Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to dobre piece?

Gość

Recommended Posts

Proszę bardzo o uwagi uzytkowników o piecach Vaillant atmomax plus (dwufunkcyjny), junkers euroline i jakieś "cudo" Wandich japoński... Muszę jakiś kupić, nie wiem jaki - dwufunkcyjny i mały? Inne propozycje?

• 3 weeks później...
Do wcześniejszej odpowiedzi dodam jeszcze jedną firmę,De Dietrich, posiada cyfrową elektronikę i zasobniczek 5l, w którym można utrzymywać non stop dyżurną partię ciepłej wody, w połączeniu z firmowym sterownikiem naściennym sterującym wszystkimi funkcjami pieca to prawdziwy Mercedes.

kotły ściśłej palniki są jednostopniowe, dwustopniowe lub modulowane (ciągła regulacja mocy).

!Oczywiście pamiętać należy, że im częściej kocioł pracuje z maksimum mocy tym sprawność ukłądu wzrasta. Dlatego lepiej zastosować mniejszy kocioł.

Ja polecam kotły jednofunkcyjne z zasobnikiem. Jednak przy takiej minimalizacji mocy kotła jw. trzeba się liczyć w czasie mrozów poniżej 15stop. (zaależy na jaką temperaturę został dobrany kocioł) z dogrzewaniem pomieszczeń np. kominkiem.

• 2 years później...
Ja proponuję piec Ederlich firmy Ulrich - to ta japońska.

http://www.ulrich.com.pl

A propos japońskiej technologii ;))) Raczej korea....

http://www.boiler.co.kr

Proszę o przejrzenie tekstu

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=140966#140966

Jak też szukałeym Europejskich informacji o kotłach Urlich. Nikt o nich w europie nie słyszał.....

Pozdrawiam

Proszę bardzo o uwagi uzytkowników o piecach Vaillant atmomax plus (dwufunkcyjny), junkers euroline i jakieś "cudo" Wandich japoński... Muszę jakiś kupić, nie wiem jaki - dwufunkcyjny i mały? Inne propozycje?

"i jakies cudo wandich-japoński"

Właśnie tak w Polsce robi sie z nas głupców. Wystarczy napisać ,że "japońskie technologie " a już wszyscy czytaja ,że "japoński wyrób".

Może Polscy producenci zaczna pisać " kosmiczne technologie"(wyjdzie ,że robione w kosmosie) :D

co do japńczyka to sam sobie odpowiedziałeś

vaillant atmomax plus nie można porównywać z eurolinem można go porównać najwyżej z vuw atmmax pro 240-3 i to nie bardzo (jakościowo)

tak że z tych kotłów tylko vaillant szczegolnie w wersji R3 - tz zwiększony wymiennik do wytwarzania ciepłej wody

Ten boilercośtamkorea to wyprodukował więcej kotłow niż viess### i vai**** razem wzięci razy 10 i miał mniej reklamacji z pewnością.

Jeśli ktos nie chce przepłacać a chce mieć dobry kocioł , to kupi ulricha.

Reszta to bzdury sprzedawców.

Ktoś podał link niby ze demaskujący Ulrich , że to Korea.Śmiechu warte.

Kupujcie Niemiecką tandetę

Wolksvagen , bosch , bo se rzygne...

Ja chce kupic kociołek IMMERGAS ZEUS mini ma moc 23.4 kw i zbiorni 45 litrow C.W.U oraz mozliwosc podłaczenia cyrkulacji. Sadze ze na 100 m2 wystarczy. Prosze o wasza opinie. Jest to piec z komora zamknieta.

Mi "odpalają" kocioł Immergasa Zeus Victrix (zasobnik 58 l) w tym lub w przyszłym tygodniu więc niedługo będę mógł podzilić się wrażeniami na temat tych kotłów.

Pozdrawiam

Ten boilercośtamkorea to wyprodukował więcej kotłow niż viess### i vai**** razem wzięci razy 10 i miał mniej reklamacji z pewnością.

Jeśli ktos nie chce przepłacać a chce mieć dobry kocioł , to kupi ulricha.

Reszta to bzdury sprzedawców.

Ktoś podał link niby ze demaskujący Ulrich , że to Korea.Śmiechu warte.

Kupujcie Niemiecką tandetę

Wolksvagen , bosch , bo se rzygne...

a to za stropną "urlicha"

twoja wielkość sprzedaży - zastanów się co piszesz o naszym rynku sprzedaży kotłów jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie?!!!

Ulrich® posiada w Polsce rozwiniętą sieć dystrybucji składającą się z ponad 400 autoryzowanych punktów handlowo-serwisowych zwanych Dealerami. Zapewniają one doradztwo, sprzedaż, uruchomienie, serwis oraz montaż naszych urządzeń. Ulrich® posiada w Polsce także sprawny serwis fabryczny, , służący dodatkową pomocą Dealerom. Ulrich® w ciągu 5-letniej obecności w Polsce otworzyła centrum szkoleniowe oraz przeszkoliła 4700 serwisantów, instalatorów i projektantów.

Dysponujemy w Polsce centralnym magazynem wysokiego składowania kotłów i części zamiennych (części są tańsze od europejskich).

Najlepszą oceną skuteczności i rzetelności działania Ulrich® w Polsce są osiągane wyniki handlowe. W 2002 roku sprzedaliśmy ponad 3000 kotłów (odnotowując wzrost sprzedaży o ponad 85% w stosunku do roku 2001 i to pomimo kryzysu jaki panował w branży budowlanej).

W roku 2003 odnotowaliśmy sprzedaż 4.600 kotłów w tym aż 1.000 kotłów kondensacyjnych.

W roku 2004 sprzedaliśmy blisko 6.000 kotłów wprowadzając na rynek nowy kocioł gazowy Wandich Futura

i uwazasz ze to dużo???

to sprawdż konkurencję

a najlepsze jest z tego wszystkiego - wzrost spzredaży o 85%

jezeli mam sprzedaż w dsanym roku za 1000a w następnym za 3000 to mam 300 zwiększoną sprzedaż :D

a jak sprzedaję za 10000 i zysk podskoczył o 10% to kto ma wieksze obroty?

a co do sprzedaży kotłów grzewczych w Europie to największy udział nie ma ani vaillant ani viessmanan tylko koncern BAXI

podczepiam sie pod pytanie. wybor kotla jest moja zmora od momentu zakupu dzialki :-?

gaz w ziemi, dom z poddaszem, razem z garazem 140m.

od samego poczatku nie planowalem (i nie planuje) kotlowni - szkoda mi miejsca. co byscie poradzili? dogrzewanie kominkiem z plaszczem (?) (nie wiem z czym to sie je, jaka instalacja itp).

myslalem o dwufunkcyjnym z malym zasobnikiem - dobrze czy zle?

ech... wybor kotla i dobor oswietlenia to 2 rzeczy, z ktorymi nie daje sobie rady :oops: