BeataWojtek 21.07.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 odkurzacz centralny na tym etapie budowy kosztuje ok 300 zł- rury tylko trzeba polozyc. a zamiast jednostki centralnej mozna z czasem nawetzwykly odkurzacz zamontowac:) tato mojego kolegi tak u siebi zrobil i dziala. koszt niewielki za to mam nadzieje duzo wygodniej reku i inne solary dla mnie to inwestycja ktora ma sie zwrocic. niestety, solary sie nie zwracaja a reku ma znajoma od 6 m-cy, wczoraj rozmawialismy, i non stop cos jej sie psuje. jej mąż, strazak, potwierdzil, ze reku przy ogrzewaniu kominkowym jest nibezpieczne... a my grzejemy kominkiem wiec tez odpada. i tyle z wynalazkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.07.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Na solary można dostać dofinansowanie z gminy. U nas tak właśnie jest. Cała inwestycja będzie nas wynosiła 2500 zł.A rekuperator to na razie wielki wynalazek. Ale pewnie z 2-3 lata i ceny jego spadną tak jak i solarów. To tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.07.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Sylwia ale super z tym dofinansowaniem, ja pytalam u nas to nie ma ale za takie pieniadze to grzech nie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.07.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Sylwia ale super z tym dofinansowaniem, ja pytalam u nas to nie ma ale za takie pieniadze to grzech nie zrobic Wiem cena jest bardzo dobra, tyle że realizacja będzie na pewno w następnym roku. W grudniu tego roku mają podać nam konkrety tej inwestycji. Wiem że projekt w tą cenę wchodzi robocizna, materiały itp. A że nie jeszcze nie zamierzamy się wprowadzać to poczekamy. Również zapisałam się na dofinansowanie do oczyszczalni ścieków. Około 3 tygodnie temu był pan który robi projekty, robił pomiary itp, ale nie podał jaki będzie termin realizacji. Na razie wpłaciliśmy 1000 zł, a całość miała być w granicy 3000 zł. Ale to jeszcze nie jest pewne. Poczekamy to zobaczymy. Warto popytać w gminie. U nas i na solary i na oczyszczalnie prawie wszyscy się zapisali z okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 21.07.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 U Nas centralnego odkurzacza też niet, a solary chcemy a i owszem ale to w daaalszej przyszłości:oops:Agulka- schodki piękniste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.07.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 U nas w gminie kiedyś z 3 lata temu dofinansowywali zakup solarów. My złożyliśmy wniosek o dofinansowanie 2 lata temu i na razie jedyny postęp to przyjazd pana w celu obfotografowania domu do dokumentacji. I cały czas czekamy ,dzwonimy i wciąż to samo słyszymy "brak środków". Mamy wyprowadzone rury do solarów,kupiony wymiennik z 2 wężownicami. Zobaczymy,jak się nie wyjaśni,a parę groszy wpadnie,to na wiosnę pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 21.07.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam wieczorowo. Jestem wściekła jak osa na faceta od schodów, znów przekłada dzień dokończenia tego co zaczął czyli zamontowania jeszcze barierki i polakierowania:bash: Kurka przez niego wszystko się opóxnia, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Wczoraj był facet od płytek i już ostatecznie zakończył u nas prace........ zamontował wreszcie panel prysznicowy. Również wiatrołap doczekał się tapety W domciu już powywiercane dziury, na obrazki, wieszaki, zamontowane są karnisze, lampy..................... jak ja juz chcę tam mieszkać MOJE DZIECI , A SZCZEGÓLNIE MŁODSZE DOPYTUJE SIE KIEDY W KOŃCU BĘDZIE SPAŁ W NOWYM POKOIKU I NA DUŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻYM ŁÓZKU ............ takie maluchy a też już czują róznicę i chcą na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.07.2010 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 D drabiną da się mieszkać , a co dopiero bez barierek. Powodzenie przy przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.07.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 ja tez trzymam kciuki za szybką przeprowadzke wczoraj byłam na budowie zmusic majstra do podania terminu lania stropu i tez juz bym chciala tam mieszkac cisza, ptaszki i chlodny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.07.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ja na początku myślałam że to nie ma różnicy czy rok czy pięć się buduje i że będę cierpliwe czekała do przeprowadzki. A teraz wiem że już bardzo bardzo bym chciała mieszkać na swoim. Jak widzę że domek już jest to bardzo ciągnie aby w nim zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.07.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ja też sobie na poczatku mówiłam, spokojnie, byle do przodu, jak nei w tym roku to w przyszłym, ale teraz jak jezdze na budowe i od dwóch tygodni ciągle widze tylko strop to juz nie mam sily ;/ Wiec sie umowilam na przyszly tydzien ws wyboru dachówek oraz z Panem od kuchni na zamowienie moze mi sie humor poprawi jak jakies kolorki zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.07.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A już mniej więcej wiesz jaki kolor dachówki byś chciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.07.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dachówka brązowa półmat (czyli angobowana tak to sie chyba nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.07.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dachówka brązowa półmat (czyli angobowana tak to sie chyba nazywa) Fajny wybór. Też się zastanawialiśmy nad taką. Tyle że mój mąż chciał koniecznie grafit (ostatecznie został antracytowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 22.07.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dziś geodeta za jedną mapkę zawołał 800zł i własnie nadszedł ten czas, że kasa się skończyła:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 22.07.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 D drabiną da się mieszkać , a co dopiero bez barierek. Powodzenie przy przeprowadzce ja tez trzymam kciuki za szybką przeprowadzke wczoraj byłam na budowie zmusic majstra do podania terminu lania stropu i tez juz bym chciala tam mieszkac cisza, ptaszki i chlodny domek dzięki ............ dziś poszło część zabawek. Barierka zamontowana ................ jeszcze raz lakierek walnie w sobotę i juz będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 22.07.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 : i własnie nadszedł ten czas, że kasa się skończyła:cry: to i tak na wiele wystarczyło;) sprawnej przeprowadzki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 23.07.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 a ja dalej przy sowim: Agulka- schodki piękniste i również dołączam się do życzeń "sprawnej przeprowadzki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 23.07.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 to i tak na wiele wystarczyło sprawnej przeprowadzki życzę nio z czego się bardzo cieszę ]a ja dalej przy sowim: Agulka- schodki piękniste[/b] i również dołączam się do życzeń "sprawnej przeprowadzki" dziekuję bardzo............. dziś zajechałam po drodze do dentysty zobaczyc je w całości............................ midzio:rolleyes::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja też życzę nie męczącej,nie niszczącej i szczęśliwej przeprowadzki:),bo to,że będzie szybka to wiadomo . Trzymam kciuki Agulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts