RYDZU 19.01.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Jak w temacie. Z czego wykonać by było tanio. Musze postawić 20 garaży i dlatego ważne są koszty. Wylewka odpada ze względu na przepisy o podatku od nieruchomości (nie ma wylewki - nie ma podatku). Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 19.01.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 możesz udeptać klepisko. w wiejskich chatach działało. ewentualnie dać warstwę piasku wymieszanego z cementem. utwardzi się pod wpływem wilgoci. a skąd wiadomość, że brak posadzki= brak podatku? podaj podstawę prawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 19.01.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Proponuję kupić "używane" płytki chodnikowe. W większości miasta trwały lub trawją prace zwiazne z wymianą starych płytek na kostkę brukową. Wystarczy zapytać w urzędnie miasta czy gminy. Ja tak zrobiłem w swoim blaszaku i jest ok, a do tego tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 19.01.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Jak w temacie. Z czego wykonać by było tanio. Musze postawić 20 garaży i dlatego ważne są koszty. Wylewka odpada ze względu na przepisy o podatku od nieruchomości (nie ma wylewki - nie ma podatku). Jakieś pomysły? nie wiem czy nie pomyliłes braku podłogi z brakiem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.01.2004 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 nie wiem czy nie pomyliłes braku podłogi z brakiem dachu. Nie, nie pomyliłem. taka jest interpretacja przepisu o podatku od nieruchomości w moim urzędzie. A wiem to bo garaże mam obecnie na działce (tyle, że każdy inny) i musiałem umawiać się na wizytę komisjii która stwierdzała który garaz ma wylewkę a który jej nie ma. Jesli nie ma - jest uznawany za obiekt nie związany trwale z gruntem (pomimo bloczków kotwiących). A chcę je wymienić na jednakowe zeby to jakos wyglądało. Faktycznie z tymi płytkami uzywanymi niezły pomysł! Jutro pędzę do urzędu się dowiedzieć co się z takimi "uzywkami" dzieje po wymianie chodnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 19.01.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 ubić i wyrównać, poukładać i zbic ze sobą palety i przykryc jakims najtańszym linoleum lub czymś podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts