Gość czypior 25.01.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Jak w temacieMam niedużą kuchnię i najbardziej pasuje mi takie ustawienie od ściany - zmywarka, szafka ze zlewozmywakiem, szafki z szufladami , piekarnik i kolejne szafki Czy są jakieś przeciwwskazania do takiego umieszczenia zmywarki? Czy ktoś tak ma? Czy to będzie wygodne? Nigdy nie korzystała ze zmywarki i stad moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.01.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Jeśli tylko drzwi od zmywarki nie będą haczyły o ścianę, bądź kaloryfer to czemu nie. Jak masz małą kuchnię to bardzo wygodne rozwiązanie, bo 2 osoby mogą w kuchni pracować. U mnie jak się otworzy zmywarkę to już nie da rady stać przy piecu. Tak więc nie da rady w dwie osoby np. jedna gotuje, druga sprząta (w sensie wkłada brudne naczynia do zmywarki. Chętnie bym ją wyeksportowała pod ścianę, ale nie da rady, bo tam stoi kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 25.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 nie mam tam kaloryfera i o nic by nie haczyłaCzy jednak będzie wygodne jej pakowanie z jednej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 25.01.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Też się nad takim usytuowaniem zmywarki zastanawiam. U mnie tak by mi najbrdziej pasowało jeśli chodzi o układ szafek. Podobnie by było jak u ciebie czyli od ściany zmywarka i zlewozmywak (ociekacz na zmywarce). Najbardziej za takim rozwiązaniem przemawia u mnie to , że jak otworze drzwiczki podczas wkładania naczyń to nie będę o nie zawadzać. Mam teraz zmywarkę, w obecnej kuchni, na środku i strasznie mi przeszkadzają te otwarte drzwiczki. Druga osoba się nawet do kuchni wtedy nie zmieści, Kuchnie mam obecnie 4m na 2,5m. Zmywarka jest na tej szerszej ścianie. Więc to może dlatego. W nowej jednak będę patrzeć własnie na to żeby mi te drzwiczki nie przeszkadzały. Co do wkładania naczyń to nad tym właśnie się nie zastanawiałam. Więc chętnie poznam opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.01.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Powiem ci tak, że stoisz albo z przodu zmywarki, albo z boku, ale tego po której masz szafkę do której coś wkładasz, a podejrzewam, że w ścianie szafki mieć nie będziesz, w związku z tym nie będziesz odczuwał potrzeby stawania po tej stronie zmywarki która będzie przylegać do ściany. Zmywarka ma tylko 60 cm, wiec spokojnie z przodu albo z drugiego boku sięgniesz do niej (mowie o środku - np. dosypać sol, albo wyciągnąć coś co ci wypadło z kosza), kosze i tak są wysuwane wiec problem jest zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 25.01.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Oczywiscie, ze moze sytac przy scianie. U mnie przez wiele lat stala przy scianie i niczym nie skrepowane bylo do niej dojscie, zwlaszcza, ze obok niej mialam zlew, a pod nim kosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 25.01.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 U nas tak to wygląda. Przy wkładaniu naczyń należy uważać, można pochlapać ścianę. http://images40.fotosik.pl/248/6370ed951030aa9bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 26.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 A ja mam pytanie, czy nie ma przeszkód, aby zmywarka sąsiadowała z piekarnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zmywarka w moim poprzednim mieszkaniu stała obok piekarnika. I nawet rury szły za piekarnikiem i było ok. Stoi tak już kilkanaście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 26.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Nie nie ma tak samo jak nie ma przeszkód, żeby piekarnik sąsiadował z lodówką...generalnie powyżej 50oC nie będzie na obudowie praktycznie nigdy...Gdyby temperatura była wyższa, to by się zaczęły płyty meblowe rozklejać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 26.01.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ciotka klotka własnie taki układ mi pasuje, dzieki za foto a jaką szerokość ma szuflada pod zlewozmywakiem, i jak wygląda w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 26.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 U nas tak to wygląda. Przy wkładaniu naczyń należy uważać, można pochlapać ścianę. http://images40.fotosik.pl/248/6370ed951030aa9bmed.jpg Wlasnie podobny uklad mialam, z tym, ze glazura konczyla sie w linii otwartych drzwi zmywarki, stad latwosc mycia sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 26.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 U nas tak to wygląda. Przy wkładaniu naczyń należy uważać, można pochlapać ścianę. http://images40.fotosik.pl/248/6370ed951030aa9bmed.jpg Wlasnie podobny uklad mialam, z tym, ze glazura konczyla sie w linii otwartych drzwi zmywarki, stad latwosc mycia sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 26.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 czypior, pod zlewozmywakiem jest normalna otwierana szafka 60-tka, w niej kosz na śmieci i taki wysuwany koszyk z Ikei na środki czyszczące. Na ścianie farba zmywalna beckersa, na razie zasługuje na swoją nazwę - myta kilkakrotnie i jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 27.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ciotka Klotka, a czy może ta wisząca szafka, widoczna na zdjęciu, to zabudowany piecyk gazowy? Mogłabyś podać także wymiary swojej kuchni ? Masz może więcej zdjęc tej kuchni.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 27.01.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Szafka wisząca to jest normalna szafka z półkami, na których trzymam talerze. Piec mam w pomieszczeniu gospodarczym. Kuchnia nie jest duża, ma 255cmx370cm. http://images43.fotosik.pl/253/222d8a2e44f2e27amed.jpg http://images42.fotosik.pl/165/1d38d6b9982ac6e7med.jpg http://images39.fotosik.pl/249/14ead9c8f92ad7ffmed.jpg Zdjęcia umieściłam też w wątku o kuchniach, ale nie wzbudziły niczyjego zainteresowania. Może moja kuchnia jest zbyt beżowa a może za mało błyszcząca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 28.01.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ciotka klotka czy rogowa szafka dolna ma normalne półki?Mam podobny układ tylko 2.13-4.20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 28.01.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Rogowa szafka ma w środku półki wysuwane Rationell z Ikei. Są dość wygodne ponieważ wyciągają się do końca i nie trzeba "nurkować", żeby coś wyciągnąć z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts