemy żyć na tym samym poziomie jak tutaj) ale to nigdy nie bedzie nasz dom, nigdy...nie ma kraju idealnego, w Pl jest wiele mankamentów ale to nasz brud a ten jakoś mniej przeszkadza niż ten obcy - zagraniczny.

Nie piszę Ci tego wszystkiego aby Cie zniechęcić, nie znam Waszej sytuacji ale chcę się podzielić z Toba swoimi emigracyjnymi odczuciami. Wy macie Dzieciaki, co prawda One szybko akceptują nowe sytuacje ale dla nich to bedzie prawdziwa wywrotka. Karola życzę Wam mądrej decyzji, najlepszej dla całej Rodziny.Oby Wasze dylematy szybko się rozwiały, ściskamCię mocno;)

• 2 weeks później...

witajcie kochane:)

jestem tu czasem, zastanawiam się nad usunięciem wątku, bo moje wpisy są tak nieregularne, że mi wstyd iż czasami odpisuję na wasze posty tak długo, no ale nie mogę jakoś się ogarnąć...

chciałabym czasem napisać coś mądrego :p, ale mi nie wychodzi, chyba się cofam w rozwoju , a pomyśleć, że moje wypracowanie maturalne z polskiego było przez jakiś czas stawiane za wzór dla przyszłych maturzystów...;) dawno to było............

Walczymy z realiami, a raczej dryfujemy po szarym morzu codzienności i problemów, które nagle spiętrzyły się i jak wodospad runęły między nas.......... jestem na etapie takiej muzyki:

http://www.youtube.com/watch?v=fZeA0PbjcdI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=GWrxs2RDNRU&feature=related

więc możecie sobie wyobrazić w jakim jestem stanie psychicznym, bo fizycznie, to wszystko być musi ok, dla dzieci ...

Karolciu myśl pozytywnie, wstawaj z uśmiechem na twarzy i duszy mimo wszystko. W dużej mierze to od Ciebie zależy, jaki nastrój będą miały Twoje dzieci i czy będą śmiały się w głos razem z Tobą...co ma być to i tak będzie, więc szkoda Twojego zdrowia i JA na zamartwianie się. Głową muru nie przebijesz, ale pogodą ducha sprawisz, że nie będzie taki twardy...wiem, wiem łatwo się pisze...I absolutnie nie usuwaj wątku:hug:

Karolka w pełni popieram KIcikici ... wiem, że dla swoich słodziaków zdobędziesz się na uśmiech ale postaraj sie na trochę pogody dla siebie :) jesteś ważna ... w takim domu czy innym ... i musisz dbać o siebie zwłaszcza w sferze psychiki ... nie lekceważ jej i :hug:pamietaj ciotka :)