Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad

wojptak

Recommended Posts

W sobotę mój sąsiad postawił nowe ogrodzenie. Stare ogrodzenie oraz wycięte drzewa, które rosły w granicy pozostawił na mojej działce. Mój dom (w budowie) przylega do starych zabudowań, a więc stare ogrodzenie nie było moje. Widział, że byłem na budowie w sobotę, poniedziałek ale na razie nic nie mówi i ja też (do czasu).

Co prawda stare ogrodzenie było metalowe i są ludzie którzy z podziękowaniem to sprzątną ale nie ja powinienem to załatwiać.

Powiedzcie czy wy też macie takich sąsiadów?

jeśli rozumiem, to kupiłes dzialke z ogrodzeniem, tak?

ja myślę,ze w takiej sytuacji lepiej samemu wyciagać ręke niz czekac na eskalację pretensji.tym bardziej jesli w jego mniemaniu jestes "nowy".nie warto sie kłócic, lepiej wyciągnąć rękę. osobiście nie widzę nic złego w tym co zrobił. ale wszystko trzeba wyjasnic a nie patrzec spode łba.

sąsiad-działa w dwie strony.

:smile:

Jeślipostawił nowe ogrodzenie i jest to ogrodzenie wspólne (Twoje i sąsiada) i nie pytał Cię ani nie prosił o partycypację w kosztach - to moim zdanie należy być mu jeszcze wdzięcznym.

Ogólnie mam optymistyczne podejście do ludzi więc uważam, że dziuba może mieć rację, a może po prostu nie chciał wyrzucać Twojego ogrodzenia?

Nie sądź sąsiada po pozorach - może się okazać, że to przyzwoity człowiek.

No chyba, że wiesz, że tak nie jest ...

pozdrawiam

Agnicha

Wszystko jest w porządku. Sąsiad posprzątał po sobie. Ale wydaje mi się, że należy w takich sytuacjach uprzedzić. Uważam, że zawsze należy o takich sprawach rozmawiać aby nie było niejasności. Dziękuję wszystkim za tak pozytywne opinie. Myślę, że nie jest tak źle z naszym narodem, wystarczy tylko trochę cierpliwości.

• 2 weeks później...