Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykładzina w sypialni-kremowa czy brązowa? Doradzcie!

Recommended Posts

Witam, zaczynam urządzac sypialnie, z racji tego iz pokój jest na poddaszu i od strony północnej chce zeby sypialnie była cieplutka i miła:) Zaplanowałam kolory brąz z turkusem. Postanowiłam tez ze poloze grubą, mieciutka wykładzine ale...kolor scian kolankowych bedzie brązowy, skosy jasne krem badz cos w ten deseń, sciana zagłówkowa z tapeta brazowa z elementami turkusu. Poczatkowo chcialam polozyc wykłądzine w ciemnym brazie ale boje sie ze nie bedzie odbijac od scian, natomiast jasna wyglada cudownie ale kiedy sie po niej nie chodzi:) Sama nie wiem teraz jaka wybrac....Podobno wbrez pozorom jasna wykladzine łatwiej jest utrzymac w czystosci niz ciemna. Co myslicie o tej teorii??? Czy moze macie wykłądzine w sypialni??? Tulko nie odradzajcie mi prosze wykladziny bo to juz jest postanowione.
https://forum.murator.pl/topic/137041-wyk%C5%82adzina-w-sypialni-kremowa-czy-br%C4%85zowa-doradzcie/

Kremowa bez dwóch zdań ... W sypialni w obuwiu zewnętrznym się nie chodzi, a przeważnie jednak boso :) A jeśli już się zbrudzi, to można ją wyprać.

Tez jestem za jasna 8) sama mam jasniutko szara juz ponad 10 lat i jest okejos .... w poprzednim mieszkaniu mialam taka prawdziwa ciemna sliwke i niech to szlag :roll: Jest jak Iwa pisze - kazdy paproch widac, poscieli strzepnac nie mozna bo odrazu czlowiek po odkurzacz musi leciec.

oczywiscie czlek jak to czlek, nie pomny doswiadczen :wink: i ostatnio kupilam duzy dywanik lazienkowy - ciemny fiolet, do tego supelkowy i jak bonie-dydy po dwoch tygodniach mam takiego nerwa ze wywale jak nic :evil: :wink:

Miałam w mieszkaniu w dużym pokoju przez kilka lat jasną wykładzinę w kolorze naturalnej wełny - polecam :-).

Dzieci (maluchy chodzące z kubkiem niekapkiem itp.) jej nie załatwiły - raz do roku zamawiałam profesjonalne czyszczenie i była jak nowa.

W waszej sypialni zmoczenie soczkiem marchewkowym jej chyba nie grozi :-), więc się nie zastanawiaj :-).

mam prawie białą wełniana wykładzinę w sypialni - cudo nie zamienię na inną :D choc po latach już zmechacona, nadal wygląda ładnie, taka tez kupię do domu (tez sypialna), Mam też granatową wykładzinę w mieszkaniu - koszmar :evil: :evil:

Jasna jasna jasna:)

u mnie na podłodze w kolorze kawy z ogromną ilością mleka, jest jasna ale widziałam jeszcze jaśniejsze. Wygląda super:) polecam położyć pod wykładzinę taki podkład z gąbki... wykładzina wtedy jest super mięciutka:)

do sypialni wykładzina to świetny pomysł uważam:)

pozdrawiam:)