Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do naszego gniazdka

Recommended Posts

odkurzacz centralny na tym etapie budowy kosztuje ok 300 zł- rury tylko trzeba polozyc. a zamiast jednostki centralnej mozna z czasem nawetzwykly odkurzacz zamontowac:) tato mojego kolegi tak u siebi zrobil i dziala. koszt niewielki za to mam nadzieje duzo wygodniej :)

reku i inne solary dla mnie to inwestycja ktora ma sie zwrocic. niestety, solary sie nie zwracaja a reku ma znajoma od 6 m-cy, wczoraj rozmawialismy, i non stop cos jej sie psuje. jej mąż, strazak, potwierdzil, ze reku przy ogrzewaniu kominkowym jest nibezpieczne... a my grzejemy kominkiem wiec tez odpada. i tyle z wynalazkow :)

• Odpowiedzi 894
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sylwia ale super z tym dofinansowaniem, ja pytalam u nas to nie ma ale za takie pieniadze to grzech nie zrobic

Wiem cena jest bardzo dobra, tyle że realizacja będzie na pewno w następnym roku. W grudniu tego roku mają podać nam konkrety tej inwestycji. Wiem że projekt w tą cenę wchodzi robocizna, materiały itp. A że nie jeszcze nie zamierzamy się wprowadzać to poczekamy. Również zapisałam się na dofinansowanie do oczyszczalni ścieków. Około 3 tygodnie temu był pan który robi projekty, robił pomiary itp, ale nie podał jaki będzie termin realizacji. Na razie wpłaciliśmy 1000 zł, a całość miała być w granicy 3000 zł. Ale to jeszcze nie jest pewne. Poczekamy to zobaczymy.

Warto popytać w gminie. U nas i na solary i na oczyszczalnie prawie wszyscy się zapisali z okolicy ;)

U nas w gminie kiedyś z 3 lata temu dofinansowywali zakup solarów. My złożyliśmy wniosek o dofinansowanie 2 lata temu i na razie jedyny postęp to przyjazd pana w celu obfotografowania domu do dokumentacji. I cały czas czekamy ,dzwonimy i wciąż to samo słyszymy "brak środków". Mamy wyprowadzone rury do solarów,kupiony wymiennik z 2 wężownicami. Zobaczymy,jak się nie wyjaśni,a parę groszy wpadnie,to na wiosnę pomyślimy

Witam wieczorowo.

Jestem wściekła jak osa na faceta od schodów, znów przekłada dzień dokończenia tego co zaczął czyli zamontowania jeszcze barierki i polakierowania:bash:

Kurka przez niego wszystko się opóxnia, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Wczoraj był facet od płytek i już ostatecznie zakończył u nas prace........ zamontował wreszcie panel prysznicowy.

Również wiatrołap doczekał się tapety

W domciu już powywiercane dziury, na obrazki, wieszaki, zamontowane są karnisze, lampy..................... jak ja juz chcę tam mieszkać:rolleyes:

MOJE DZIECI , A SZCZEGÓLNIE MŁODSZE DOPYTUJE SIE KIEDY W KOŃCU BĘDZIE SPAŁ W NOWYM POKOIKU I NA DUŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻYM ŁÓZKU ............ takie maluchy a też już czują róznicę i chcą na nowe

Ja też sobie na poczatku mówiłam, spokojnie, byle do przodu, jak nei w tym roku to w przyszłym, ale teraz jak jezdze na budowe i od dwóch tygodni ciągle widze tylko strop to juz nie mam sily ;/ Wiec sie umowilam na przyszly tydzien ws wyboru dachówek oraz z Panem od kuchni na zamowienie :) moze mi sie humor poprawi jak jakies kolorki zobacze :D

D drabiną da się mieszkać , a co dopiero bez barierek.;):)

Powodzenie przy przeprowadzce

ja tez trzymam kciuki za szybką przeprowadzke :) wczoraj byłam na budowie zmusic majstra do podania terminu lania stropu :) i tez juz bym chciala tam mieszkac :) cisza, ptaszki i chlodny domek :)

dzięki ............ dziś poszło część zabawek.

Barierka zamontowana ................ jeszcze raz lakierek walnie w sobotę i juz będzie cacy

to i tak na wiele wystarczyło;)

sprawnej przeprowadzki życzę:)

nio z czego się bardzo cieszę:wiggle:

]a ja dalej przy sowim: Agulka- schodki piękniste[/b] :D

i również dołączam się do życzeń "sprawnej przeprowadzki" :) :hug:

dziekuję bardzo............. dziś zajechałam po drodze do dentysty zobaczyc je w całości............................ midzio:rolleyes::rolleyes::rolleyes: