Gość 23.04.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Proszę bardzo o uwagi uzytkowników o piecach Vaillant atmomax plus (dwufunkcyjny), junkers euroline i jakieś "cudo" Wandich japoński... Muszę jakiś kupić, nie wiem jaki - dwufunkcyjny i mały? Inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 23.04.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 C&M Elexia lub Nectra (tylko z płynną modulacją), dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 13.05.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Do wcześniejszej odpowiedzi dodam jeszcze jedną firmę,De Dietrich, posiada cyfrową elektronikę i zasobniczek 5l, w którym można utrzymywać non stop dyżurną partię ciepłej wody, w połączeniu z firmowym sterownikiem naściennym sterującym wszystkimi funkcjami pieca to prawdziwy Mercedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 14.05.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Ja proponuję piec Ederlich firmy Ulrich - to ta japońska.http://www.ulrich.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.05.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 wszystko zazleży od zapotrzebowania na moc grzewczą (grzejniki) i na cwu. Ale chyba zawsze modulowany najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2002 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Co to znaczy modulowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.05.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 kotły ściśłej palniki są jednostopniowe, dwustopniowe lub modulowane (ciągła regulacja mocy). !Oczywiście pamiętać należy, że im częściej kocioł pracuje z maksimum mocy tym sprawność ukłądu wzrasta. Dlatego lepiej zastosować mniejszy kocioł.Ja polecam kotły jednofunkcyjne z zasobnikiem. Jednak przy takiej minimalizacji mocy kotła jw. trzeba się liczyć w czasie mrozów poniżej 15stop. (zaależy na jaką temperaturę został dobrany kocioł) z dogrzewaniem pomieszczeń np. kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maski_1 07.05.2005 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Ja proponuję piec Ederlich firmy Ulrich - to ta japońska. http://www.ulrich.com.pl A propos japońskiej technologii )) Raczej korea.... http://www.boiler.co.kr Proszę o przejrzenie tekstu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=140966#140966 Jak też szukałeym Europejskich informacji o kotłach Urlich. Nikt o nich w europie nie słyszał..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Tom Soyer stosunek sprawności do mocy maksymalnej nie dotyczy kotłów kondensacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.05.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Proszę bardzo o uwagi uzytkowników o piecach Vaillant atmomax plus (dwufunkcyjny), junkers euroline i jakieś "cudo" Wandich japoński... Muszę jakiś kupić, nie wiem jaki - dwufunkcyjny i mały? Inne propozycje? "i jakies cudo wandich-japoński" Właśnie tak w Polsce robi sie z nas głupców. Wystarczy napisać ,że "japońskie technologie " a już wszyscy czytaja ,że "japoński wyrób". Może Polscy producenci zaczna pisać " kosmiczne technologie"(wyjdzie ,że robione w kosmosie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.05.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 albo nr1 na świecie........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 07.05.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 grzesiek jesteś zgryzota!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.05.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Co pobujac w niebieskich obłokach nie wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 07.05.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Ja chce kupic kociołek IMMERGAS ZEUS mini ma moc 23.4 kw i zbiorni 45 litrow C.W.U oraz mozliwosc podłaczenia cyrkulacji. Sadze ze na 100 m2 wystarczy. Prosze o wasza opinie. Jest to piec z komora zamknieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 10.05.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Proszę bardzo o uwagi uzytkowników o piecach Vaillant atmomax plus (dwufunkcyjny), junkers euroline i jakieś "cudo" Wandich japoński... Muszę jakiś kupić, nie wiem jaki - dwufunkcyjny i mały? Inne propozycje? co do japńczyka to sam sobie odpowiedziałeś vaillant atmomax plus nie można porównywać z eurolinem można go porównać najwyżej z vuw atmmax pro 240-3 i to nie bardzo (jakościowo) tak że z tych kotłów tylko vaillant szczegolnie w wersji R3 - tz zwiększony wymiennik do wytwarzania ciepłej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapororzec 10.05.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ten boilercośtamkorea to wyprodukował więcej kotłow niż viess### i vai**** razem wzięci razy 10 i miał mniej reklamacji z pewnością.Jeśli ktos nie chce przepłacać a chce mieć dobry kocioł , to kupi ulricha.Reszta to bzdury sprzedawców.Ktoś podał link niby ze demaskujący Ulrich , że to Korea.Śmiechu warte.Kupujcie Niemiecką tandetę Wolksvagen , bosch , bo se rzygne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.05.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja chce kupic kociołek IMMERGAS ZEUS mini ma moc 23.4 kw i zbiorni 45 litrow C.W.U oraz mozliwosc podłaczenia cyrkulacji. Sadze ze na 100 m2 wystarczy. Prosze o wasza opinie. Jest to piec z komora zamknieta. Mi "odpalają" kocioł Immergasa Zeus Victrix (zasobnik 58 l) w tym lub w przyszłym tygodniu więc niedługo będę mógł podzilić się wrażeniami na temat tych kotłów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 nurni, kociołołek jeden z nielicznych z dużą klasą a nie jakieś piece.Gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 11.05.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ten boilercośtamkorea to wyprodukował więcej kotłow niż viess### i vai**** razem wzięci razy 10 i miał mniej reklamacji z pewnością. Jeśli ktos nie chce przepłacać a chce mieć dobry kocioł , to kupi ulricha. Reszta to bzdury sprzedawców. Ktoś podał link niby ze demaskujący Ulrich , że to Korea.Śmiechu warte. Kupujcie Niemiecką tandetę Wolksvagen , bosch , bo se rzygne... a to za stropną "urlicha" twoja wielkość sprzedaży - zastanów się co piszesz o naszym rynku sprzedaży kotłów jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie?!!! Ulrich® posiada w Polsce rozwiniętą sieć dystrybucji składającą się z ponad 400 autoryzowanych punktów handlowo-serwisowych zwanych Dealerami. Zapewniają one doradztwo, sprzedaż, uruchomienie, serwis oraz montaż naszych urządzeń. Ulrich® posiada w Polsce także sprawny serwis fabryczny, , służący dodatkową pomocą Dealerom. Ulrich® w ciągu 5-letniej obecności w Polsce otworzyła centrum szkoleniowe oraz przeszkoliła 4700 serwisantów, instalatorów i projektantów. Dysponujemy w Polsce centralnym magazynem wysokiego składowania kotłów i części zamiennych (części są tańsze od europejskich). Najlepszą oceną skuteczności i rzetelności działania Ulrich® w Polsce są osiągane wyniki handlowe. W 2002 roku sprzedaliśmy ponad 3000 kotłów (odnotowując wzrost sprzedaży o ponad 85% w stosunku do roku 2001 i to pomimo kryzysu jaki panował w branży budowlanej). W roku 2003 odnotowaliśmy sprzedaż 4.600 kotłów w tym aż 1.000 kotłów kondensacyjnych. W roku 2004 sprzedaliśmy blisko 6.000 kotłów wprowadzając na rynek nowy kocioł gazowy Wandich Futura i uwazasz ze to dużo??? to sprawdż konkurencję a najlepsze jest z tego wszystkiego - wzrost spzredaży o 85% jezeli mam sprzedaż w dsanym roku za 1000a w następnym za 3000 to mam 300 zwiększoną sprzedaż a jak sprzedaję za 10000 i zysk podskoczył o 10% to kto ma wieksze obroty? a co do sprzedaży kotłów grzewczych w Europie to największy udział nie ma ani vaillant ani viessmanan tylko koncern BAXI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 11.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 podczepiam sie pod pytanie. wybor kotla jest moja zmora od momentu zakupu dzialki gaz w ziemi, dom z poddaszem, razem z garazem 140m. od samego poczatku nie planowalem (i nie planuje) kotlowni - szkoda mi miejsca. co byscie poradzili? dogrzewanie kominkiem z plaszczem (?) (nie wiem z czym to sie je, jaka instalacja itp). myslalem o dwufunkcyjnym z malym zasobnikiem - dobrze czy zle? ech... wybor kotla i dobor oswietlenia to 2 rzeczy, z ktorymi nie daje sobie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts