momich 25.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Proszę o pomoc.Mam instalację CO w systemie mieszanym tj kocioł na paliwo stałe w systemie otwartym połączony z CWU a dom w systemie zamkniętym. Sprzężone jest to wymiennikiem ciepła (płytowym). Instalacja w domu jest rozprowadzona w następujący sposób jest jeden pion z którego na każdej kondygnacji rozprowadzona jest za pomocą rozdzielnika instalacja CO wężami w podłodze do grzejników. 1 nie dogrzewa mi dwóch grzejników na poddaszu tj bardzo długo muszą się nagrzewać inne nagrzewają się w stosunku do nich jak 1 do 42. różnica między temperaturą na kotle a wyjściu z wymiennika na dom to ok 10 - 15 stopni Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba86 25.01.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 może zacznij od odpowietrzenia instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momich 25.01.2010 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 odpowietrzyłem nie ma grama powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.01.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Sprawdź kryzowanie grzejników wcześniejszych. Różnica na wymienniku również sugeruje nie nagrzany dom, czyli wytworzone ciepła (a jest go jeszcze za mało - przy niedogrzanym domu) jest pobierane przez wcześniejsze grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts