monmark 24.08.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kiedy masz montaż okien? Interesuje mnie jak pójdzie im z montażem, to jedyna sprawa której obawiam się.. jak będzie z ew. poprawkami itp. Dziś mieliśmy właśnie pomiar, czekaliśmy aż murarz skończy murować, bo nie było czego mierzyć Okna będziemy montować gdzieś na początku października jak dach się skończy robić. Wiesz nie boję się o ewentualne poprawki, oni mają tyle już klientów w Poznaniu i okolicach, że gdyby coś było nie tak, to ludzie by pisali na forum. Jeśli chodzi o wizualizacje, prześlij mi mail na PW, to Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 24.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 panowie poinstruowani przeze mnie jak dojechać do Szczytników, pojechali do monmark-ów. hehe, fajnie to brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 24.08.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Instalatora czego? Poszukuję instalatora ogrzewania podłogowego i tej całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejkk 24.08.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Ja też dołączę do szanownego grona budującychw w poznańskich oklicach. My zamierzamy budować się w fantastycznym Kicinie. Działka kupiona, projekt wybrany, adoptuje sie właśnie u Pani architekt. Szukamy ekipy, zobaczymy jak to bedzie.... Zupełnie nie znamy sie na budowaniu, uczymy się wszystkiego od początku. Od załatwiania formalności po wentylację mechaniczną..... Jak dobrze, że jest internet........ Pozdrwiam Ania Witam, Jestem na etapie projektu(prawdopodobnie Z40 z extradomy), prosze o polecenie architekta z Poznania, uczciwego, który dokona adaptacji, ile to moze kosztować? Pozrowienia Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejkk 24.08.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam(y) wszystkich budujących AD 2010! Jesteśmy z Poznania, a budowa będzie w Krosinku. Nasz projekt to Z40Gp z pracowni Z500, jednak z kilkoma przeróbkami w tym z największą w postaci dwustanowiskowego garażu. Na razie jesteśmy na etapie załatwienia formalności (przeróbki projektu, adaptacja, projekt zagospodarowania, opinie o mediach itp). Mamy nadzieję mieć PnB do końca lipca. Pozdrawiamy budujące pyry, a co niektórych na wątku już znamy, nie lipka71? Witam, ja również jestem chwilę przed zakupem Z 40 (odbicie lustrzane) i chcę do tego garaż dwustanowiskowy, w którym auta stoją jeden za drugim.Czy mogę prosić o polecenie architekta , który Wam adoptował projekt i czy garaż musi byc zaprojektowany od początku? Z góry dziękuję. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aducha27 24.08.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Zaczynamy przygode z budowaniem Budujemy się w miejscowości Gostyń. Ekipa na budownie a my poszukujemy dachowki Pozdrawiam "w budownictwie o metr i tydzień ponoć niewchodzi ;-)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.08.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Poszukuję instalatora ogrzewania podłogowego i tej całej reszty. A skąd? Dokąd? w sensie gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 25.08.2010 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziś mieliśmy właśnie pomiar, czekaliśmy aż murarz skończy murować, bo nie było czego mierzyć Okna będziemy montować gdzieś na początku października jak dach się skończy robić. Wiesz nie boję się o ewentualne poprawki, oni mają tyle już klientów w Poznaniu i okolicach, że gdyby coś było nie tak, to ludzie by pisali na forum. Jeśli chodzi o wizualizacje, prześlij mi mail na PW, to Ci wyślę monmark - odnosnie montazu to my tez mielismy miec wczoraj - gosciu pewnie sobie zaplanował nas razem żeby mieć po drodze ale niestety chłopaki nie wyrobili sie z wieńcem i musiałam przełożyć pomiar na za tydzień... odnośnie poprawek to czytałam gdzieś na forum że forumowicz musiał jednak czekać aż będą w jego rejonie (gdzieś koło Poznania)...., no ale pewnie przedstawiciel z Poznania też na drugi dzień ci nie przyjedzie jak będzie miał montaże okien gdzieś indziej...poza tym my już są dwie w rejonie północy więc jakby co to jadą do dwóch klientów np. do regulacji Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez amyF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 25.08.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Skad bierzecie bloczki na fundamenty, stal? Wykonawca polcea hurtownie Wesolka, ale pierwsze wyceny wygladaja drozej niz srednie oferty z allegro. Mam tez pytanie, gdzie najlepiej zamowic cegle silikatowa? Najlepiej nie XELLA, gdyz ta jest wszedzie najdrozsza, tylko cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 tecobloczki i stal kupowane u Nadstagi (Materiały Budowlane Nadstaga), ceny były w porządku, ale kupowałam już dość dawno, możesz sprawdzić jak cenowo wyglądają teraz.Polecam bo są bardzo elastyczni z dostawami, zwrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Szanowna Grupo,jakie macie kominy systemowe i gdzie kupowane?Ja cały czas myślałam, że kupię na allegro, ale jakoś nie mogę znaleźć sprzedawcy z okolicy, a wszędzie odbiór osobisty -na Śląsk to mi sie nie opłaca jechać:0A może gdzieś stacjonarie są w rozsądnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 25.08.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o kominy - zobacz firma Phoenix kominy - Poznań - Węglowa - mają systemy w rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Dzięki atika:)muszę się jeszcze tylko dowiedzieć jaki ten komin potrzebuję...Ktoś wie od czego zależą te średnice? od rodzaju paliwa? może jakieś wskazówki jakiego komina potrzebuję do pieca gazowego kondensacyjnego z zamkniętą komorą spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 25.08.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Skad bierzecie bloczki na fundamenty, stal? Wykonawca polcea hurtownie Wesolka, ale pierwsze wyceny wygladaja drozej niz srednie oferty z allegro. Mam tez pytanie, gdzie najlepiej zamowic cegle silikatowa? Najlepiej nie XELLA, gdyz ta jest wszedzie najdrozsza, tylko cos innego co do bloczków to nie pomogę bo nie byłam zadowolona z dostawcy (smirnow z ceradza) a stal braliśmy z Szamotuł - Markhen ale to chyba troche za daleko do ciebie....co do hurtowni Wesołek to słyszałam że drożyzna i wogóle tam nie sprawdzałam materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 25.08.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 1. A nie masz tego w projekcie ??2. Jeśli nie - myślę że firma "od kominów" powinna wiedzieć takie rzeczy i doradzić.3. zobacz czy np. przy opisie kotła z jakiego będziesz korzystać nie ma zaleceń co do średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 No właśnie w projekcie tego nie mam, chyba, że źle szukam ?A co do kotła to nawet się jeszcze nie zastanawiałam jaki mamy kupić.. to będzie najwcześniej na wiosnę.Więc pozostaje zasięgnięcie języka w firmie kominowej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Szanowna Grupo, jakie macie kominy systemowe i gdzie kupowane? Ja cały czas myślałam, że kupię na allegro, ale jakoś nie mogę znaleźć sprzedawcy z okolicy, a wszędzie odbiór osobisty -na Śląsk to mi sie nie opłaca jechać:0 A może gdzieś stacjonarie są w rozsądnych cenach? Ja kupowałem w firmie Plewa moim zdaniem dobre i dobrze sie je stawiało samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.08.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja bloczki w zeszlym roku bralem z TBB Delta http://www.tbbdelta.tami.pl/tel: 601745426, mieli dobra cene, (chyba 2,30) palety zwrotne, nie pobierali za nie oplaty, transport w cenie i palety sami odbierali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.08.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki atika:) muszę się jeszcze tylko dowiedzieć jaki ten komin potrzebuję... Ktoś wie od czego zależą te średnice? od rodzaju paliwa? może jakieś wskazówki jakiego komina potrzebuję do pieca gazowego kondensacyjnego z zamkniętą komorą spalania? do pieca kondensacyjnego nie ma sensu murować komina, nawet systemowego, stawiasz z pustaków wentylacyjnych powiedzmy plewy 24 x 24,5 x 20 cm po 6zł za sztukę i kupujesz gotowy przewód powietrzno-spalinowy, które w swojej ofercie maja np i vaillant i viessman, wszystko zależy na jakiej firmy kocioł się zdecydujesz, tam pytaj o systemy powietrzno-spalinowe dla danego kotła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 do pieca kondensacyjnego nie ma sensu murować komina, nawet systemowego, stawiasz z pustaków wentylacyjnych powiedzmy plewy 24 x 24,5 x 20 cm po 6zł za sztukę i kupujesz gotowy przewód powietrzno-spalinowy, które w swojej ofercie maja np i vaillant i viessman, wszystko zależy na jakiej firmy kocioł się zdecydujesz, tam pytaj o systemy powietrzno-spalinowe dla danego kotła.... A to nie jest tak, że tylko do określonej mocy kotła (21 czegośtam) nie trzeba mieć komina, a potem on musi być? W projekcie mam komin, a projektant od początku wiedział, że będzie kocioł kondensacyjny, chyba, że w tym temacie też dał ciała Muszę w taki razie uderzyć do jakiś speców od ogrzewania w tej sprawie. Dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts