klakier45 24.01.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanko do wszystkich co budują w szkielecie drewnianym bądź sips konstrukcji;a mianowicie szukam cennika za prace budowlane w konstrukcji szkieletu drewnianego. Zastanawiam się ile może kosztować postawienie domu za metr kwadratowy?Na jednym forum (nie mogę tego tematu ponownie znaleźć) czytałem że już za 230zł za m2 powierzchni całkowitej ( ściany zewnętrzne ocieplone, ściany wewnętrzne puste, strop, dach ocieplony, i całość obita folią wiartoizolacyjną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzyciel1 25.01.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 wykonanie szkieletu parteru+strop+więżba dachowa+obity zew szalówką +ocieplony na parterze ściany+membrana paroprzepuszczalna+malowanie szalówki 2x pod kolor+ dach deska+papa 350-400zł m2 +VAT dla biednego państwa Możemy wywalić z tej wyceny szalówkę? (elewacja z styropianu ryflowanego i to będzie robił znajomy) I ta wycena to do jakiego metra się odnosi; powierzchni całkowitej, obrysu budynku, czy powierzchni użytkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 26.01.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Można zamienić szalówke na płyte OSB (dodatkowe usztywnienie dudynku) łatwiejszy montaż więc i cena niższa .Rzeby rozmawiać o cenie najlepiej widzieć projekt lub pare rzutów chociaż. cena jaką podałem nie jest sztywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzyciel1 10.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 marzyciel1 zajrzyj na pw[/img][/url] Witam dawno tu nie zaglądałem. Możesz mi jeszcze raz tego linka wysłać bo nie ma żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts