cieszynianka 24.01.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Kiedy otwieram np. "Powiadomienie o odpowiedzi" to nowe okno otwiera mi się takie pomniejszone Dlaczego się tak dzieje i czy coś da się zrobić, żeby było jak dawniej Nic nie majstrowałam w żadnych ustawieniach, jeśli ktoś wie, to proszę o wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 czy coś da się zrobić, żeby było jak dawniej otwórz IE i kliknij - jeśli chcesz by zajmował cały ekran - kwadrat pomiędzy znakami _ a X w prawym górnym rogu; jeśli dotąd nie wypełniał, powinien teraz zająć cały ekran ponad paskiem zadań - jeśli chcesz by zajmował jakąś część ekranu - po 'złapaniu' myszą za któryś z rogów ustal wielkość oraz umiejscowienie na ekranie zaraz po tym zamknij przegladarkę, nie wykonując już żadnej innej czynności ponowne otwarcie powinno dokładnie odwzierciedlać dokonane zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.01.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 czy coś da się zrobić, żeby było jak dawniej otwórz IE i kliknij - jeśli chcesz by zajmował cały ekran - kwadrat pomiędzy znakami _ a X w prawym górnym rogu; jeśli dotąd nie wypełniał, powinien teraz zająć cały ekran ponad paskiem zadań - jeśli chcesz by zajmował jakąś część ekranu - po 'złapaniu' myszą za któryś z rogów ustal wielkość oraz umiejscowienie na ekranie zaraz po tym zamknij przegladarkę, nie wykonując już żadnej innej czynności ponowne otwarcie powinno dokładnie odwzierciedlać dokonane zmiany Bardzo Ci dziękuję za poradę, zaraz będę klikać, mam nadzieję, że bardziej nie spierniczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.01.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Po kliknięciu środkowego okienka w prawym górnym rogu to okno się powiększa na cały ekran, niestety następne znowu się otwiera takie niedorobione Co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.01.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Po kliknięciu środkowego okienka w prawym górnym rogu to okno się powiększa na cały ekran, niestety następne znowu się otwiera takie niedorobione Żeby ustawić konkretny typ wyświetlania IE, trzeba mieć zamknietą przeglądarkę następnie ją otworzyć, kliknąć środkowe okienko w celu zapełnienia całego ekranu i zaraz po tym zamknąć przeglądarkę ponowne uruchomienia powinny już być z takim właśnie ustawieniem - na całą stronę Jesli mimo tego nadal wyskakuje okienko, może winne są ustawienia pop-up; wtedy: Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne i tam przy 'Zmień sposób wyświetlania...' kliknąć 'Ustawienia' (a teraz będę lawirował, bo mam IE8 i angielska wersję ) środkowa pozycja to pop-up'y - trzeba zaznaczyć 'Zawsze otwieraj pop-up w nowej zakładce' podobnie dla następnej pozycji 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie' powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.01.2010 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Po kliknięciu środkowego okienka w prawym górnym rogu to okno się powiększa na cały ekran, niestety następne znowu się otwiera takie niedorobione Żeby ustawić konkretny typ wyświetlania IE, trzeba mieć zamknietą przeglądarkę następnie ją otworzyć, kliknąć środkowe okienko w celu zapełnienia całego ekranu i zaraz po tym zamknąć przeglądarkę ponowne uruchomienia powinny już być z takim właśnie ustawieniem - na całą stronę Jesli mimo tego nadal wyskakuje okienko, może winne są ustawienia pop-up; wtedy: Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne i tam przy 'Zmień sposób wyświetlania...' kliknąć 'Ustawienia' (a teraz będę lawirował, bo mam IE8 i angielska wersję ) środkowa pozycja to pop-up'y - trzeba zaznaczyć 'Zawsze otwieraj pop-up w nowej zakładce' podobnie dla następnej pozycji 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie' powinno działać Bardzo dziękuję, jutro zaciągnę do kompa kogoś bardziej kumatego informatycznie i zlecę wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.01.2010 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 jak kcesz tak mi przyszło jeszcze na myśl, że pop-up'ów mozna nie ruszać, bo w sumie chodzi Ci przecież o otwieranie linków z okienek a gdy pop-up otworzy się jako zakładka wówczas będzie niewidoczny a zatem pozostała ostatnia pozycja - 'Otwieraj linki z innych programów - 'Nowa zakładka w bieżącym oknie' czy jakoś podobnie u mnie wyglada to tak http://images41.fotosik.pl/248/5e85dec77605316a.jpg EDIT: oczywiście powinno być tu i wszędzie powyżej nie 'zakładki', a 'karty' nie sprawdziłem i użyłem własnej nomenklatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts