aneta-we 10.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 oo no to kochana Tobie sie powodzi a moja mała bajek nie chce, chce isc do przedszkola ale nie ma miejsca o rany, mam nadzieję, ze my się dostaniemy. W poniedziałek zaczynaja wydawać karty A nasza niania odchodzi od połowy kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Anetko od września miejsca bedą tylko ja chciałam żeby juz teraz mogła chodzić, a jak wypisywałam ją z przedszkola to pisałam oświadczenie że na jej miejsce moga przyjąc inne dziecko Anetko jak nie bedziesz miała niani to teściowa da rade zając sie dzieciaczkamii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 10.03.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Anetko od września miejsca bedą tylko ja chciałam żeby juz teraz mogła chodzić, a jak wypisywałam ją z przedszkola to pisałam oświadczenie że na jej miejsce moga przyjąc inne dziecko Anetko jak nie bedziesz miała niani to teściowa da rade zając sie dzieciaczkamii? wioesz Karolinko, u nas niania to tak naprawdę przychodzi ze względu na spacer. W kwietniu przyjedzie juz Ł., ja mam nadzieję pracowac na II zmiany więc jakoś damy radę. A w czasie dnia babcia sobie poradzi- tak twierdzi. Niania jest u nas z regułu od 8-ej do 12-tej. Główny jej obowiązek to spacer- około godziny. Dzieciaki i tak wola babcię- jedzenie, ubieranie, czytanie. Jesli babcia deklaruje, ze da radę to ja zostanę z kilkoma stówkami w kieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 a no jasne, jeśli babcia sie zaoferowała to trzeba korzystac, jak juz bedziesz miała męza w domu to dacie rade ze wszystkim a wypłata niani pójdzie na uzupełnienie wyposażenia w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 10.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 a no jasne, jeśli babcia sie zaoferowała to trzeba korzystac, jak juz bedziesz miała męza w domu to dacie rade ze wszystkim a wypłata niani pójdzie na uzupełnienie wyposażenia w domku wypłata niani będzie zapełniała raczej moją dziurę budżetowa- ostatnio zawsze mam debet Musze tez sprawdzić ile wyniesie mnie przedszkole przy dwójce. Ale i tak nie ulega watliwości, ze bardzo mi zalezy, zeby chłopcy do przedszkola poszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Myslę że przedszkole i tak wyniesie Cie taniej niż pensja niani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dzień dobry - ja się przyłączę do tematu przedszkola. Anetko, a jakie są procedury zapisu dzieciaczków do przedszkola u nas? Trzeba sporo wcześniej czy zapisy są w danym roku na nadchodzący wrzesień?A dzieci powinny do przedszkola chodzić, nawet jeśli babcia jest pod ręką, bo to jednak inny rozwój dla dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 10.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dzień dobry - ja się ptzyłączą do tematu przedszkola. Anetko, a jakie są procedury zapisu dzieciaczków do przedszkola u nas? Trzeba sporo wcześniej czy zapisy są w danym roku na nadchodzący wrzesień/ A dzici powinny do przedszkola chodzić, nawet jeśli babcia jest pod ręką, bo to jednak inny rozwój dla dziecka. zapisy sa od 15 marca. Na ten rok. Myślę, ze w państwowym przedszkolu to nawet nie ma opcji wczesniejszego zapisania dziecka. Moze w prywatnym Ja mam wielką nadzieję, ze będziemy chodzić do przedszkola koło dwunastki. Przy basenie. I właśnei ten kontakt z rówieśnikami, rozwój społeczny dzieciarni mnie najbardziej przekonuję. Bo sa i minusy- boję sie chorób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.03.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Bo sa i minusy- boję sie chorób Ano własnie, z tymi chorobami to niestety wielce prawdopodobne że się będą pojawiać. Nie ma w tym nic dziwnego skoro masę chorych dzieci jest do przedszkola mimo wszystko prowadzanych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 masz rację, choróbska najgorsze, ja też sie tego bałam bo moja Kinga nigdy nie chorowała a jakby poszła do przedszkola to dopiero zaczełoby sie wszystko po kolei a ja pracuje od niedawna to nie mogłabym sobie pozwolic na zwolnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 a ja pracuje od niedawna to nie mogłabym sobie pozwolic na zwolnienia. I tu nieocenionym skarbem jest babcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 tak, ale u mnie Kinga na codzień zajmuje się jej prababcia a jakby dziecko chorowało to juz trudniej byłoby mi ja obciążyc opieką bo mała marudna, chce na ręce i w takiej sytuacji nie ma jak mamusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 10.03.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ja na szczęście mam problem z przedszkolem z głowy, bo zapisne moje skraby sa od stycznia.Opłaty 170 czesne+6zł dzienne wyzywienie, jak sie jest nieobecnym to w nastepnym miesiącu odejmują za wyżywienie tyle ile dziecka nie było w przdszkolu.Aneta z dwójka dzieci jest tak, że pierwsze płaci całe czesne a drugie 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 10.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Aneta z dwójka dzieci jest tak, że pierwsze płaci całe czesne a drugie 50%. to zalezy od przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 10.03.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Aneta z dwójka dzieci jest tak, że pierwsze płaci całe czesne a drugie 50%. to zalezy od przedszkola serio? Myślałam, że w każdym państwowym sa takie zasady.............. znam kilka osób w roznych częściach Polski i własnie tak płacą, więc myśłałam że wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 10.03.2010 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dziś nie było mozaiki.............. alez mnie wku*** ta baba............... Niby przewoźnik juz jest w drodze i ma na rano być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.03.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Aaaaa, myślałam że już dzisiaj łazienkę w pełnej krasie obejrzę, a tu zdjęć ani widu ani słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 cześć Agulka, ja też wpadłam zobaczyc co z łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.03.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jeszcze nie wiem co z mozaiką............ ale prace na razie wstrzymane...... facet lezy z 40stopniowa gorączka i antybiotykiem .................. a łazienkeczki tak szybko nie pokażę, dopiero jak będzie cała urządzona, wymalowana etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 o Ty... serca nie masz, wiesz jakiem my tu wszystkie ciekawskie jak wyzdrowieje to zrobi, najwyzej kilka dni później a jaki są dalsze losy mozaiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts