Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do naszego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 894
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko od września miejsca bedą tylko ja chciałam żeby juz teraz mogła chodzić, a jak wypisywałam ją z przedszkola to pisałam oświadczenie że na jej miejsce moga przyjąc inne dziecko :evil:

Anetko jak nie bedziesz miała niani to teściowa da rade zając sie dzieciaczkamii?

wioesz Karolinko, u nas niania to tak naprawdę przychodzi ze względu na spacer. W kwietniu przyjedzie juz Ł., ja mam nadzieję pracowac na II zmiany więc jakoś damy radę.

A w czasie dnia babcia sobie poradzi- tak twierdzi. :wink:

Niania jest u nas z regułu od 8-ej do 12-tej. Główny jej obowiązek to spacer- około godziny. Dzieciaki i tak wola babcię- jedzenie, ubieranie, czytanie.

Jesli babcia deklaruje, ze da radę to ja zostanę z kilkoma stówkami w kieszenie :)

a no jasne, jeśli babcia sie zaoferowała to trzeba korzystac, jak juz bedziesz miała męza w domu to dacie rade ze wszystkim a wypłata niani pójdzie na uzupełnienie wyposażenia w domku :wink:

wypłata niani będzie zapełniała raczej moją dziurę budżetowa- ostatnio zawsze mam debet :evil:

Musze tez sprawdzić ile wyniesie mnie przedszkole przy dwójce. Ale i tak nie ulega watliwości, ze bardzo mi zalezy, zeby chłopcy do przedszkola poszli.

Dzień dobry - ja się przyłączę do tematu przedszkola. Anetko, a jakie są procedury zapisu dzieciaczków do przedszkola u nas? Trzeba sporo wcześniej czy zapisy są w danym roku na nadchodzący wrzesień?

A dzieci powinny do przedszkola chodzić, nawet jeśli babcia jest pod ręką, bo to jednak inny rozwój dla dziecka.

Dzień dobry - ja się ptzyłączą do tematu przedszkola. Anetko, a jakie są procedury zapisu dzieciaczków do przedszkola u nas? Trzeba sporo wcześniej czy zapisy są w danym roku na nadchodzący wrzesień/

A dzici powinny do przedszkola chodzić, nawet jeśli babcia jest pod ręką, bo to jednak inny rozwój dla dziecka.

zapisy sa od 15 marca. Na ten rok. Myślę, ze w państwowym przedszkolu to nawet nie ma opcji wczesniejszego zapisania dziecka. Moze w prywatnym :roll:

Ja mam wielką nadzieję, ze będziemy chodzić do przedszkola koło dwunastki. Przy basenie.

I właśnei ten kontakt z rówieśnikami, rozwój społeczny :wink: dzieciarni mnie najbardziej przekonuję. Bo sa i minusy- boję sie chorób :(

Ja na szczęście mam problem z przedszkolem z głowy, bo zapisne moje skraby sa od stycznia.

Opłaty 170 czesne+6zł dzienne wyzywienie, jak sie jest nieobecnym to w nastepnym miesiącu odejmują za wyżywienie tyle ile dziecka nie było w przdszkolu.

Aneta z dwójka dzieci jest tak, że pierwsze płaci całe czesne a drugie 50%.