CinekXC 24.01.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam! Otóż już od dłuższego czasu "bawię" się z ustawieniami parametrów mojego pieca [Zębiec KP 20]. Piec spala nierównomiernie groszek, a teraz do tego doszło to, że ma problemy z osiągnięciem temperatury zadanej. Piec ogrzewa wodę w zbiorniku 80l Galmet Neptun Kombi + grzejniki[łącznie ok.170m2]Podaje wszelkie parametry sterownika - Elster Perfekt - najnowsze oprogramowanie wgrane przez serwisanta 1.31.0rZ Ust.temp.zadana-58stopniiMoc kotła - 100%Ilość powietrza - 65%Tryb pracy - zimowyTemp. załączenia pompy C.O. - 35stopniiZakres regulacji - 10stopniiObroty min. dmuchawy - 20%max.- 46%Czas ruchu podajnika - 5sMax. przerwa pracy - 200smin.przerwa pracy - 55sPrzerwa Nadzoru - 15minPriorytet C.W.U. - NieaktywnyWspółczynnik pogodowy - 70%Czas wygaszania - 35minHistereza C.W.U. - NieaktywnyMin.temp.zadana - 45stopniiCzas całkowania - 90sCzas nadmuchu Nadzoru - 0sMoc nadmuchu Nadzoru - 0%Czas Przedmuchu - 10sPrzerwa Przedmuchu - 7minMoc Przedmuchu - 100% Proszę o sugestywne przedstawienie podpowiedzi jak mogę pozbyć się w.w. problemów.Pozdrawiam. Dodam jeszcze, iż obecnie ogrzewa powierzchnię ok. 70/80m2, reszta domu jest nieużywana, więc kaloryfery tam są poskręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.01.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 zajrzyj na nasz główny wątek dotyczący palenia w piecach na węgiel, może coś pomoże.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56356 Jak dla mnie za duża przerwa w podawaniu paliwa. Ja przy obecnych mrozach jak już nie mogłem się dogadać z piecem - też nie osiągał zadanej temp. - wróciłem do ustawień fabrycznych i o dziwo lepiej zaczął palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts