Piękny Gondolier 24.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Mam pytanie, czy ktoś buduje lub przymierza się do budowy domu Z108 z pracowni projektowej Z500?Linka do projektu:http://www.z500.pl/projekt/z108.htmlRobiliście już może wstępne wyceny?Może macie jakieś przemyślenia co do tego projektu, co jest w nim dobre, a co wymagałoby przeprojektowania? Zamierzamy budować z bk 36 (42) + styro 15 (12) + krycie blachą.A może doświadczeni w budowaniu, których na tym forum nie brakuje są w stanie oszacować koszty budowy SSO lub SSZ czy tzw. deweloperskiego.Z chęcią byśmy zmierzyli naszą wizję kosztów budowy z oceną ludzi doświadczonych.Jak szacujecie, jakie koszty może pochłonąć ta budowa? Czy takie elewacje (mieszane - tynk + drewno) znacznie podrażają koszt jej wykonania w stosunku do stadandardowego tynku? Będę wdzięczny za wszystkie głosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emarcins 08.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam, Ja bym się zastanowił nad budową domu w technologii prefabrykowanej. Sam osobiście przymierzam się do Z69 Link do projektu: http://www.z500.pl/projekt/z69.html Wyceniono mi go wstępnie na 270 tyś.Mam pełną kontrolę nad wydatkami...nie ma żadnych majstrów co przy okazji wybudują 2 domy gratis z Twoich materiałów...Jeżeli zainterresuje Cie technologia, to jestem do dyspozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piękny Gondolier 09.02.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki za odpowiedź. Ja wczoraj rano dostałem wstępną wycenę dla technologii bk 36 na klej + ocieplenie styropianem 10. SSO z materiałem wykonawcy + wszystkie roboty wykonawcy związane z przygotowaniem do stanu 0 - 110 tysiów.SD z grzejnikami i piecem na gaz - 250 tysiów. Oferta, wydaje nam się atrakcyjna (cenowo). Widziałem jedną budowę faceta (sprzedaną), a buduje on już od 4. lat w okolicach W-wy.Jedna rzecz nas nieco niepokoi. Powiedział, że chciałby mieć "swojego" kierbuda, z którym zawsze współpracuje. Kierbud oczywiście nie jest w cenie budowy, jak również załatwienie wszystkich papierów i przyłączy.A tu na forum w różnych wątkach mądrzy ludzie doradzali, żeby tylko nie godzić się na kierbuda związanego z wykonawcą.Myślę, że jest to do przewalczenia, ale jeszcze na ten temat nie rozmawialiśmy. Na razie dostałem wstępną wycenę. A ta wycena, którą otrzymałeś za postawienie domu w tech. prefabrykowanej to za jaki stan? Deweloperski? I z jakiego materiału? Z keramzytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts