Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dlaczego Explorer otwiera się jako małe okno?

cieszynianka

Recommended Posts

czy coś da się zrobić, żeby było jak dawniej :roll:

otwórz IE i kliknij

- jeśli chcesz by zajmował cały ekran - kwadrat pomiędzy znakami _ a X w prawym górnym rogu; jeśli dotąd nie wypełniał, powinien teraz zająć cały ekran ponad paskiem zadań

- jeśli chcesz by zajmował jakąś część ekranu - po 'złapaniu' myszą za któryś z rogów ustal wielkość oraz umiejscowienie na ekranie

zaraz po tym zamknij przegladarkę, nie wykonując już żadnej innej czynności

ponowne otwarcie powinno dokładnie odwzierciedlać dokonane zmiany

czy coś da się zrobić, żeby było jak dawniej :roll:

otwórz IE i kliknij

- jeśli chcesz by zajmował cały ekran - kwadrat pomiędzy znakami _ a X w prawym górnym rogu; jeśli dotąd nie wypełniał, powinien teraz zająć cały ekran ponad paskiem zadań

- jeśli chcesz by zajmował jakąś część ekranu - po 'złapaniu' myszą za któryś z rogów ustal wielkość oraz umiejscowienie na ekranie

zaraz po tym zamknij przegladarkę, nie wykonując już żadnej innej czynności

ponowne otwarcie powinno dokładnie odwzierciedlać dokonane zmiany

Bardzo Ci dziękuję za poradę, zaraz będę klikać, mam nadzieję, że bardziej nie spierniczę :roll: :lol:

Po kliknięciu środkowego okienka w prawym górnym rogu to okno się powiększa na cały ekran, niestety następne znowu się otwiera takie niedorobione :-?

Żeby ustawić konkretny typ wyświetlania IE, trzeba mieć zamknietą przeglądarkę

następnie ją otworzyć, kliknąć środkowe okienko w celu zapełnienia całego ekranu i zaraz po tym zamknąć przeglądarkę

ponowne uruchomienia powinny już być z takim właśnie ustawieniem - na całą stronę

Jesli mimo tego nadal wyskakuje okienko, może winne są ustawienia pop-up; wtedy:

Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne i tam przy 'Zmień sposób wyświetlania...' kliknąć 'Ustawienia'

(a teraz będę lawirował, bo mam IE8 i angielska wersję ;))

środkowa pozycja to pop-up'y - trzeba zaznaczyć 'Zawsze otwieraj pop-up w nowej zakładce'

podobnie dla następnej pozycji 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie'

powinno działać :-?

Po kliknięciu środkowego okienka w prawym górnym rogu to okno się powiększa na cały ekran, niestety następne znowu się otwiera takie niedorobione :-?

Żeby ustawić konkretny typ wyświetlania IE, trzeba mieć zamknietą przeglądarkę

następnie ją otworzyć, kliknąć środkowe okienko w celu zapełnienia całego ekranu i zaraz po tym zamknąć przeglądarkę

ponowne uruchomienia powinny już być z takim właśnie ustawieniem - na całą stronę

Jesli mimo tego nadal wyskakuje okienko, może winne są ustawienia pop-up; wtedy:

Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne i tam przy 'Zmień sposób wyświetlania...' kliknąć 'Ustawienia'

(a teraz będę lawirował, bo mam IE8 i angielska wersję ;))

środkowa pozycja to pop-up'y - trzeba zaznaczyć 'Zawsze otwieraj pop-up w nowej zakładce'

podobnie dla następnej pozycji 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie'

powinno działać :-?

Bardzo dziękuję, jutro zaciągnę do kompa kogoś bardziej kumatego informatycznie i zlecę wykonanie :D

jak kcesz ;)

tak mi przyszło jeszcze na myśl, że pop-up'ów mozna nie ruszać, bo w sumie chodzi Ci przecież o otwieranie linków z okienek

a gdy pop-up otworzy się jako zakładka wówczas będzie niewidoczny :-?

a zatem pozostała ostatnia pozycja - 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie' czy jakoś podobnie

u mnie wyglada to tak http://images41.fotosik.pl/248/5e85dec77605316a.jpg

EDIT: oczywiście powinno być tu i wszędzie powyżej nie 'zakładki', a 'karty'

nie sprawdziłem i użyłem własnej nomenklatury ;)